Kormány tényleg jól kezelte a covidot?
Erről beszélek én is. Nem volt mindenkinek olyan rossz az a korszak. Mondjuk nekem akkoriban voltak gondjaim, de nem a Covid miatt.
#16 voltam
Engem két dolog zavart leginkább.
Az egyik a fölösleges lélegeztetőgépek. Igen, értem, hogy nem lehetett tudni mennyire lesz szükség, azt viszont igen, hogy egyszerre ezeknek mindenképp csak töredékét lehet felhasználni, mert annyi szakápoló nem lett volna.
A másik, hogy volt egy pont, amikor oltásellenes baloldalazásba kezdtek. És ha valaki emiatt nem igényelte az oltást? Ebbe belegondoltak egyáltalán? Hihetetlen, hogy ekkor is azon voltak, hogy hogyan oszthatnák meg jobban a társadalmat, holott még a kijelentés sem volt igaz. Ez felelőtlenség volt.
Hogy a kórházban milyen állapotok voltak és hogyan volt megszervezve arról első kézből nincs tapasztalatom, de ezt mindenki eldöntheti maga, hogy kinek hisz.
Szerintem egyébként az, hogy nálunk haltak meg szinte legtöbben, nem feltétlenül igaz, hisz eltérhetett a módszertan, amivel ezt számolták.
Arányaiban egész Európában (nem csak az EU-ban) Magyarországon haltak meg a második legtöbben COVID-ban a járvány évei alatt. Bulgáriában 100.000-ből 548-en, Magyarországon 496-an, míg a szomszédos országok átlaga: 333.
(forrás: [link]
Ennyire kezelte jól a Covidot a kormány.
Minden más, csak duma és porhintés. Nem lényeges se a kijárási tilalom, se a home office, se semmi.
Kik a felelősök, hogy Európa második legtöbb halálozási számát hozta össze Magyarország? Ki a bűnös, hogy a szomszédos országok ennyivel jobban kijöttek a Covid járványból? Kik azok a miniszterek, államtitkárok, kormányzati egészségügyi tanácsadók akik munkája folyamán legalább 15.000 ember feleslegesen, az szomszédos országokkal összevetve rossz döntéseik miatt halt meg?
Ha a kormány utólag valóban abban a képben akar tetszelegni, hogy "volt értelme", minimum a felelősöket megnevezné, lemondatná és eltakarítaná a szakma közeléből. Kezdve a miniszterelnökkel és Müller Cecíliával. Ne feledjük, ma Müller Cecília az, aki azt az intézményt vezeti (NNGYK), ami megmondta például, hogy nem kell egészségügyi munka alkalmassági vizsgálat, vagy aki eldönti és javaslatot tesz mire járjon TB támogatás - például mint pár hete megjártuk kötszerre ne, csak korlátozott mennyiségben. Tehát mai napig nem azon dolgozik, hogy az egészségügyi rendszer jobb legyen, nem pénz invesztál a rendszerbe, hanem elvon.
24
Ahogy a Covid alatt is téma volt, most is, hogy ha nem országra, hanem régiókra bontva nézzük a számokat, a világon a legtöbben kelet-Európában és a balkán országiaban halt meg a legtöbb ember....!!!!
Miért ebben a régióban? A mai napig nem tudják a pontos okát, csak tippelgetés van:
Egészségügy helyzete miatt
Az emberek átlag egészségügyi állapota miatt
Szociális és gazdasági helyzet miatt
Kultúrát is megjelölték mint ok, pl. a kézmosás hiánya
Pff ...
Ezt qrva nehéz kimondanom, de igen.
A kommunikálása, és a társult lenyúlások már megint más kérdés!
25: Szlovákiában például százezer emberből "csak" 382-en haltak meg. Ez 114-el kevesebb, mint Magyarországon. Arányaiban ha úgy tetszik sokkal kevesebb. A szomszédos országok között is és a Közép-Európai régiót nézve is.
Ez tetszik, vagy nem javarészt kormányzati hibák folyamatos sorozatából állt össze Magyarországon.
De ha a tippeket nézzük, Magyarországra:
- Egészségügy helyzete miatt? Arról a kormány tehet. 2021-ben 11 éve volt hatalmon.
- Az emberek átlag eü állapota miatt? Arról a kormány tehet, miért nincsenek átfogú preventívitásra nevelések? Például mostmár nincs kötelező munkaalkalmassági vizsgálat ez miben segíti az átlagos eü állapot javítását a lakosság körében?
- Szociális, gazdasági helyzet? Akkor Moldovában jobb a szociális, gazdasági helyzet... De ha el is fogadjuk a lakosság gazdasági helyzetét kifogásnak, ki tehet róla, hogy 2010-2020-ban nem az egészségügybe invesztált egy rakást pénzt a kormány? Vagy ki tehet róla, hogy a magyarok átlag megélhetési lehetőségei maximum kicsit javultak? Ez kormányzati politika, oda tartozik.
- Kultúra, kézmosás hiánya? Mert Törökország aztán a higiéniáról híres. De valóban, ez az egy lehetne, aminek nincs köze egy kormányzathoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!