Utólag visszanézve, a magyar kormány összességében pozitívan kezelte a koronavírus-járványt?
Összességében szerintem inkább a negatív irányba hajlik a történet.
Hogy mondjak pár pozitívat az elején: 1. igazuk volt a terasznyitáskor 2. alapvetően jó volt, hogy hamar elérhetőek voltak a vakcinák mindenki számára (én hónapokkal korábban megkaptam a nyugati vakciámat, mint a holland barátaim) 3. önmagában jó dolog volt, hogy többféle vakcinát is elérhetővé tettek, amikből lehetett választani.
Ezeknél azonban nagyságrendekkel rosszabb volt, hogy: 1. sok intézkedés pótcselekés volt (mentségükre a fél világ ugyanezt csinálta) 2. nem tarották be a gyártó ajánlását és úgy adták a kínai vakcinát az idősebbeknek, hogy azt csak fiatalokon tesztelték korábban 3. hatalmas korrupció és pótcselekvés volt a méregdrága lélegeztetőgépek beszerzése 4. maga az oltás borzalmasan volt megszervezve, tömött várótermekben kellett várakozni, ahol tök nagy volt a fertőzés kockázata 5. a kórházak kiűrítése egy megbocsáthatatlan bűn és biztosra veszem, hogy rengeteg ember halt meg ideje korán emiatt 6. szintén nem magyar sajátosság, de nem volt tudományos bizonyíték a nem oltott emberek diszkriminálására a járvány végén 7. szerintem elég hiányos volt a lakosság tájékoztatása, Cili full érdemtelen dologokról beszélt napi szinten.
Nem!
Semelyik intézkedésnek sem volt értelme!
Nem, nagyon negatívan. Csak a szokásos, mindent a látványra a szavazatokért, de valójában az objektív eredmény nem érdekli őket. Egyesével az intézkedéseket szét lehet szedni mindkét oldalról (túl szigorú vagy túl enyhe), vagy éppen védeni őket, de nézzük inkább az eredményeket:
- Lakosságarányosan 3. legmagasabb Covid halálozás a világon.
- A ráfordított pénzről nem találtam objektív statisztikát, de nem rémlik, hogy spóroltak volna a költéssel.
- Lezárások tekintetében európai szinten a szigorúbbak között voltunk, mind szabályokban, mind az intézkedések időtartamát tekintve, de nem az élmezőnyben.
- Az annyit hangsúlyozott gazdasági mentés vége az lett, hogy a világ átlag 3.6% helyett 5,1% visszaesés volt.
Tehát összefoglalva: átlagos mennyiség pénzköltéssel és szigorú lezárásokkal sikerült összehozni egy katasztrofális halálozási számot és egy nagyon gyenge gazdasági teljesítményt, miközben nem volt különösebb nehezítő körülményünk a többi országhoz képest. Talán kegyelemkettes megvan.
Hivatalosan 40000 környéki halottról tudunk, a népszámlálási adatokból, meg a TAJ regisztrációból mégis az derült ki, hogy 2019 és 2022 között 150000 emberrel lettünk kevesebben.
Az egész járványkezelés egy 0 volt, mondjuk itt a lakosság is kellett hozzá, mert, még máshol leszoltak, ha nem hordtál maszkott, itt megvertek, ha felvetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!