Ha bevezetik Magyarországon is a sorkatonaságot mint Szerbiában tervezik, akkor a külföldön élő magyaroknak is kötelező lesz hazajönni katonáskodni?
2026-ig szerintem ez a veszély nem fenyeget, hiszen választást kell nyerni. De a 2026-os 2/3-dos győzelem után én nem vagyok megnyugodva afelől, hogy ne vezetnék be nálunk is a sorkatonaságot. Eleve az is érthetetlen, hogyha egyszer háború ellenes a Fidesz, akkor miért plakátozta ki az országot tartalékosokat toborzó plakátokkal? Miért költ ennyit harcászatra és a honvédelem megerősítésére? Furcsa dolgok ezek.
Ha addigra már nem Magyarországon fogok élni, akkor rám már nem lesz érvényes a sorkatonai kötelezettség, ha esetleg bevezetnék?
"Eleve az is érthetetlen, hogyha egyszer háború ellenes a Fidesz, akkor miért plakátozta ki az országot tartalékosokat toborzó plakátokkal? Miért költ ennyit harcászatra és a honvédelem megerősítésére?"
Ha ellenzed a rablást, miért zárod kulcsra a bejárati ajtódat esténként?
Pont valami ilyen barom indokot fognak elővenni, ha a sorkatonaságot akarják majd visszahozni. Meg még azt is bedobhatják, hogy Svájcban is van meg stb. semmitől sem kell tartani.
Mintha bármit is számítana az a néhány tartalékos az oroszokkal szemben.
"az osztrák rendőrség tartóztat le miatta, és hazatoloncolnak."
Az osztrákok szerintem nem olyan hülyék, hogy a jól dolgozó, az országuknak hasznot hajtó magyarokat kiebrudalják az országukból. Főleg azután nem, ahogy a magyar kormány viselkedik Ausztriával szemben már évek óta.
Akik kimaradtak anno a sorkatonaságból, úgy tudom, a legidősebb korosztály kb. 44 éves (tudom, mert van a családomban ilyen pasi).
Ha bevezetik, szerintetek elkezdik behívogatni őket is sorkatonaira?
Vagy kimaradt egy korosztály, és ennyi? (Azt tudom, hogy a szomszéd pasi most 46, és ő még volt. Rokonom 44 éves, ő már nem volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!