A Mi Hazánk miért taszítja el magától az embereket azzal, hogy bevezetné a mindenkire kötelező sorkatonaságot?

11-es ez így van, sokan így fogják fel sajnos. Én ezt a felfogást nem tartom. Iskolás koromban én is ilyen voltam, de rájöttem hogy semmi értelme számon kérni az utánunk jövőket. Mi is lenéztük és szemtelennek tartottuk a kisebbeket, akik visszapofáztak nekünk. De ugyanakkor mi se f.stunk be a nagyoktól csak azért mert ők az öregebbek, mi sem tiszteltük a kort és igazából nincs is miért. Most mondhatnánk hogy mi még nem fészbukoztunk órán. Persze hogy nem, mert még nem volt. Ha lett volna, más lett volna a helyzet. Akkor még mobilja sem volt mindenkinek, mikor végeztünk a gimiben. Most meg már az oviban is van.
Abban is igazad van, hogy az ilyeneket mint az előző hozzászóló is, az zavarja, hogy mi már szabadabban élhettünk mint ők. Nekünk nem kellett bevonulnunk, nem kellett legszebb ifjú éveinket tönkretenni krumplipucolással meg fókázással meg suttyó felettesek idegbetegségeivel. Ők ezt soha az életben nem fogják lenyelni hogy az ő fiatalságuk meg másképp telt, nekik ott bent kellett b.szniuk a rezet, miközben leginkább csajoztak volna vagy más sokkal értelmesebb dologgal foglalkozhattak volna. Ebből adódó - egyébként érthető - frusztrációjukat pedig kivetítik mindazokra, akiknek szerencsére kimaradt az életükből a kötelező katonaság. Utólag meg keresik az önigazolást, hogy "ugye milyen jó volt ott bent?" pedig nagyon is jól tudják hogy csupán kárba veszett időről beszélgethetnek. Persze hogy bosszantó meg igazságtalan, de ezért nem bennünket kéne hibáztatniuk, hanem az akkori alkalmatlan dilettáns vezetést, akik eltűrték a sorkatonaságot, ahelyett hogy már akkor kivezették volna.

"2004-ben megszüntették nálunk a sorkatonaságot"
21 év telt el azóta. Te valami barlangban élsz? Megállt veled az idő?? A világ rohadtul sokat változott azóta és NEM a béke irányába!! Jó ég, és még Ti csúfoltok minket "boomer"-nek, miközben a világotokat nem tudjátok!
"Ha a katonaság neked tetszett annak idején, örülj neki és tartsd meg magadnak ezeket az emlékeidet."
Szerintem meg ne akard nekem megmondani, hogy kinek mit mondok, jó? Ez az a híres liberalizmus, amire oly büszke a libbant banda??? Az MH-t lenácizzátok, az AFD-t lenácizzátok! Bárkit, aki ellenetek mer felszólalni! De nekem habozás nélkül a pacekomba vágod, hogy kussoljak, csak mert neked nem tetszik amit mondok? Akkor most hogy is van ez?
"Amúgy igen, irigy és rosszindulatú vagy, ha erre mindenkit válogatás nélkül köteleznél, tudván hogy nem mindenki alkalmas a katonaságra,"
Ezt mondta a Mi Hazánk?? Hogy "mindenkit, válogatás nélkül"??? HOL? És én hol mondtam ilyet??? Nem tudom mit szívsz, de nekem is adhatnál! Egyébként nyugodj meg, valszeg sokkal több mindenre alkalmas vagy mint hinnéd! :D
"Ahol semmit nem számít az ember, visszapofázás nincs, elvész a szabad akarat."
- mondod ezt TE aki épp az imént szabályoztál be engem hogy tartsam meg magamnak az emlékeimet...
"Ez is életkortól független, ti jelenleg ugyanúgy benne vagytok mint a fiatalabbak."
Csakhogy mi NEM voltunk benne (ilyen szinten) mikor fiatalok voltunk! Ti már most több nyavajával küzdötök 20-30 éves korotokban, mint mi, 40-50 éves vén facok! Mire 40-50 évesek lesztek mi lesz veletek? Kettőt nem tudtok majd lépni fájdalomcsillapító nélkül!? Hát már attól is depressziósok vagytok, hogy "jajj, változik a klíma"... :D És akkor hol van még a többi?! Nem is írom le mi várható, mert elsírod magad!
"Mi sem vagyunk rosszabbak, ti sem vagytok jobbak - és fordítva is."
Van egy mondás:
"A nehéz idők erős embereket formálnak. Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak. A gyenge emberek nehéz időket hoznak el."
No, hát akik erősek voltak azok az én nagyszüleim. Akik újraépítették az országot két világháború után. A szüleimnek sem volt könnyű, de nekik már kicsit könnyebb volt. Nekem ahhoz képest rohadt könnyű. Nektek még könnyebb - lenne, ha nem fordulna közben a világ. Figyelj, mert már fordul! A könnyű időknek vége!

