A Mi Hazánk miért taszítja el magától az embereket azzal, hogy bevezetné a mindenkire kötelező sorkatonaságot?

Voltam sorkatona, maximálisan ellene vagyok.
Nem értem miért csinálják.

"össztársadalmi szinten elutasított dolog mellett kardoskodni?"
Megelepődnél ha tudnánd milyen sokan támogatják.
A kérdésre a válasz pedig az hogy a Mi Hazánk nem lájkokat akar szerezni. Azt meghagyja a két nagynak! :)

5-ös inkább olyanok írják akik nem voltak. Azok akik átélték, letudták, mert nem volt választási lehetőségük, de normális esetben nem kívánják senkinek azt a borzalmat ami ott bent volt. A maradék meg az a tipikus ostoba, irigy, rosszindulatú féreg, aki, mert ő ott bent szívott, legyen rossz másnak is. Vagy az alkoholista Pityu, akinek fogalma nincs az őt körülvevő világról, de azért nyomja a süketet.
"ráférne a mai puhány fiatalságra"
Bagoly mondja verébnek

6: Akik voltak katonák, azok felfogás és mentalitás alapján két típusra oszthatóak:
1. Akik úgy vannak vele, hogy egy fölösleges időpocsékolás volt, és senkinek nem kívánják ugyanezt.
2. Akik úgy vannak, hogy ha ők anno szívtak, szívjanak a mostani fiatalok is. Pluszban még szeretik bebeszélni maguknak, hogy milyen jó is volt bent, mert hogy mennyi mindent tanultak ott.
Szerintem arányaiban nézve utóbbiból van több.

Hát szerintem én itt adtam egy értékelhető választ, de úgy látom hogy a kérdező egyáltalán nem kíváncsi igazi válaszokra, csak valamiért megint rájött az ötperc és az összegyűlt frusztrációit valami agyament sztereotípiával egybekötve idehányta, mert attól neki jobb lett pár percig (vajon tényleg jobb lett?). Szerinte mindenki rossz, hülye és irígy, csak Ő és - vérszagra gyűl az éji vad - az őt erősítő kommentelők tudják a tuttit!
De tudjátok mit? Szerintem csak be vagytok carva! Hogy esetleg be kell majd vonulni, jujj, jujj, akkor majd mi lesz!! 😁
Én '96-ban vonultam és már akkor sem voltak rémes szívatások, amiktől (ezek szerint) úgy fostok. Egész jó volt az az egy év amit sorkatonaként töltöttem és most (is) jó érzés visszagondolni. Ettől - a kérdező szerint - máris egy geczi vagyok aki azt akarja h mások is megszívják. Hát... gondolom mindenki magából indul ki, de inkább folytatom:
nem értem, mire fel ez az agyatlan gyűlölködés az idősebb generációkkal szemben..?
Igen, az idő megszépít dolgokat, csak ti még nem értitek ezt mert még nem éltetek annyit. De ettől még nem vagytok hülyék és mi sem vagyunk impotens alkoholisták. Azt pedig külön figyelmetekbe ajánlom hogy a ti korosztályotokban is bőven vannak függőségben szenvedők. Ott van pl a kütyü-függőség, a közösségi platform függőség. De van kábszer- és alkoholfüggőség is, az általános depresszióról mér nem is beszélve. Ti már MOST több nyűgtől szenvedtek mint mi! Akkor mi lesz majd később?! Az a 10-20 év rohadt gyorsan elmegy ám, ezért kár hőzöngenetek! Szomorú ez, mert ezek szerint a saját apátokat is lesajnáljátok. Vagy netán pont ő az az alkoholista puhapötsch az életetekben aki nincs ott, hogy beszélgessen veletek? Aki otthagyta anyátokat ezért aztán ő a "szaralak"? Vagy ott van csak épp le se xarja a fejeteket? Tényleg sajnálom, ha és amennyiben ilyen apa jutott nektek. De ettöl még nem mindenki ilyen!
Nos, az utálatotok csakis saját magatokról szól és szerintem ez elég sanyarú jövőképet vetít előre...
De remélem hogy én tévedek. Remélem Ti majd megmutatjátok hogy is kell ezt csinálni! Hisz ti mindenben olyan frankók vagytok, nem?! Hát hajrá, figyelünk! Megnézzük hol lesztek 20 múlva!
Üdv,
Egy egyébként egészséges és teljes életet folytató volt sorkatona (aki csak azt kívánja nektek hogy ti is legalább ennyit szexeljetek mint ő maga, még 20 év múlva is! 😉)
"esetleg be kell majd vonulni, jujj, jujj, akkor majd mi lesz!!"
Hová és legfőképpen miért? Most valamilyen okból kifolyólag megszaporodtak az ilyen hangok. Köztudott hogy 2004-ben megszüntették nálunk a sorkatonaságot, mint ahogy az is köztudott, hogy azóta sem történtek sem nálunk, sem más országban bennünket is érintően olyan változások, amelyek indokolttá tennék nem is a visszavezetését, hanem azt, hogy egyáltalán foglalkozni kelljen vele.
Ha a katonaság neked tetszett annak idején, örülj neki és tartsd meg magadnak ezeket az emlékeidet. Ha úgy gondolod hogy ha te ebből kimaradtál volna, mennyi minden hiányozna az életedből, gondold azt. Lehet hogy jó helyen szolgáltál. De a többség valamiért nem kizárólag pozitívumokat köt hozzá és ne tussold el azt sem hogy voltak szívatások, mert ugye az a kemény gyerök, aki uralkodik a másik felett. Számomra meg az a férfi, aki nem a gyengébbel, hanem az erősebbel kezd ki, ha a helyzet ezt indokolja.
Amúgy igen, irigy és rosszindulatú vagy, ha erre mindenkit válogatás nélkül köteleznél, tudván hogy nem mindenki alkalmas a katonaságra, csak annak való aki hivatásának tekinti. Most is el lehet menni akit ez érdekel, rengetegen vannak most is. A többieket meg hagyjátok békén, semmivel nem előrébb való a honvédség mint más szakterületek, mindenki megtalálja a helyét ki itt, ki ott.
Nincs semmi gyűlölködés az idősebb generációkkal szemben, egyszerűen csak nem értem, hogy ezt a förtelmes baromságot életkortól függetlenül hogy tudja valaki támogatni, mikor csupán pénz- és időpocsékolás és semmi hasznot nem hajt. Társadalmilag kimutatható értéke nincs. Én nem tartom másnak, mint állami terrornak az állampolgárok sakkban tartására. Ahol semmit nem számít az ember, visszapofázás nincs, elvész a szabad akarat.
"Ott van pl a kütyü-függőség, a közösségi platform függőség. De van kábszer- és alkoholfüggőség is, az általános depresszióról mér nem is beszélve."
Ez is életkortól független, ti jelenleg ugyanúgy benne vagytok mint a fiatalabbak. Csak ti nem ebbe születtetek.
"Remélem Ti majd megmutatjátok hogy is kell ezt csinálni! Hisz ti mindenben olyan frankók vagytok, nem?! Hát hajrá, figyelünk! Megnézzük hol lesztek 20 múlva!"
Ettől nem tartok, bár a lehetőség előttetek is ott volt és nem éltetek vele, ahogy mi sem fogunk. Egyik generáció sem különb, jobb vagy rosszabb, életrevalóbb vagy életképtelenek a másiknál, a tiétek se, a miénk se. A végeredmény ugyanaz. Rajtatok sem fogott a katonaság, mi meg nem voltunk azok - még sincs semmi különbség köztünk. Mi sem vagyunk rosszabbak, ti sem vagytok jobbak - és fordítva is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!