Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez az állam mitől állam, ha a...

Ez az állam mitől állam, ha a bajbajutott szerencsétleneket otthagyja az út szélén?

Figyelt kérdés
Ennyi erővel a vécésnénire is rábízhatnám az országot. Lehet az jobban vezetné...

febr. 5. 05:22
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%

#25 Gondolom ezt nekem szántad. Nem penderített ki, hanem csődbe ment és munkanélküli lett ő is.

Nem mehettem 55 évesen nyugdíjba, akkor volt egy olyan táblázat, hogy kire milyen nyugdíjkorhatár vonatkozik. Énrám mivel 54-es születésű vagyok, a 63.5 év vonatkozott. De már azt megelőzően sem 55 év volt a nyugdíjkorhatár, hanem 62, illetve még korábban 57.

febr. 5. 09:19
 32/43 anonim ***** válasza:
40%
Egy ukrán sincs az utcán. Vannak táborok mindnek. És kaját is kapnak. Lehet filozofálni hogy ki a magyar, de eddig az ukrán országot szolgálták, oda fizettek adót, ott éltek. Arról nem mi tehetünk, hogy egy ilyen nyomorult miniszterelnökük van.
febr. 5. 09:21
 33/43 anonim ***** válasza:
#27 Igen, de az az 59 év is csak arra vonatkozott, aki már akkor 59 volt. Én viszont 2009-ben még csak 55 voltam, énrám már a 63.5 év vonatkozott, és akkorra már nem is volt előrehozott nyugdíj sem.
febr. 5. 09:26
 34/43 anonim ***** válasza:

#29-es, illetve csakhogy még sót hintsek a rosszindulatodba, még kifejteném, hogy azért tartottam a #28-as hozzászólásomban neccesnek az életerős fiataloknak is a kiebrudálását a támogatásból, mert rohadt kevés időt hagytak nekik. Nyáron hoztak egy rendeletet, ami az utcára teszik őket, kaptak 10 nap fellebbezési időt (márha eljutott egyáltalán hozzájuk a rendelet híre, mert nem volt központi tájékoztatás), amivel ha nem éltek, volt összesen 6 hetük összeszedni az életüket, ugyanígy a családosoknak.

Én nem vagyom rászoruló, de ha azt mondanák, hogy 6 hetem van új lakást és munkát találnom, akkor én is bajba lennék és tépne az ideg, hiába érzem úgy, hogy amúgy meg tudnám oldani.

35/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha már az ukránokkal példáztok, a németek ezt cseszték el, hogy munka nélkül, durván pénzelik a menekülteket, akik dolgoznak németek, azok meg egyre többet adóznak, nem hogy többet kapnának. Nem véletlen hogy erősödik ott is a szélsőjobb.
 36/43 anonim ***** válasza:

32, ezt azok után, hogy lehet leirni, hogy tavaly a magyar kormány visszaküldött nem tudom, mennyi kárpátaljai magyart, oda, ahol, bár a magyar kormány szerint nincs háború, a következő hónapban, Putyin őket bombázta?

www.youtube.com/watch?v=3_jLntdu-us

37/43 anonim ***** válasza:
56%

#25 "z Orbán emelte meg a nyugdíj korhatárt. Kb 2010:2011-ben."

Ez baromság. Orbánék soha nem emeltek nyugdíj korhatárt.

A nyugdíjak korhatár emelése nem azonnali, a meghozott törvény évekkel későbbre teszi a korhatár emelést. A rendszerváltás óta 2 ilyen alkalom volt amikor a nyugdíjtörvényben a korhatárt módosították, az első a Horn kormány alatt 1997-ben, a második meg a Bajnai kormány intézkedéseként 2009-ben. Mivel idő mire életbe lép és az a korosztály megy nyugdíjba amire már az emelt korhatár érvényes, ezért az átlagember azzal a kormánnyal azonosítja akinek az idején az első ilyen korú nyugdíjazások megtörténnek.

"2009.05.04. 09:46

A parlamentben ma tartják a 2009-es adótörvények év közi korrekcióját eredményező törvényjavaslat és a nyugdíjtörvényeket számos ponton átíró törvényjavaslat legfontosabb szavazását. A képviselők az ezekhez benyújtott módosító indítványokról mondanak ítéletet, a módosító indítványok pedig az új, Bajnai-kormány elképzeléseit takarják. ... Ha a parlamenti többség rábólint a mai szavazáson, már 2012-től elkezdődhet a ma 62 éves nyugdíjkorhatár 65 évre felemelése. Az emelést úgy ütemeznék, hogy évente fél évvel emelkedne a korhatár, vagyis 2017-től élne a nőkre és férfiakra egységes 65 éves öregségi nyugdíjkorhatár."

febr. 5. 09:47
 38/43 anonim ***** válasza:
31 akkor sajnálom.
febr. 5. 09:58
 39/43 anonim ***** válasza:

#37-ről lehagytam a cikk linkjét:

[link]

febr. 5. 11:59
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

Jó alkalom lenne, megmozdulhatna az egész ország.

[link]

febr. 5. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!