Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi is pontosan az a liberalizm...

Mi is pontosan az a liberalizmus? Mi a baj vele?

Figyelt kérdés
2010. dec. 30. 17:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
63%

Minden korban mást jelent.Most az a liberális felfogás hogy nincs elkülönülő jó és rossz, hanem ez két különböző választás.A liberalizmus egy érték vesztett gondolkodási mód, szerintem nagyon szorosan kötődik a globalizációhoz.

Pl:melegek, világbéke elképzelések

2010. dec. 30. 17:22
 2/24 anonim ***** válasza:
57%

Mert kell mindnekit kategoriakba sorolni?

Ha en azt mondom h van ciganybunozes,de a fu az jo akkor en mi vagyok?

Melegek pedig nem erdekelnek amig nem vonulnak ki az utcara.Hogy miert nem?Mert lesbikre all a farkam,akkor a homokat nem itelhetem el,mert nagyon szanalmas hogy csak az egyik elfogadott.:)

2010. dec. 30. 17:33
 3/24 A kérdező kommentje:

"Mert lesbikre all a farkam,akkor a homokat nem itelhetem el,mert nagyon szanalmas hogy csak az egyik elfogadott.:)"

Ez valahogy tényleg furcsa.

Ha 2 csaj jár azzal nem sok embernek van gondja, de ha már 2 fickó.

2010. dec. 30. 17:40
 4/24 anonim ***** válasza:
47%

Eredetileg az elnyomó, konzervatív diktatúrák korában a haladó gondolatot, a személyes, és kollektív szabadságjogok kiterjesztésének filozófiáját jelentette.

Napjainkban a korábbi elnyomó rendszerek már idejét múlttá váltak, de a liberalizmus velünk maradt.

Jelenleg már nem haladó, inkább bomlasztó ideológia.

Amennyibe a változás, előre haladás filozófiját értjük alatta, akkor igazzá válik, hogy "A legforradalmibb tett ma konzervatvnak lenni".

Ugyanis ma a szélsőséges "neoliberalizmus" véglete felől ismét egy konzervatvabb irányvonal felé mozdul a világ.

2010. dec. 30. 17:42
 5/24 anonim ***** válasza:

[link]

persze a közelébe sem megy az angol nyelvű cikknek: [link]

Azok, akik magyarországon szídják, általában a nagyvárosi (pesti) szubkulturákban élő emberekre gondolnak, mint liberálisokra. Vagyis inkább egyfajta előítéletként jelenik meg náluk.

2010. dec. 30. 17:47
 6/24 A kérdező kommentje:

És miért jó egyeseknek konzervatívnak lenni?

Én mindig is a haladást preferáltam.

2010. dec. 30. 17:48
 7/24 anonim ***** válasza:
88%

A haladás szükségszerű, de a modern "neoliberalizmus" szerintem nem egy élhető, fenntartható világ irányába halad.

Az alapgondolattal nincsen probléma. Ebben az esetben is az a probléma, ahogyan értelmezik.

Hasonló az eset mint a kommunizmussal. Ott is egy szép utópia fajult emberellenes ideológiává.

Most a liberalizmust is egyfajta "félreértelmezés" fenyegeti.

2010. dec. 30. 17:52
 8/24 anonim ***** válasza:
6%
A kapitalizmus is egy liberális eszmeként indult. És a kapitalizmus, a szabad a piac a kommunizmus legnagyobb ellensége.
2010. dec. 30. 17:52
 9/24 anonim ***** válasza:

17:49:

Még valami: Erich Fromm-ot elég nagy tahóság volt a listába tenni, mert ő a 20. szd. egyik legnagyobb pszichológusa volt, és egy demokrata.

2010. dec. 30. 17:56
 10/24 anonim ***** válasza:
Az utolsó válszolónak:akkor még teljesen más volt a liberalizmus fogd már fel!
2010. dec. 30. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!