Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az UZSORÁZÁS bűncselekmény,...

Ha az UZSORÁZÁS bűncselekmény, akkor a bankok miért uzsorázhatnak bűntetlenül?

Figyelt kérdés
Mindenki tisztában van a tényekkel akinek van hitele!
2011. jan. 27. 19:18
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy formailag a banki hitelezés nem uzsora, de lényegileg nagyon is az. Összeverni tényleg nem fognak, de a házadat ugyanúgy visz, mint vidéken Józsiét az uzsorás.
2011. jan. 30. 10:37
 22/42 anonim ***** válasza:
Uzsora,méghozzá a javából.És a kamatokon kivül,még mi mindent leszednek?!Lehúzzák az emberek bőrét,de szó szerint.Ezeknek a hiteleknek sohasem lesz vége,mert mindig lesz amit kitalálnak,hogy a tőketartozás emelkedjen.Aki fizeti,azoknak sem csökken csak növekszik a hitelük.Ez nekem is feltünt már..ez legális????
2011. jan. 30. 11:27
 23/42 anonim ***** válasza:

ma 10:37

Ha valaki felvesz mondjuk 20 évre lakáshitelt, miután befizetett 2 millió önrészt, az hol kilátástalan helyzet?

Ha valaki lapostévére felvesz kölcsönt, az hol kilátástalan helyzet.

Az uzsorában maga az alaphelyzet különböző. Bank nem ad hitelt, semmilyen magas kamattal sem, ha a hitel célja, hogy legyen mit enni hó végéig.

2011. jan. 30. 14:39
 24/42 anonim ***** válasza:
Mert a bankok kezében nagy hatalom van. Sokmindent megengedhetnek maguknak. A kormány nem képes állami ellenőrzés alá vonni őket.
2011. jan. 30. 19:01
 25/42 anonim ***** válasza:
28%

Végigolvastam minden hozzászólást, vannak jó válaszok, de szerintem inkább rám halgass kedves kérdező.

A provident egy pénzügyi intézmény és azok a kamatok valósak és reálisak. több okból is:

az egyik az, hogy rövidebb idő alatt kell visszafizetned, ezért olyan magas a teljes hiteldíj mutató.

A másik ok az, hogy azokat a kölcsönöket általában olyan emberek veszik fel, akikkel a bankok már nem állnak szóba, mert nincs elég fedezetük. A magas kockázat miatt (mert a provident ugye a tőkéjét kockáztatja) olyan magasak a kamatok. (azaz az elv egyszerű: minél kockázatosabb egy üzlet, annál nagyobb jutalmat kérsz érte, mivel a pénzügy szakmában nem a profit nagyságát nézzük, hanem a profit és az ahhoz tartozó kockázat arányát)

Végezetül egy saját vélemény:

KELL(!) a provident, mert az ember, ha meg van szorulva és ő nem lenne akkor az uzsorásoktól fog kölcsön kérni (ami ugye sokkal durvább kamatokkal van), akik nem fizetés esetén még jól összeverik szerencsétlent.

2011. jan. 30. 21:42
 26/42 anonim ***** válasza:
57%

21:42-es vagyok.

Nem azt mondtam, hogy kell kölcsönt felvenni a providenttől, hanem hogy kell a provident. Van különbség. Vegyél olvasóórákat, majd az segít.

2011. jan. 30. 21:52
 27/42 anonim ***** válasza:

21:42-es vagyok.

Úgy látom tök mindegy mi a kérdés, ha te megválaszolod és nem tetszik az igazság a jónépnek, akkor lepontoznak :) Nyomjátok a gombot! KELL A PROVIDENT!! KELL A PROVIDENT!! KELL A PROVIDENT!!

Ui.: Igazatok van, biztos jobb, ha a szegényember a dagadt uzsoráscigánytól veszi fel a kölcsönt, mint egy adózó p.ü. intézménytől. (mert valakitől így is úgy is fel fogja, ha van provident, ha nincs)

2011. jan. 31. 08:15
 28/42 anonim ***** válasza:

Mert némi adót is cseppentenek az államnak.

Nekem van 1 szomszédom aki a 90es évek elején úgy gondolta ,h nincs már kedve a gyárban kulizni a semmiért kiállt egy forgalmas helyre kb 5000 dolcsija vt akkor valami örökségből

és elkezdett pénzt váltani.Lett még pár cimborája akik ugyanezzel foglalkoztak.Ha kellet átruccantak szerbekhez, ukránokhoz is h fordítsanak 1et a pénzen mikor mibe vt haszon.Látta ezt a jónép és kezdett tőle kölcsönöket kérni mert valszeg a banktól már nem kapott és azt hitte h neki van.Nem volt akkor még neki de vett fel bankból.Miután páran átvágták nem adott kölcsönt csak nagyon nehéz feltételekkel .De ebbe is belementek akik meg vtak szorulva,így aztán maradt neki autó , lakás ez az amikből kifizette a kölcsöneit és szépen gazdult.

Mindenki utálja de a seggét nyalja mégis mert nagyon bejött neki ez .Ami biztos , mert ismerem jól, az h ő sohase ment oda senkihez hogy kölcsönt adjon neki és az is 100as h senkit nem terrorizált sem testileg sem lelkileg.

Általában lehetett látni h nem tud majd fizetni és mondta is neki , h nem ad.De könyörögtek , fenyegették és akkor adott mondván , tisztességes alkut kötöttek és ő már nem válla felelősséget a továbbiakért.

Még valami: a kölcsönt felvevők legalább felének ,flancra kell a pénz.Felesleges dolgokra, olyan dolgokra amik nélkül is nagyon jól megvolna és amiktől nem lett se boldogabb se sikeresebb.Be kell látni ,sznobok a magyarok és olyan igényekkel vannak amiket sem szociális helyzetük ,sem jövedelmük nem indokol.

Nem a bank a hibás hanem az aki odamegy és önként beledugja fejét a hurokba és aláírja nekik , hogy bármi is történjen vele a bank nem járhat rosszul.És ha már nem áll vele szóba a bank se akkor mennek az uzsoráshoz mert nem látja át ,h át van cseszve.

Sajnos ilyenek.

Láttátok a riportot a Provident-tel tavaly a Házonkívülben? Az alkalmazottjuk azért hagyta ott őket mert nem bírta már nézni tovább a sok átvert emberke kínlódását.Azt mondja benne a paraszt h azé vett fel kölcsönt tőlük mert adták és ha adnak fogadd el ha ütnek szaladj el...

Réééééémes mennyi ésszel bír némelyik emberke!!!!!

2011. jan. 31. 13:00
 29/42 anonim ***** válasza:
Nyugi,a 21:42-es a provident egyik reklám embere.
2011. jan. 31. 13:38
 30/42 anonim ***** válasza:
Hát persze, hogy az vagyok. :D Szánalmas vagy. Én a kérdésre válaszoltam. Normálisan. Nem csempésztem bele világösszeesküvés elméleteket, hanem pénzügyi oldalról közelítettem meg a dolgot. Ha annyira haragszol a providentre, akkor vegyél kölcsön pár puhos cigánytól, majd jól segberaknak :)
2011. jan. 31. 16:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!