Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Baloldali érzelmű emberek!...

Baloldali érzelmű emberek! Nektek fáj Trianon?

Figyelt kérdés
Múltkor néztam az ATV-n az újságíróklubot és arra a következtetésre jutottam, hogy nem. Vagy tévedek?
2011. jan. 18. 17:18
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
40%

Nekem nem fáj. A jelenben élek, nem foglalkoztatnak 100 évvel ezelőtti dolgok. Nincs értelme, sehova se vezet. Van éppen elég gond a mában is, azzal meg nem törődik senki.

Hozzáteszem, hogy a trianonmegemlékezések mellett ugyanúgy zavar a 628. holomegemlékezés is. (Most is volt egy.)

Egyébként én olyan beteg dolognak is tartom ezt az örökös múltba merengést. Azt a példát szoktam felhozni, hogy mondjuk elvesztetted a pénztárcádat sok pénzzel, 10 éve. Fáj ez még ma is? Vissza akarod szerezni ma is? Ha igen, akkor valami baj van nálad. Na ugyanez játszik, ha egy nép kollektíven a múltba fordul, 100 éves sérelmeket ápol a helyett, hogy a mában teremtene normális életfeltételeket. Nekem nem Trianon fáj, hanem az, hogy hogy élünk ma!

2011. jan. 18. 17:26
 2/57 anonim ***** válasza:
97%
Nyilván mindenkinek "fáj", bár szerintem ez rossz kifejezés. Csupán van, akinek nem ebből áll az élete, hogy ezen rágódjon, és van, aki reálisan lát dolgokat, és ismeri azokat a folyamatokat, amik ehhez a döntéshez vezettek.
2011. jan. 18. 17:28
 3/57 anonim ***** válasza:
61%

Miért ne fájna? Miért, neked nem? Te magyar vagy? Én igen. És fáj.

Az más kérdés, hogy mi, baloldaliak mindig is reálisabban láttuk a dolgokat, kevésbe vagyunk emocionálisak.

2011. jan. 18. 17:30
 4/57 anonim ***** válasza:
78%
Az ott ragadt embereket sajnálom - ennek ellenére ők azt tartják otthonuknak, attól függetlenül, hogy az másik ország. A területeket nem. Miért is kellene sajánlnom a területeket? Vannak nálunk kisebb országok ahol nálunk jobban tartanak; nem a területtől függ. De meg sem érdemelnénk a területeket, hazafelé a nyugatiból mindig látom, hogy szét van szemetelve a sinek melletti rész. Másrészt a mexikóiak sem siránkoznak, hogy annó az USA elvette tőlük a területük 50%-át. Ez egy undorító magyar szokás, mármint a múltba révedés.
2011. jan. 18. 17:31
 5/57 A kérdező kommentje:

"Nekem nem fáj. A jelenben élek, nem foglalkoztatnak 100 évvel ezelőtti dolgok."

Igaz, hogy ez a múltban történt, de a jelenre is hatással van! Lásd azt a 3 millió magyar embert aki a határon kívül rekedt, akiket naponta érnek atrocitások csak azért, mert ő másmilyen nyelven beszél. Am, mondok egy példát.

2011. jan. 18. 17:32
 6/57 anonim ***** válasza:
71%
Ja és ez a múltbarévedés és az a mentalitás, hogy úgysem lesz jobb véleményem szerint predesztinálja az ország további sorsát. szvsz.
2011. jan. 18. 17:33
 7/57 anonim ***** válasza:
79%

Én inkább pacifista és liberális beállítottságú vagyok, valamint egy kicsit hippi is.

Nem fáj.

Régen volt.

Egyrészt egy háborúban agresszorként vettünk részt előtte és elbuktunk. Ez volt a megtorlás.

Másrészt amikor ezen siránkoztunk az újabb háborút még több síró anyukát, feleséget eredményezett. Így nem látom értelmét ennek a -nevezzük így- nosztalgiának.

2011. jan. 18. 17:59
 8/57 anonim ***** válasza:
58%
Ez első és az előttem szóló le sem tagadhatja hogy bal oldali...
2011. jan. 18. 18:09
 9/57 anonim ***** válasza:
39%
Igazad van, kedves első válaszoló. Hasonlítsunk 10 ezer forintot meg egy pénztárcát egy ország és nemzet kétharmadához. Te beteg lelkű bolsevik féreg.
2011. jan. 18. 18:11
 10/57 KÁELEF ***** válasza:
62%

Baloldali vagyok és persze hogy dühítő amit velünk tettek.

Ha lehetne, azon lennék hogy vegyünk vissza ami a miénk, akár fegyverrel is.

2011. jan. 18. 18:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!