#11 Amit te leírtál az csak a körforgás fele.
"... Az erős emberek jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak."
Ezt a részt írtad le Te.
De a kör folytatódik:
"... A gyenge emberek nehéz időket hoznak el. A nehéz idők erős embereket formálnak."
És itt zárul be a kör.
És tartok tőle, hogy most az idézet második felének első részénél tartunk világunkban.

Kérdező, a 12-es kommentedre csak annyit mondok, hogy nagyon félreérted mi történik a két generáció között. Szó sincs semmiféle irigykedéről, önigazolásról. Minek kellene magam igazolni, mikor kötelező volt a dolog, tehát nem én döntöttem, tehát ha rossz lett volna, akkor sem az én saram. Dobd már ezt a rossz feltételezésed a kukába!
Ez meg, hogy szó szerint egy kisiskolás példával jössz és meséled hogy nem tisztelétek az idősebb társaitokat. Hát ez cuki! :)
Nos, az idősebb generációt majd AKKOR fogod elkezdni tisztelni (ahogy mindenki, magamat is beleértve), amikor már magad is túl vagy jópár dolgon és kb a 40-es éveid közepénél jársz. Amikor már előjött pár olyan dolog az életedben, egészségedben, kapcsolataidban amit már NEM lehet visszacsinálni, megváltoztani. Ez normális. Nem is várjuk tőletek hogy tiszteljetek, de nem szeretjük, ha ilyen sztereotip dolgokkal vagdalkoztok amive jómagad tetted.
Én aztán a világért nem akarnám hogy tönkretetegyék "legszebb ifjú éveidet" (ez már megint olyan cuki volt:)) krumplipucolással stb. Tönkreteszed te azt magadtól is, mint ahogy legtöbben tettük, de ne legyen igazam. És hidd el, nem az az egy év lesz, ami után legjobban bánkódni fogsz!
Habár szerintem még az MH sem akarná, hogy egy egész évre vonuljanak a sorkatonák (ha jól tudom pár hónapos kiképzésről volt szó, ahol tényleg a lényeges dolgokra koncentrálnának), Te máris évekről beszélsz... Sóhaj.
A másik: tudom h nem mindenkinek volt leányünnep a katonaság, de kevés volt akinek komoly problémát jelentett. Az hogy te ilyen egyénekkel sztorizgatsz egy dolog, de távolról sem jelenti, hogy ettől egy átfogó képet kaptál mindenről ami a témával kapcsolatos. Vagy meginterjuvoltál legalább ezer embert? Kétlem.

21 év telt el nálunk a megszüntetése óta. Igen, változott a világ. De konfliktusok mindig voltak. Azokban az időkben is. Palesztina, Izrael úgy néz ki örök tűzfészkek maradnak. A mi valós háborús fenyegetettségünk, na az nem változott azóta. Semmit.
Igen, tartsd meg magadnak a katonaságos emlékeidet. Ezzel mi rosszat mondtam? Ha szívesen emlékszel rá, tartsd meg emlékezetedben, ne felejtsd el, gondolj rá vissza nosztalgiával, ha neked jólesik. Már ezzel is rosszat mondtam? Csak ne akard másokra ráerőszakolni attól hogy neked jó volt, még nem biztos hogy ezzel mindenki egyetért. Ha olyan jó lett volna, majd' mindenki maradt volna. Mégis szinte mindenki menekült meg örült hogy letudta.
"ha erre mindenkit válogatás nélkül köteleznél"
Miért, miről szólt a sorkatonaság, nem arról, hogy vittek mindenkit? Ha valami kötelező, akkor mindenkire egyformán az, vagy nem? Most el lehet dönteni, és aki akar mehet. De ez így is fog maradni.
"Ti már most több nyavajával küzdötök 20-30 éves korotokban, mint mi, 40-50 éves vén facok!"
Ez így ebben a formában általánosságban egyáltalán nem igaz és ezt te is jól tudod. Csak te is ilyen "debezzegamiidőnkben" szemüvegen keresztül nézed a világot. Én meg nem szívok semmit, csak nyitott szemmel közlekedem. És nem rettegek attól ami nincs. Pár elmebeteg véleményére meg nem kell alapozni. Valójában senki nem akar itt háborút. Csak még több pénzt.
"Nektek még könnyebb - lenne, ha nem fordulna közben a világ. Figyelj, mert már fordul!"
Bizony fordul, ebben teljesen egyetértek veled. Most télből tavasz lesz. Ez bizony nagy fordulat.

"Miért, miről szólt a sorkatonaság, nem arról, hogy vittek mindenkit?"
Nem. Ezt honnan veszed? Voltak orvosi vizsgálatok, pszichológiai vizsgálatok. Aki nem felelt meg, annak nem kellett vonulni, esetleg leszerelték három hét után. Na mindegy, majd máskor beszélhetünk még erről, most mennem kell. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!