Ez az állam mitől állam, ha a bajbajutott szerencsétleneket otthagyja az út szélén?

#25 Gondolom ezt nekem szántad. Nem penderített ki, hanem csődbe ment és munkanélküli lett ő is.
Nem mehettem 55 évesen nyugdíjba, akkor volt egy olyan táblázat, hogy kire milyen nyugdíjkorhatár vonatkozik. Énrám mivel 54-es születésű vagyok, a 63.5 év vonatkozott. De már azt megelőzően sem 55 év volt a nyugdíjkorhatár, hanem 62, illetve még korábban 57.

#29-es, illetve csakhogy még sót hintsek a rosszindulatodba, még kifejteném, hogy azért tartottam a #28-as hozzászólásomban neccesnek az életerős fiataloknak is a kiebrudálását a támogatásból, mert rohadt kevés időt hagytak nekik. Nyáron hoztak egy rendeletet, ami az utcára teszik őket, kaptak 10 nap fellebbezési időt (márha eljutott egyáltalán hozzájuk a rendelet híre, mert nem volt központi tájékoztatás), amivel ha nem éltek, volt összesen 6 hetük összeszedni az életüket, ugyanígy a családosoknak.
Én nem vagyom rászoruló, de ha azt mondanák, hogy 6 hetem van új lakást és munkát találnom, akkor én is bajba lennék és tépne az ideg, hiába érzem úgy, hogy amúgy meg tudnám oldani.

32, ezt azok után, hogy lehet leirni, hogy tavaly a magyar kormány visszaküldött nem tudom, mennyi kárpátaljai magyart, oda, ahol, bár a magyar kormány szerint nincs háború, a következő hónapban, Putyin őket bombázta?

#25 "z Orbán emelte meg a nyugdíj korhatárt. Kb 2010:2011-ben."
Ez baromság. Orbánék soha nem emeltek nyugdíj korhatárt.
A nyugdíjak korhatár emelése nem azonnali, a meghozott törvény évekkel későbbre teszi a korhatár emelést. A rendszerváltás óta 2 ilyen alkalom volt amikor a nyugdíjtörvényben a korhatárt módosították, az első a Horn kormány alatt 1997-ben, a második meg a Bajnai kormány intézkedéseként 2009-ben. Mivel idő mire életbe lép és az a korosztály megy nyugdíjba amire már az emelt korhatár érvényes, ezért az átlagember azzal a kormánnyal azonosítja akinek az idején az első ilyen korú nyugdíjazások megtörténnek.
"2009.05.04. 09:46
A parlamentben ma tartják a 2009-es adótörvények év közi korrekcióját eredményező törvényjavaslat és a nyugdíjtörvényeket számos ponton átíró törvényjavaslat legfontosabb szavazását. A képviselők az ezekhez benyújtott módosító indítványokról mondanak ítéletet, a módosító indítványok pedig az új, Bajnai-kormány elképzeléseit takarják. ... Ha a parlamenti többség rábólint a mai szavazáson, már 2012-től elkezdődhet a ma 62 éves nyugdíjkorhatár 65 évre felemelése. Az emelést úgy ütemeznék, hogy évente fél évvel emelkedne a korhatár, vagyis 2017-től élne a nőkre és férfiakra egységes 65 éves öregségi nyugdíjkorhatár."

#37-ről lehagytam a cikk linkjét:

Jó alkalom lenne, megmozdulhatna az egész ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!