Nekem nem fáj, sőt, nem is érdekel. Tőlem nem vettek el semmit, mivel akkor még nem éltem. Szóval mondhatni jó magasról le... én.
2011. jan. 18. 19:11
22/57 bumbi02 válasza:
Igaz, hogy ez a múltban történt, de a jelenre is hatással van! Lásd azt a 3 millió magyar embert aki a határon kívül rekedt, akiket naponta érnek atrocitások csak azért, mert ő másmilyen nyelven beszél. Am, mondok egy példát.
Neked fáj az augsburgi csata? A mohácsi csata? A holokauszt? Az örmény népirtás? mind1ik a multba történt és mind1ik hatással van a jelenre.. Mégse siránkozok egyik miatt se. te se tedd mer fölösleges. előrébb nem jutsz.
2011. jan. 18. 19:19
23/57 anonim válasza:
18:49 te teljesen hülye vagy! Vagy csak politikus?? :S
2011. jan. 18. 19:39
24/57 anonim válasza:
bumbi02
tehát ha holnap egy atomboba elpusztíta fél magyarországot rá 10 napra már nem is zavar az egész hiszen a múltban történt és ki is hat a jelenre, igaz?
2011. jan. 18. 19:40
25/57 anonim válasza:
19:19
Beszéltem egy szlovákiában élő határon túli magyarral. Nekem ő azt mondta, hogy nem akarnának visszamenni. Nekik is ott vannak a barátaik, és az is az ő hazájuk.
2011. jan. 18. 19:47
26/57 anonim válasza:
19.40: Na látod, ez a lényeg! Nagyon nem mindegy, hogy 10 nap vagy mondjuk 10 000 nap. Az természetes, hogy a friss traumák lesokkolnak, de a traumáknak is van egy normális feldolgozási idejük, ütemük. Ha valaki azon túl is napi szinten foglalkozik a régi sérelmekkel, vagy netán csak azzal foglalkozik, az már kóros. Így van ez az egyén életében, és a nemzetek életében is. Az elsőt a pszichológia, az utóbbit a szociálpszichológia vizsgálja.
2011. jan. 18. 20:14
27/57 anonim válasza:
Így van, azóta már felnőtt két új nemzedék is, ideje végre továbblépni.
2011. jan. 18. 20:18
28/57 anonim válasza:
Nekem a derekam fáj, de nagyon!
2011. jan. 18. 20:41
29/57 bumbi02 válasza:
felnőtt két generáció aki már nem a trianoni előtti országban nőtt fel. sőt aki még élt abban az országban, az már többnyire meghalt. elég kevesen vannak akik éltek akkoribna, és nem 5 évesek voltak akkortájt, hanem mondjuk 10-20 .. sőt szerintem 100 alatt van a számuk. nekik fájhat trianon, ők éltek az előtte lévő magyarországban, de te aki már 2-3 generációval később születtél, hogy fájhat? nalátod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!