Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Baloldali érzelmű emberek!...

Baloldali érzelmű emberek! Nektek fáj Trianon?

Figyelt kérdés
Múltkor néztam az ATV-n az újságíróklubot és arra a következtetésre jutottam, hogy nem. Vagy tévedek?
2011. jan. 18. 17:18
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
80%

Micsoda hülyeség ez?

Egy ország határai a történelem során sokszor változnak. De ezen 100 év múlva nem kellene már siránkozni!

A régi országrészekkel kapcsolatban mondjatok olyan dolgot, amit nem tehetünk meg!

- Odamehetünk amikor csak akarunk

- Oda is költözhetünk, ha úgy tetszik

- Vehetünk ott házat, lakást

- Indíthatunk ott vállalkozást, dolgozhatunk ott

Tehát kb mindent csinálhatunk pl Erdélyben ugy mint Magyarországon.

Akkor mi fáj és miért fáj még mindig? Azok a területek nincsenek elzárva előlünk.

2011. jan. 19. 08:23
 42/57 anonim ***** válasza:
88%
Nekem az fáj, hogy Havasalföld már nem hűbéresünk többé...ez nagyon fáj.
2011. jan. 19. 10:25
 43/57 A kérdező kommentje:

"Akkor mi fáj és miért fáj még mindig? Azok a területek nincsenek elzárva előlünk."

Akkor ennyi idő után ezeket a területeket miért nem adják vissza a románok, szlovákok, szerbek. stb. ?? Kb. ez ilyen kérdés volt. És válaszolok. Azért mert akkor az adók nem azokba az országokba, hanem hozzánk kerülnének!

2011. jan. 19. 19:19
 44/57 anonim ***** válasza:
25%

19:19

Az adó nem arra van, hogy kisajtolja az ország a megyékből és csak legyen. Ugyanúgy pénzt kéne fordítani azon területek fejlesztésére is,támogatásokkal nyújtani őket, elrendezni a fellépő problémákat, amelyek állandóak lennének, ha hirtelen visszakerülnének hozzánk.

Amúgy ez fáj? Csak az adó miatt?

2011. jan. 19. 19:27
 45/57 anonim ***** válasza:
79%
Nekem csak Bécs elvesztése fáj, pedig Mátyás annó milyen hevesen küzött érte.
2011. jan. 19. 19:33
 46/57 bumbi02 ***** válasza:
12%
na a nagy hazafi mégse olyan nagy hazafi.. nem a honfitársak, és a kulturális helyek elvesztése érdelki, hanem az adó kiesés... grat.
2011. jan. 19. 19:35
 47/57 A kérdező kommentje:
Nem csak amiatt. Csak gondoltam azért mondom ezt, mert a baloldali érzelmű emberek figyelmét szerintem csak így lehet felhívni.
2011. jan. 23. 17:57
 48/57 anonim ***** válasza:
84%
Persze, fogd csak rá a másikra a saját hülyeséged.
2011. jan. 23. 18:36
 49/57 anonim ***** válasza:
78%
Trianon minden HAZAFINAK fáj. Van olyan hazafi aki azért lesz kommunista hogy a hazáját jobb hellyé tegyék (ilyen asszem nincs vagy ha van az nagyon hülye már bocs) a többi meg nem ér rá ezzel foglalkozni, neki az fáj hogy úgy lopták szét az országot hogy a szavazók semmit sem kaptak abból a pénzből. Lehet minuszozni bolsevik patkányok!
2011. jan. 23. 19:40
 50/57 anonim ***** válasza:
100%

Általában minden magyar nemzeti érzelműnek fáj valamilyen szinten vagy tragikus pillanatként gondol rá a magyar történelemben.

Viszont baloldal lehet:

-nemzeti bal

-szoclib bal

Nemzeti problémákkal nagyon sok nemzet küzd:

Ott vannak a németek. Folyamatosan azzal kell élniük hogy 2 világháborút elvesztettek(ahogy sajna mi is velük) ,ráadásul beléjük nevelték (főleg a mostani generációba) hogy mindig ők voltak a "rosszak".Vagy az osztrákok mikor elvesztették Európa feletti nagyhatalmukat. Ebben nekik mindenki hibás volt (mi is) csak ők nem.Vagy a franciák köztudottan gyáva nép, mindig hagyták hogy a legutolsó szálig feszüljön a cérna és csak akkor cselekedtek. De a világtól való menekülés a művészetükben is megjelentik.

És Itt vagyunk mi.Mi akik köztudottan mindig büszkék voltunk arra ,hogy nagy országunk van nagy és erős nemzet vagyunk. És egyszer csak mi történt ? Pillanatok alatt szétszabdaltak ,olyanok akik azelőtt labdába se rúghattak.3,3 millió magyar egyszer csak azt vette észre ,ahol ő él az nem is Magyarország ,hanem már más és ő csak egy kisebbségi ,továbbá onnantól fogva folyamatos sérelmeket kellett elszenvednie évtizedeken keresztül. És miért? Csak azért mert elvesztettünk egy háborút? Vagy azért mert mert túl jók voltak szomszédaink kapcsolatai a győztesekkel? vagy mert nem akarták ,hogy ne legyen Európa közepén egy nagy erős állam aki később számításba jöhet ? nyilvánvalóan.... és még kereshetnénk indokokat ,mert hát mindig kell lennie hibásnak ,igazában magunkban nem keressük pedig ott kellene ..mi is tehettünk volna többet ,de nem tettünk sajnos.

Ami elmúlt az elmúlt ,most új szelek fújnak Európában. Azonban ez egy olyan ügy ami még mindig több millió magyart érint akik ma is 100 év elteltével ennek a diktátumnak a sérelmeit szenvedik és ránk várnak ,hogy lépjünk feléjük vagy mint székelyek próbálnak erősek maradni.

Mit tehetünk ma? Manapság a háborúk többségét nem fegyverrel hanem beszéddel és tollal vívják. Koszovó a 21. századi példa ,hogyha egy kisebbség nem tartozik egy államhoz és összetartó ,megteheti ,hogy elszakadjon! Mindent vissza? dehogy.... kell a fenének 4 millió szlovák ,a cseheknek se kellettek csak a felvidék kellett nekik. Meg román szerb. A horvátok más téma ,mert ők csak kiléptek a personal unióból így ők egyedül jogosan tudtak elszakadni...persze aztán megszívták a szerbekkel Jugoszláviában. Horthynak sem volt célja a totális revízió ,csak a magyar lakta területek visszaszerzése. Én a Bécsi döntéseket helyénvalónak tartom.

Az én revíziós elképzelésem most 2011-ben a következő:

Székelyföld autonómiát kap majd elszakad és szövetségi köztársaságként belép Magyarország mellé. Szlovákia és kárpátalja kérdésében népszavazás döntene ,mint most nemrég Szudánban. Vajdaság pedig mint különálló államként működne hiszen most is autonóm tartomány szerb és magyar társállamként (elég erős agrár állam lehetne és az ipara sem utolsó). (amennyiben nem tetszik találj ki jobbat ne pedig a pontjait elemezgesd!)

Elég hosszú voltam ,de lényeg Trianonnal kapcsolatban,hogy a gyűlölködés semmit se ér ,tettekkel haladunk előre és talán nem egy új nagymagyarországot ,de egy igazi Magyar Magyarországot kell létrehoznunk!

2011. jan. 24. 00:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!