Miért torzult el ennyire a "liberalizmus" jelentése Magyarországon?
Eltorzulás alatt annyit értek, hogy ha ma valaki azt mondja, "liberális", egyáltalán nem arra gondol, amit ez a szó/ ez az eszme eredetileg jelent.
Fiatal vagyok, és nem tudom, hogy mi a háttere ennek az egésznek. csak azt vettem észre, hogy egyesek a cigányok magyarokkal szembeni preferálását például (és egy csomó mást)liberális vonásnak tartják, mikor nyilvánvalóan nem az.
Arra lennék kíváncsi, hogy miért van ez.
Ez világ tendencia, csal nézd meg az Eu parlamentet!
A 80 as évek Blair izmusa, hozta magával.
Amikot az angol munkáspárt még alaptörvényt is módosított annak érdekében hogy Blairral a nagytőke és a liberális neoliberális áromlatok is felerősödhessenek.
A liberális " fontos"""""" politikusok" semmit nem csinálnak, csak jajgatnak és követelik hogy a többség hajoljon meg a kissebbség akarata előtt.
Illetve a gazdasági holdudvarát igyexik kiszolgálni, a lehető leg egyszerübb módon. Úgy hogy az állam semmibe ne szóljon bele.
"egyesek a cigányok magyarokkal szembeni preferálását például (és egy csomó mást)liberális vonásnak tartják, mikor nyilvánvalóan nem az. "
A mai Magyarországon (és nemzetközi szinten is) sajnos nagyon is liberális vonás.
"Miszerint a szabadságot miért kell egyből szabadosságnak is tekinteni."
A szabadság szolgaság, ugye?
Egyébként a szabadosság minden korban megvolt, hol burkoltan, hol nyíltan.
Az már más kérdés, hogy régen volt gátja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!