Mit szólnál az INSTANT MUNKAHELY-ek létesítéséhez?
"Ez a megoldás épp azt szarja le mire van gazdaságnak szüksége"
Te nem érted a gazdaságot nem lehet megkerülni.
Maga az ötlet tetszik! De gondolj bele , ha valakinek nincs segĺye,állása ,akkor milyen szabadsága van.Èhen halok vagy közmunkát csinálok, vagy állást vállalok.
Amit, leirtál az jól hangzik, de egy horror! Sajnos a mostani kormányon belül is vannak ilyen nézetek, a munkanélküliek eliminálasára ill. sok közfeladat elvégeztetésére.Hat nem tudom!?
"Feltaláltad azt a termelést, ami sem befektetéssel, sem költséggel nem jár?"
Az előbbi komment erre. Valóban ezt találtam fel és közel tíz éve alkalmazom, mint utaltam rá a faiparban.
Akkor te is lopod a fát? Mert ahhoz nem kell befektetés (vagy is kell, de ezt valószínűleg te nem érted) és nem a te költséged. Te csak a hasznod húzod le. Érdekel a költség mentes faipari tevékenység, mert én is fával dolgozok, de még nem sikerült nulla rezsivel még levegőt sem vennem.
Most jöttem rá, hogy hogyan csinálod! Szerintem te egy földönkívüli vagy.
"Most jöttem rá, hogy hogyan csinálod! Szerintem te egy földönkívüli vagy."
Ne térjünk el a témától. :)
Nagyszerű kezdeményezés, de csiszolni kell rajta. Már most van egy-két kritikám a felvetéssel kapcsolatban:
1.: csak nagyon kevés ágazat tudja elviselni a hullámzó munkaerőt
2.: nagyon nehéz olyan munkakört találni, amit bárki betölthet, ugyanakkor valódi értéket is teremt
3.: az átállás rövidtávon olyan költségekkel járna, amire nincs fedezet
4.: a munkaképtelenek problémájára ez sem jelent megoldást
Ezekre a kritikákra kell kielégítő választ találni. Remélem sikerül, ez óriási fejlődés lenne.
Hát...
Lehet nyalizva is kritizálni, hogy szuper, meg nagyszerű, meg ilyenek de a lényeg az, hogy elb@szott egy ötlet.
Pl.: Hajótöröttként nagyszerű ötlet, hogy ússzunk haza az óceán közepéről, csak még csiszolni kell rajta, mert meg kell oldani a kopoltyúnövesztés problémáját...
"Megszüntetnénk mindennemű segélyezést" ?
A "munkaképtelenek problémájára ez sem jelent megoldást" !
Mért lehetetlenítenénk el valaki azért valóban rokkant? - Nekem két fiatalon lerokkant unokatestvérem van ráadásul testvérek. Genetikai hajlam játszót közre a betegségükben, ami ide vezetet. Enyhébb formában tíz százalékot érint a betegség, de olyan súlyos formában, mint őket kb. egy százalékban. Ilyen is van, két rokkant nyugdíjra nem jogosult fiatal (~60% rokkantak) most az öregségi nyugdíjas mamájukkal élnek annak önkormányzati bérlakásában? Egy átlagos nyugdíjból kellene megélni három, felnőtt embernek? Vagy lőjék fejbe magukat? Most nem kapnak munkát. Az egyik nem tudja elhagyni a lakást, a másik csak korlátozott mozgásában egy gerinc betegség miatt. - így egyikük sem végezhet fizikai munkát. Mellesleg mind ketten egy szakmában egy cégnél dolgoztak, és annak köszönhetik, hogy nincs meg az iskolákkal együtt sem a szolgálati évük, hogy a munkáltató nem jelentette be őket többszöri hitegetés után sem. És inkább dolgoztak, így mint hogy ne legyen munkájuk, pedig nem kaptak több fizetést. Ha lenne otthon végezhető munka, ami nem átverés dolgoznának mind a ketten.
"1.: csak nagyon kevés ágazat tudja elviselni a hullámzó munkaerőt"
Ez is igaz épp ezért írtam, nem létfontosságú munkák. Termékelőállítás, vagy közterület gondozás.
"2.: nagyon nehéz olyan munkakört találni, amit bárki betölthet, ugyanakkor valódi értéket is teremt"
Nem feltétlenül okozna ez problémát, egy ilyen munkahelyen is szükség lenne kvalifikáltabb szakemberekre is és segédmunkásokra is. A létszám arányuk esetleg kompenzálható lenne a képzetlen, ám már gyakorlatot szerzett munkaerővel.
"3.: az átállás rövidtávon olyan költségekkel járna, amire nincs fedezet"
Ezt meg tudnám oldani
"4.: a munkaképtelenek problémájára ez sem jelent megoldást"
Senki sem a munkaképtelenek dolgoztatásáról beszélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!