Mit szólnál az INSTANT MUNKAHELY-ek létesítéséhez?
1/53 A kérdező kommentje:
Megszüntetnénk mindennemű segélyezést, a megtakarított pénzekből állami munkahelyeket létesítenék, ahol nem lenne munkaidő nem lenne bejelentési kötelezettség. Bárki az utcáról bemehetne és ha úgy gondolja csak két órát van kedve aznap dolgozni kétóra után kifizetnék. Ez a rendszer meghozná az alacsonyabb munkakedvűek kedvét is, hisz nem éreznék úgy, hogy kötelező egésznap itt lenni, ha beéri kevesebb pénzzel dolgozhatna kevesebb pénzért. Ez lenne az Instant Munkahely.
egy Huxley regényben még működne, de a kapitalisták nem szeretik az ilyesmit, mert így nem lehet tervezni. igaz, tervezni még a kommunizmusban is muszáj volt.
arról nem beszélve, hogy ha mondjuk foci vb van, akkor nincs termelés.
2010. dec. 6. 22:09
3/53 A kérdező kommentje:
Állami munkahelyek lennének. Magunknak termelnénk, mikor nincs termelés nem lenne kiadás sem.
szerintem ez egy okosság
persze jó megkötések kellenének, és menne nagyon frankón.
2010. dec. 6. 22:13
Zseniális ötlet! Támogatom!
2010. dec. 6. 22:14
nekem mint egyetemistának tetszik az ötlet. diákmelókkal az a baj, hogy kötött időpontban vannak.
Könnyebb heteken feles óráimban szívesen élnék ilyen lehetőséggel.
2010. dec. 6. 22:15
Ha ilyen egyszerű lenne a munkahely teremtés, a Fidesz már rég megteremtette volna a 10.000 új munkahelyet.
Ha csak a jelenlegi munkanélkülieknek teremtenének elég munkahelyet,az a kifizetett segélyek sokszorosába kerülne az államnak.
Miből létesítenék a munkahelyeket és miből tartanák fenn? Mit termelnének ezeken a munkahelyeken,amit értékesíteni is lehet? Annak semmi értelme nem lenne,hogy csak azért csináljanak valami haszontalan munkát,hogy elmondhassák,hogy dolgoztak. A semmiért pedig miért kapnának fizetést?
Többe kerülne a leves,mint a hús és semmi haszna nem lenne.
2010. dec. 6. 22:15
8/53 A kérdező kommentje:
Nézd, ne az autópályaépítésből jól megszokott "lopjuk el a hasznot" módszerrel akarjuk megvalósítani. Úgy persze, hogy sokba kerülne. Vannak viszont a ma is létező közhasznú munkák, ezeket is ki lehetne így váltani ahol a befektetés egy lapát. Vagy gyárthatnánk egyszerű ám mindenki számára szükséges ezáltal eladható dolgokat: fakanál, kés, vágódeszka. (ezek csak példák, sok mást is lehetne)
Kicsit utópisztikus a gondolkodásmódod. Egy vállalkozásnak, akár állami, akár nem, akkoris van kötsége, ha nincs termelés. Például ki várná a "betérőket"? Télen? Meg aztán hogy képzeled, hogy a beteg Gáspár a rossz kezével dolgozni fog??? Éhenhal? Most amellett, hogy én nem siratnám meg, ezért mondjuk kitessékelnének az EU-ból előbb, mint bármilyen nyugdíjátalakításért. Meg a világból is.
2010. dec. 6. 22:22
És mégis mit dolgoznának ott? Mondjuk én állás nélküli tanár vagyok, akkor bemegyek és instant leadok két matekórát? Vagy portás vagyok, beülök a portára és ha megunom, akkor kimegyek és tárva-nyitva hagyom a kaput?
2010. dec. 6. 22:23
Kapcsolódó kérdések: