Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha valaki a rendszerváltáskor...

Ha valaki a rendszerváltáskor elszabotált reprivatizáció ellenére vissza akarná perelni a korábban államosított vagyonát pl. mert az övét 45-ben államosították, mire tudna hivatkozni a magyar állam?

Figyelt kérdés
Esetleg valami trash duma lenne? Hogy régen volt stb. De ezek nem állnak meg a jog előtt, akár elvihetné Strasbourgig is, ott nem tudna a saját posztkomcsi jogalapjaira hivatkozni, az emberi jogok, a magántulajdonhoz való jog felül írná ezt. Szerintetek reálisan mire lehetne hivatkozni! Jogászok előnyben! Értelmes válaszokat ne trollkodást!

tegnap 22:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Legfeljebb arra, hogy 80 évig kómában feküdt. Máskülönben a kártalanítás már lezajlott.
tegnap 22:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Félreértettél, én arról beszéltem, hogy a magyar állam mire tudna hivatkozni. Egyébként a kártalanítás sikertelen volt, egy sereg ember nem kapta vissza a korábbi vagyonát, földbirtokát vagy ingatlanát, olyanok, akiknek visszaadható lett volna. Pl. a fertődi Eszterházy-kastélyt is vissza kellett volna adni a korábbi tulajdonosnak.
tegnap 22:57
 3/7 A kérdező kommentje:
*a korábbi alatt az eredetire gondoltam
tegnap 22:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Az államnak semmire nem kell hivatkoznia. Van egy ingatlannyilvántartás, abból látszik, mi kié. Ha hibás, neked kéne bizonyítani, hogy valami hibás. Az, hogy a terület kié volt 100 éve, 200 éve, 300 éve, 400 éve, (vélhetően 4 különböző tulajé) ma már érdektelen.
tegnap 23:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem, én arról beszélek, hogy volt egy állapot, amikor igazságtalanul eltulajdonították. Nem arról beszélek, hogy kié volt régen. Hanem arról, hogy a volt egy lopás korábban, ami az egyetemes magántulajdonhoz fűződő jogot megsérti. Onnantól kezdve pedig minden későbbi tulaj át van verve, hogy az övé, mert tulajdonképpen olyan vesz meg vagy ad el, ami sose volt az övé vagy nem is lehet, mert az igazi tulajdonostól ellopták. Érted?
tegnap 23:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Ingatlan - az elbirtoklás már belépett. S nem tudsz hivatkozni semmire Strasbourgban, nincs joghatósága ezekre az ügyekre.
ma 00:17
 7/7 anonim ***** válasza:
5: A magyar történelem tele van lopásokkal. A honfoglalás is egy nagy lopás volt. Nem lehet örökké a múltban élni.
ma 01:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!