Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez az állam mitől állam, ha a...

Ez az állam mitől állam, ha a bajbajutott szerencsétleneket otthagyja az út szélén?

Figyelt kérdés
Ennyi erővel a vécésnénire is rábízhatnám az országot. Lehet az jobban vezetné...

febr. 5. 05:22
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
76%
Én, 14 éves koromtól hivatalos munkaviszonyban voltam. 2010-ben mentem nyugdíjba, igen jó fizetésem volt, mindig a felső adósávban voltam. Most már 2 éve, még egy lecsót, dinnyét nem tudok venni.
febr. 5. 12:33
 42/43 anonim ***** válasza:
0%

#41 Ez az amit nem hiszek el. Körülöttem is vannak nyugdíjasok bőven és egyik sem kap alacsony nyugdíjat ha előtte magas volt a fizetése.

Azt viszont aláírom, hogy nem annyi mint azoknak akik most mennek nyugdíjba, hiszen a nyugdíjplafon intézménye 2013-tól nem él. Addig volt a járulékfizetésnek egy maximuma és hiába keresett valaki többet, akkor sem vontak tőle több járulékot, akkor sem kaphatott magasabb nyugdíjat.

febr. 5. 13:02
 43/43 anonim ***** válasza:
Azért mert most már a minimálbér is magasabb, mint akkor egy nagyon jó fizetés volt, amikor ők még dolgoztak. Egy normál fizetés, vagy akár a garantál bérminimum meg pláne. És ezt a nyugdíjak emelésénél nem veszik figyelembe. A nyugdíjba vonulás kori valorizációs szorzószámoknál még igen, de később az emeléseknél már nem. Ezért van az, hogy ma már nem állapítanak meg olyan lehetetlenül alacsony nyugdíjakat, csak a régebben megállapítottakat hagyják elértéklenedni.
febr. 5. 14:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!