Baloldali érzelmű emberek! Nektek fáj Trianon?
Nekem nem fáj. A jelenben élek, nem foglalkoztatnak 100 évvel ezelőtti dolgok. Nincs értelme, sehova se vezet. Van éppen elég gond a mában is, azzal meg nem törődik senki.
Hozzáteszem, hogy a trianonmegemlékezések mellett ugyanúgy zavar a 628. holomegemlékezés is. (Most is volt egy.)
Egyébként én olyan beteg dolognak is tartom ezt az örökös múltba merengést. Azt a példát szoktam felhozni, hogy mondjuk elvesztetted a pénztárcádat sok pénzzel, 10 éve. Fáj ez még ma is? Vissza akarod szerezni ma is? Ha igen, akkor valami baj van nálad. Na ugyanez játszik, ha egy nép kollektíven a múltba fordul, 100 éves sérelmeket ápol a helyett, hogy a mában teremtene normális életfeltételeket. Nekem nem Trianon fáj, hanem az, hogy hogy élünk ma!
Miért ne fájna? Miért, neked nem? Te magyar vagy? Én igen. És fáj.
Az más kérdés, hogy mi, baloldaliak mindig is reálisabban láttuk a dolgokat, kevésbe vagyunk emocionálisak.
"Nekem nem fáj. A jelenben élek, nem foglalkoztatnak 100 évvel ezelőtti dolgok."
Igaz, hogy ez a múltban történt, de a jelenre is hatással van! Lásd azt a 3 millió magyar embert aki a határon kívül rekedt, akiket naponta érnek atrocitások csak azért, mert ő másmilyen nyelven beszél. Am, mondok egy példát.
Én inkább pacifista és liberális beállítottságú vagyok, valamint egy kicsit hippi is.
Nem fáj.
Régen volt.
Egyrészt egy háborúban agresszorként vettünk részt előtte és elbuktunk. Ez volt a megtorlás.
Másrészt amikor ezen siránkoztunk az újabb háborút még több síró anyukát, feleséget eredményezett. Így nem látom értelmét ennek a -nevezzük így- nosztalgiának.
Baloldali vagyok és persze hogy dühítő amit velünk tettek.
Ha lehetne, azon lennék hogy vegyünk vissza ami a miénk, akár fegyverrel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!