Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az embereknek mi a baja az...

Az embereknek mi a baja az operabállal?

Figyelt kérdés

Minden évben megrendezik. Mindig szoktak lenni tüntetők. de miért?

Ha az ember megengedheti magának akkor miért ne menjen el?

Ugyanolyan mintha az ember moziba vagy valami iskolai bálba menne. Csak drágább.

Vagy ez a szokásos mentalitás? (irigység)

2010. nov. 18. 16:36
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
Nem értem mit hőbörögnek sokan,hogy kinek mennyire rossz...Amióta ember van azóta vannak gazdagabbak és szegényebbek is és ez azzal jár,hogy van aki többet van aki kevesebbet engedhet meg magának.A celebeket meg nem azért mutogatják a tv-ben,mert annyi sok panaszlevelet kapnának,hogy mekkora bunkók le velük...Mindegy,hogy ki milyen eszközzel szerzi a vagyonát,a lényeg,hogy neki van és megteheti.Ha meg egyből minden gazdag csalásból gazdagodott meg szerintetek akkor lehet menni rendőrnek és kideríteni,hogy is van valójában.Egyszerűen irigyek és kész,ezen nincs mit ragozni.Én sem tudok megvenni egy 8 milliós kocsit(mint sokan mások) mégsem anyázok amikor látok egyet.Az meg hogy esetleg a gazdag nem adományoz mindenféle szervezetnek miért érdekel?Az az ő pénze.Ilyen erővel aki 120 ezret keres az küldhetne Afrikai rászorulóknak egy ezrest,még sem teszi meg mindenki,még több fizetéssel sem és itt értem a panaszkodók egy részét.Egyszerűen kattanjatok le a témáról és kész,nem kell hőbörögni feleslegesen.
2010. nov. 22. 15:59
 52/57 A kérdező kommentje:

"Fúú, de okos vagy b+. Elmagyarázom: azért szúrja sok ember szemét az OPERABÁL, mert a legtöbben az országban még a VILLANYszámlájukat sem tudják kifizetni. "

És valaki azért ne menjen el a bálba mert valaki nem tudja kifizetni a számlát. Rá az nem tartozik. Mindenki arra költi a pénzt amire akarom. Ha akarja adományoz, ha akarja bálozik, ha akarja wc papírnak használja.

2010. nov. 22. 16:07
 53/57 anonim ***** válasza:

Lehet, de remélem hallottad már ezt a mondatot:

"A gazdagok többlete, a szegények hiánya."

És ez igaz is.

2010. nov. 22. 17:23
 54/57 anonim ***** válasza:
Mert?Ha én pl az eszemmel keresnék havi 620 ezret,akkor az miért lenne rossz?Nem hiszem,hogy egy kőműves fizuja emiatt lenne kevesebb...
2010. nov. 22. 19:45
 55/57 anonim ***** válasza:
51%

Azért, mert, ha a világon 10 ember él, és 10 egység pénz van, amiből én birtokolok 8-at, akkor a másik 9 embernek a maradék 2 pénzegységen kell osztoznia.

Egyébként hivatalos statisztika, hogy a világ pénzmennyiségének 90 %-át az emberiség 10%-a birtokolja.

2010. nov. 22. 19:54
 56/57 anonim ***** válasza:

19:54,

ez egy épületes butaság.

A megtermelt,felhalmozott javak mennyisége állandóan változik. Akkor lenne igazad, ha a gazdagodáshoz el kellene venni valakitől az ő javait.

2010. nov. 22. 20:13
 57/57 anonim ***** válasza:
Ne keverd össze a pénzt, a pénzen vásárolható javakkal. A jószágok (ahogy a közgazdaságban hívják) mennyisége nő.
2010. nov. 22. 22:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!