Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez az állam mitől állam, ha a...

Ez az állam mitől állam, ha a bajbajutott szerencsétleneket otthagyja az út szélén?

Figyelt kérdés
Ennyi erővel a vécésnénire is rábízhatnám az országot. Lehet az jobban vezetné...

febr. 5. 05:22
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%
#12 Dehogy mentem 55 évesen nyugdíjba. Pont a mi orrunk előtt emelték meg a nyugdíjkorhatárt. 55 évesen lettem munkanélküli és 8.5 évem volt még akkor vissza a nyugdíjig. Így még csak a nyugdíj előtt segélyre sem voltam jogosult.
febr. 5. 08:33
 22/43 anonim ***** válasza:
61%
18"as. Amiatt,sír a hölgy, hogy a 83 éves anyukája elhunyt. Sajnos ebben a korban ez már előfordulhat. A kórházban sem tudnak csodát tenni. Sokan örülnének a 80 évnek is.
febr. 5. 08:37
 23/43 anonim ***** válasza:
70%
22. Szerinted csak 83 évesek halnak meg az ellátatlanság, vagy a több hónapos várólisták miatt?
febr. 5. 08:42
 24/43 anonim ***** válasza:
40%
Amit videót linkeltél, azon 83 éves édesanyját siratta. Amit megértek, mert a szülő az szülő 100 évesen is.
febr. 5. 08:50
 25/43 anonim ***** válasza:
0%
23-as. Akkor neked a volt munkaadódra kellene haragudnod, hogy ennyi idősen kipenderített. De nem jön ki a matek. Ha nőci vagy, és 2009-ben voltál 55 éves, akkor még mehettél volna nyugdíjba. Az Orbán emelte meg a nyugdíj korhatárt. Kb 2010:2011-ben.
febr. 5. 08:52
 26/43 anonim ***** válasza:
61%

"10-es. Ha 71 éves vagy, és 55 évesen mentél nyugdíjba, akkor azt a Gyurcsánnyal kell megbeszélned. 16 évvel ezelőtt 2009 volt. Aki most megy nyugdíjba, az többet kap, mint a fizetése volt."

Nem a 10-es hozzászóló vagyok, de ezzel definitíven kijelentetted, hogy "akik nem az én felügyeletem alatt lettek szerencsétlenek, azokat jogomban áll az út szélén hagyni, jajjgassanak másnak".

És hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak:

Az Ukrajnából érkezett, magyar állampolgárú menekülteket például az út szélén hagyta a kormány. Kaptak lakhatási támogatást és valami létminimumhoz elegendő jövedelmet, de mostmár ezt is elvették tőlük mindenféle mérlegelés nélkül és csak azoknak adnak valamit, akik közvetlenül a frontvonalról érkeztek. Úgy tűnik a "legközelebbi biztonságos ország" teóriából a "legközelebbi nagyjából biztonságos zsákfalu" lett. Életerős fiatalok esetében TALÁN még védhető is ez az álláspont, de a rokkantnyugdíjas, a családanya a kisgyerekeivel, a 18 éves, akinek még ott a tojáshéj a valagán és azt se tudja hogy működik a magyar közigazgatás, azoknál nincs kifogás, hogy miért nincs egy végiggondoltabb kisegítés.

febr. 5. 08:54
 27/43 anonim ***** válasza:
67%

"Ha nőci vagy, és 2009-ben voltál 55 éves, akkor még mehettél volna nyugdíjba."

2009-ben az ELŐREHOZOTT nyugdíjkorhatár 59 éves életkor volt nőknél: [link]

Illetve a hagyományos nyugdíjról: [link]

febr. 5. 08:58
 28/43 anonim ***** válasza:
Illetve amúgy sem értem mi ez a rugózás a nyugdíjon, aki most megy 55 évesen nyugdíjba, az is szignifikánsan sz*rabbul jár, mintha tudott volna még dolgozni 10 évet, ugyanúgy az út szélén lenne. A nyugdíjasok fele (medián) ~210 ezernél nem kap többet.
febr. 5. 09:01
 29/43 anonim ***** válasza:
61%
26-os. Innen látszik, hogy csak kötekedni akarsz. Ha az ukránok nem kapnak az a baj, ha kapnak akkor meg az, hogy miért nem a magyarok kapják . A menekültség nem azt jelenti, hogy innentől kezdve életük végéig a magyar állam nyakán élhetnek.
febr. 5. 09:08
 30/43 anonim ***** válasza:
0%

" Ha az ukránok nem kapnak az a baj, ha kapnak akkor meg az, hogy miért nem a magyarok kapják "

Végig magyarokról beszéltem, ezen belül is főleg kárpátaljaiakra gondoltam... Tudod, határon túli magyarok... De legalább ukránozhattál egyet és mondhattad, hogy én akartam csak kötekedni.

"A menekültség nem azt jelenti, hogy innentől kezdve életük végéig a magyar állam nyakán élhetnek."

Rosszindulatú szalmabáb érvelés. Mit csináljon a rokkant, aki nem tud munkát vállalni? Illetve ha normálisan elolvasnád, amit írtam, láthatnád, hogy nem életen át tartó segélyezést hiányoltam, hanem egy végiggondoltabb kisegítést, ahol a 18 éves be tudja fejezni az érettségit és normálisan elhelyezkedni, ahol a családanyának nem attól kell félnie, hogy majd az utcán neveli a gyerekeit stb. Tudod azt hittem, ezek olyan dolgok, amik nem igényeltek volna részletezést, de ha a te kötekedő elmédben egyből az volt az első gondolat, hogy ukránokat akarok életük végéig eltartani, akkor legközelebb majd novellát írok, hogy a trollok is megértsék.

febr. 5. 09:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!