Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon mikor fog ki...

Magyarországon mikor fog ki alakulni egy egészséges társadalom?

Figyelt kérdés
Nagyon negativan állunk a dolgokhoz,pedig vannak nálunk sokkal csóróbb és szegény országok.Ahol mégis pozitivan állnak a dolgokhoz.
2010. dec. 30. 18:59
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
2010. dec. 30. 20:26
 42/58 anonim ***** válasza:
Szerintem te vagy eltévedve 51%os... Azért, mert a te mikrokörnyezetetdben azokkal, akikkel a jó a kapcsolatod, rendesek vagytok egymással stb. az nem azt jelenti, hogy az egész ország ilyen rendes-kedves-jókedvű stb. Mert nagyon nem. Statisztikák szerint sem.
2010. dec. 31. 00:40
 43/58 anonim ***** válasza:
Amikor értékelni tudjuk majd az olyan fogalmakat,hogy szabadság és önállóság. Amikor nem az államtól várunk minden segítséget,amikor nem egy végtelenül lesarkított eszmerendszer szerint befolyásoljuk a véleményünket,amikor elmúlnak az előítéleteink,amikor szkeptikusok leszünk saját magunkkal szemben,de lesz tartásunk és büszkeségünk. Amikor az etikett szabályait nem azért tartjuk be ,mert félünk a büntetéstől. Amikor a vezetőink közülünk való. Amikor aktívan beleszólunk az életünkbe. Amikor fórumokra járunk és megvitatunk mindent a vezetővel.
2011. jan. 3. 16:30
 44/58 anonim ***** válasza:

2010-12-30 19:47-i hozzászóló. Persze, ha a másik szarban van, akkor segítenek rajta. De megnéznélek, mit szólnál, ha a szomszédod, akinél 2 hete tüzet oltottál, nyerne a lottón pár 100 milliót, vagy hirtelen sztár lenne. Gondolom nem vinnél át neki 1 üveg pezsgőt, hogy gratulálj neki...

És pontosan ez a gond ebben az országban! Pl. kollégák/barátok. Az egyiket előléptetik, az eddigi fizetése többszörösét kapja, jobb munkakörülmények, stb. A másik belesárgul az irígységbe, hiszen ő is pont ugyanolyan jól dolgozott, stb. És fuccs, a barátságnak.

Kizárt, hogy tényleg tudjon az előléptetett kollégával örülni. És megy a rosszindulatú támadás. Biztosan azért őt léptették elő, mert benyalt a főnöknél, stb.

Amíg az emberek hozzáállása nem változik meg, addig nem lesz egészséges társadalom!

2011. jan. 3. 22:56
 45/58 anonim ***** válasza:

" magyarok a pesszimizmust illetően továbbra is az EU élmezőnyében foglalnak helyet, egyedül Bulgáriában élnek nálunk borúlátóbb uniós polgárok, ott a lakosság 38 százaléka elégedett az életével, míg Magyarországon ez az arány 46 százalék"

Hogy Magyarországon nem elégedettek az emberek az nem bizonyítja, hogy pesszimisták. Ide költöztetném pár évre azt az idiótát aki ezt a felmérést készítette és majd megnézném utána a pofáját.

2011. jan. 3. 23:47
 46/58 anonim ***** válasza:

Én a szerb/román határhoz lakok közelebb, az átlagember itt nem pesszimistább mint a helyzet indokolná, pedig az osztrák határ közelében valószínűleg jobb a helyzet, mint itt. Segítőkészség is rendben van szerintem, az összes szomszéddal jó viszonyban vagyunk, és ez egyébként inkább jellemző, mint amit te (a kérdező) említettél.

Egyébként ha megengedsz egy kérdést, melyik országot tartod példaképnek ebben a kérdésben?

2011. jan. 4. 03:43
 47/58 anonim ***** válasza:

Soha.

-A magyarság leghalálosabb ellensége a magyar mentalitás.

2011. jan. 4. 08:41
 48/58 A kérdező kommentje:

Egyébként ha megengedsz egy kérdést, melyik országot tartod példaképnek ebben a kérdésben?

Mondjuk Ausztria,Svédország,Svájc esetleg még Norvégia.

2011. jan. 4. 11:21
 49/58 anonim ***** válasza:

Eddig is csak azért voltam pesszimista, mert megvalósítottam azt, amit a felmenőim közül évszázadok óta senki, még a legutolsó paraszt se: nem tudtam ebben a tyúxaros (pardon: méltatlanul kárhoztatott) országban saját családi otthonhoz jutni.

Most mán az is látom, hogy próbáljam eztet másként nézni: igaz, hogy otthonom évtizedek múltán sincs, de legalább diplomám van.

Hát, nem tudom. Lehet, hogy inkább lennék egy utolsó paraszt a 100 évvel ezelőtti magyarországon, mint otthontalan diplomás a mában? Wazz. Mentsetek meg! Megint pesszimista lettem!

2011. jan. 4. 17:15
 50/58 anonim ***** válasza:

soha, sajnos

ahhoz ostobák és irigyek vagyunk

2011. jan. 4. 21:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!