Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi is pontosan az a liberalizm...

Mi is pontosan az a liberalizmus? Mi a baj vele?

Figyelt kérdés
2010. dec. 30. 17:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
20%
A kommunizmus és a demokrácia nem is áll olyan távol egymástól. Hidd el nekem.
2010. dec. 30. 17:57
 12/24 anonim ***** válasza:

Azért szerintem jó hogy létrejött a liberalizmus eszméje.A történelem folyamán bizony sokat köszönhetünk neki.Aki ezt nem látja be az egy tompa misi.Tulajdonképpen az hogy most vannak alapvető alkotmányos jogok,az a liberalisták természetjogi felfogásán alapul,hogy léteznek emberi jogok,természeti jogok,melyek az ember alkotta jog felett álnak.

És ezt a legtöbb alkotmány is kifejezi pl:"elismeri és védi az ember elidegeníthetetlen jogait"

A konzervatívok eredetileg nem ismrték el ezeket a veleszületett jogokat,nem ismerték el,inkább az ember alkotta jogokhoz sorolták.

Liberálisok gyakran a gyors változás hívei(ami nem mindig jó) szemben a konzervatívokkal,akik megfontolt óvatos de biztos előrehaladás hívei.

Na mindegy még lehetne írni,biztos vannak rossz tulajdonságai is a liberalizmusnak,de az tény hogy egy pár dolgot köszönhetünk még neki(és nem annak a liberalizmusnak ami a mai köznyelvbe létezik,mert az egy torz fogalom,amit a mindennapi politikai csatározások elferdítenek).

2010. dec. 30. 18:26
 13/24 anonim ***** válasza:
Manapság, amikor mindent összemosnak, semmi nem áll messze semmitől. Eredeti formában ezek mégis nagyon különböznek.
2010. dec. 30. 18:29
 14/24 anonim ***** válasza:
10%

Utolsó: hát igen, a liberálisok fogalmazták meg az élethez való jogot is, mint alapvető emberi jog, ma meg ők az abortusz legnagyobb élharcosai. Hogy is van ez? A magzatnak még nincs joga az élethez?

Az a baj a liberalizmussal (legalábbis az én bajom az vele), hogy volt egy status quo, egy rendszer, és az rend volt. Aztán jöttek a liberálisok, csináltak egy vérfürdőt (manapság ezt nagy francia forradalomként emlegetik, de ez legfeljebb az áldozatok számát tekintve volt nagy), ezzel felrúgták a régi rendet, és csináltak egy posványt, ahol mindenki szabad, mindenki azt csinál, amit akar, így nincs rend. És minden apróbb baj, ami a liberalizmussal jött, erre vezethető vissza.

2010. dec. 30. 18:32
 15/24 anonim ***** válasza:
80%

Lényegében az a rend nem volt alkalmas a fejlődésre, mert rugalmatlan rendszer volt. Ezért alakult a liberalizmus, hogy a korlátokat ledöntse.

Az a gond, hogy azok a korlátok már ledőltek, amire a liberalizmus létrejött, de ezzel a "gondolat" nem szűnt meg.

Jelenleg is korlátokat dönt le, de most már a társadalom egészséges működéséhez szükséges korlátokat támadja meg.

2010. dec. 30. 18:39
 16/24 anonim ***** válasza:

Azért, mert egy közösséget bomlasztó, a jogokat a kötelességek fölé helyező eszme. Ebben mi a jó?

"És miért jó egyeseknek konzervatívnak lenni?

Én mindig is a haladást preferáltam."

A konzervativizmus nem a haladás hiányát jelenti, hane a fontolva haladást. A hagyományainkhoz húen, azokat megőrizve fejlődünk, nem aprítjuk bele magunkat egy turmixba.

2010. dec. 30. 18:50
 17/24 anonim ***** válasza:

"Azért, mert egy közösséget bomlasztó, a jogokat a kötelességek fölé helyező eszme"

baromság! ja és az 59-es nagyon fogalmatlan

71-es monarchista!

Nagy vonalakban Helmet válaszaival értek egyet!

"A kommunizmus és a demokrácia nem is áll olyan távol egymástól. Hidd el nekem."

A hülyeség és a nacionalizmus nem is áll távol egymástól! Hidd el nekem! Következetlenek vagytok, mert egy olyan rendszert istenítetek, aminek segítségével elnyomták népünket! Szóval aki igazán nacionalista, az nem sírja vissza a királyságot, meg a klasszikus konzervativizmust!

2010. dec. 30. 19:05
 18/24 anonim ***** válasza:

""Azért, mert egy közösséget bomlasztó, a jogokat a kötelességek fölé helyező eszme"

baromság!"

Eredetileg tényleg nem, de a ma megvalósult formái igen.

2010. dec. 30. 19:13
 19/24 anonim ***** válasza:
http://www.youtube.com/watch?v=YEJy2WoHP6o ez a baj vele, lehet mínuszozni de ez az igazság!
2010. dec. 30. 19:15
 20/24 anonim ***** válasza:
67-es legalább ne kampányfilmet linkeltél volna be -.-
2010. dec. 30. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!