Hogy a fenébe tudta Mészáros Lõrinc és Tiborcz István 1 év alatt MEGDUPLÁZNI a vagyonukat?
A hatalmas vagyonukat, amit nem tudom, talán 2010 óta építgetnek, azt mindössze 1 év alatt (recesszió, nem is jó év alatt) hogy a büdös életben lehet megduplázni?
Mészáros kb. 600 milliárd forintot amit 13 éve építgetett, duplázta meg 2024-ben??
Fideszesek??
#22: Azokat nem a "cég" termeli ki (a cég egy absztrakt fogalom), hanem azok az alkalmazottak, akik hozzáadott értéket teremtenek. Ha ilyenek nincsenek, a cég lehúzhatja a rollót, vagy élhet támogatásokból, pályázatokból mint láttam már, sőt dolgoztam is ilyennél. A cégvezető szerepe meghatározó, mert ő teremt "gazdagságot", de ő is az alkalmazottaiból él, azokból, akik eladják neki a munkaerejüket és profitot termelnek neki.
Az adófizetési logikád eszembe juttatja azt a céget, ahol egykor dolgoztam, és az volt a szokás, hogy a 3 hónapos próbaidő alatt 20 ezerrel kevesebbet fizettek, mint a kialkudott bruttó bér. Nálam ez 385 000 /hó volt, így 3 hónapig 365 000 volt a bruttóm. Úgy éreztem, megrövidítenek 60 ezerrel. Pályakezdő kollégám 210 ezerért jött oda dolgozni, így 3 hónapig 190 ezer bruttót kapott, ő úgy érezte, milyen jó, hogy 3 hónap múltán 20 ezerrel emelték a fizetését... Nézőpont kérdése, én úgy veszem, hogy van a bruttó bér, amiből szja-t vonnak, és annyival kevesebbet kapok meg. Ráadásul, ha az szja változik, kevesebbet vagy többet is kaphatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!