Mi is pontosan az a liberalizmus? Mi a baj vele?
Minden korban mást jelent.Most az a liberális felfogás hogy nincs elkülönülő jó és rossz, hanem ez két különböző választás.A liberalizmus egy érték vesztett gondolkodási mód, szerintem nagyon szorosan kötődik a globalizációhoz.
Pl:melegek, világbéke elképzelések
Mert kell mindnekit kategoriakba sorolni?
Ha en azt mondom h van ciganybunozes,de a fu az jo akkor en mi vagyok?
Melegek pedig nem erdekelnek amig nem vonulnak ki az utcara.Hogy miert nem?Mert lesbikre all a farkam,akkor a homokat nem itelhetem el,mert nagyon szanalmas hogy csak az egyik elfogadott.:)
"Mert lesbikre all a farkam,akkor a homokat nem itelhetem el,mert nagyon szanalmas hogy csak az egyik elfogadott.:)"
Ez valahogy tényleg furcsa.
Ha 2 csaj jár azzal nem sok embernek van gondja, de ha már 2 fickó.
Eredetileg az elnyomó, konzervatív diktatúrák korában a haladó gondolatot, a személyes, és kollektív szabadságjogok kiterjesztésének filozófiáját jelentette.
Napjainkban a korábbi elnyomó rendszerek már idejét múlttá váltak, de a liberalizmus velünk maradt.
Jelenleg már nem haladó, inkább bomlasztó ideológia.
Amennyibe a változás, előre haladás filozófiját értjük alatta, akkor igazzá válik, hogy "A legforradalmibb tett ma konzervatvnak lenni".
Ugyanis ma a szélsőséges "neoliberalizmus" véglete felől ismét egy konzervatvabb irányvonal felé mozdul a világ.
És miért jó egyeseknek konzervatívnak lenni?
Én mindig is a haladást preferáltam.
A haladás szükségszerű, de a modern "neoliberalizmus" szerintem nem egy élhető, fenntartható világ irányába halad.
Az alapgondolattal nincsen probléma. Ebben az esetben is az a probléma, ahogyan értelmezik.
Hasonló az eset mint a kommunizmussal. Ott is egy szép utópia fajult emberellenes ideológiává.
Most a liberalizmust is egyfajta "félreértelmezés" fenyegeti.
17:49:
Még valami: Erich Fromm-ot elég nagy tahóság volt a listába tenni, mert ő a 20. szd. egyik legnagyobb pszichológusa volt, és egy demokrata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!