Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy a fenébe tudta Mészáros...

Hogy a fenébe tudta Mészáros Lõrinc és Tiborcz István 1 év alatt MEGDUPLÁZNI a vagyonukat?

Figyelt kérdés

A hatalmas vagyonukat, amit nem tudom, talán 2010 óta építgetnek, azt mindössze 1 év alatt (recesszió, nem is jó év alatt) hogy a büdös életben lehet megduplázni?

Mészáros kb. 600 milliárd forintot amit 13 éve építgetett, duplázta meg 2024-ben??

Fideszesek??

tegnap 03:13
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Három műszakban dolgoznak látástól Mikulásig.
tegnap 07:10
 12/37 anonim ***** válasza:
20%

Amit itt irogatnak hogy lopás , stb , az hülyeség. Állami megrendelésekből viszont lehet, magyarán ha valamit csinálni kell, az ő cége csinálja, amin nyilván keresni fog. Ugye cégeket ezért hoznak létre, hogy nyereséget termeljen. Viszont az a munka el is van végezve, innentől meg nem lopásról beszélünk, hanem arról hogy a “haver” kapja a melók nagy részét amin jól keres. Erre találjon ki magának mindenki valami szót, de a lopás nálam még mindig az hogy elveszem azt ami nem az enyém, ellenszolgáltatás nélkül.

Amúgy meglepő számomra hogy pont azok kiabálnak a leghangosabban hogy “a mi pénzünkből, a mi adónkból” akik alkalmazottak. Bérért dolgoznak, az adót nem ők fizetik hanem a cég.. utánuk.

Tehát van az ember aki megkapja a fizetését, a cég, aki fizeti az adókat, ezekből mennek az állami megrendelések, és ML cége ezeket teljesíti, igen, keres rajta.

Ha majd nem ML keres rajta, hanem x cég y cég z cég, akkor minden sokkal jobb lesz. Állítólag. Ja nem. Ami viszont igaz, hogy majd más is odafér a bödönhöz, csak attól tartok az átlag magyar életét, anyagi helyzetét, ez nem fogja igazán megváltoztatni.

tegnap 08:27
 13/37 anonim ***** válasza:
81%
Karrierjének fő okait a Jóistenben, a szerencsében és Orbán Viktor személyében véli felfedezni. A szakmai tudásról szót sem ejt. Valószínű az általa felsorolt hármasság is túlzás. Akkor sem lenne sikertelenebb, ha az első két okot elhagyná. Elég csak Orbán Viktor, akinek személye automatikusan karrierpályára állítja azt, aki fontos számára.
tegnap 08:28
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
"Minimálisan fogyasztottak".
tegnap 08:33
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy meglepő számomra hogy pont azok kiabálnak a leghangosabban hogy “a mi pénzünkből, a mi adónkból” akik alkalmazottak. Bérért dolgoznak, az adót nem ők fizetik hanem a cég.. utánuk."

Te nem fizetsz adót a munkabéredből?

Nem fizetsz 27%-os ÁFÁ-t minden megvásárolt termék után? Tőled nem von le semmit a bank, mikor bármilyen módon használni akarod a már bőségesen leadózott pénzedet?

Hát jó neked!

tegnap 08:38
 16/37 anonim ***** válasza:
0%

15

- Nem, én nem fizetek adót, azt a cég fizeti utánam.

- Áfát igen, de azt mindenhol fizetsz, igaz valamivel kevesebbet. Ha jól emlékszem horvátok, dánok, svédek 25%, finnek 24%.

Tehát, ha elköltök egy hónapban 300 ezret minden marhaságra, akkor abból 81000 az áfa. Ha a fenti 24-25% okat nézem, akkor meg lenne 73500. Na, engem nem az a 7500 ft fog tönkre rakni.

- a bank magánkézben lévő vállalat, semmi köze a kormányhoz.

tegnap 08:51
 17/37 progizo ***** válasza:
100%

#12.: "Amit itt irogatnak hogy lopás , stb , az hülyeség. Állami megrendelésekből viszont lehet, magyarán ha valamit csinálni kell, az ő cége csinálja, amin nyilván keresni fog."

Ja, és az állam pénze kié is? Elvileg a miénk, a lakosságé: a mi adónk és a mi jólétünkre kapott EU-s pénzek.

Remélem, ha egyszer nekem is lesz vállalatom valamely következő életemben és a kormány egyik oligarchája leszek, a fideszesek sem sírnak, hogy nem ők, hanem én kapom állandóan a megrendeléseket, akár hasznos, akár haszontalan beruházásokra.

Amúgy meg, kérdező, a mondás szerint a pénz oda megy, ahol már úgyis van belőle, tehát egy már amúgy is tekintélyes vagyont nem nehéz még nagyobbá tenni, főleg olyan maffiaszerű összefonódásokkal rendelkező államszervezetben, mint a Fidesz-KDNP-é.

Én arra is kíváncsi vagyok, hogy ezek a vagyonok hogyan alapozódtak meg? Jó helyen volt jó időben az illető, hogy magánkézre lenyúlja a rendszerváltáskor a közvagyont?

tegnap 09:07
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

"Amit itt irogatnak hogy lopás , stb , az hülyeség"

Amit te írogatsz, az a hülyeség, mivel nem látszik az eredmény és még ha van is eredmény, akkor is lehet lopásról beszélni. A lopás nem csak az, ha nincs eredmény, ha nem a túlárazás is. Ha te adsz nekem 10 ezer forintot, hogy vegyek neked egy kenyeret és végén azt mondom, hogy 10 ezerbe került a kenyér, így nincs visszajáró, akkor megloptalak.

Meg lehet nézni ezt a 2 perces videót, jól látszik a "nagy eredmény": https://www.youtube.com/watch?v=kFkRLotzsmU

"Bérért dolgoznak, az adót nem ők fizetik hanem a cég.. utánuk."

Egyrészt, de, fizetnek adót. Te hivatalosan a bruttó béredet kapod meg, amiből az állam vonja le az adót és nem a cég. Tehát a bruttó és nettó közötti különbséget te fizeted be.

Másrészt, ha eggyel mélyebbre megyünk, akkor a cég meg az alapján fizeti az adót, hogy te mit termeltél. Azért tud adót fizetni, mert az alkalmazottak elvégzik a munkát, vagyis a cég által fizetett adó, az az alkalmazottak eredménye, ilyen szempontból pedig ez az adó is tőlük jön.

"- a bank magánkézben lévő vállalat, semmi köze a kormányhoz."

A cég pedig hivatalosan alkalmazottak halmaza. Vagyis a cég adója az az alkalmazottak összességének adója.

tegnap 09:11
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Az ezzel foglalkozó cikket is olvasd el, ne csak a címét.

Ott leírták, hogy a részvényárfolyamok emelkedése hozta a duplázódást.

"Mészáros vagyona az Opus Global miatt extrém módon kitett a tőzsdei hangulatnak, ez a kitettség a legutóbbi listán még mínusz 50 milliárd forintot jelentett a becsült vagyonában, idén viszont éves alapon 107 százalékos emelkedést hozott."

tegnap 09:12
 20/37 anonim ***** válasza:
0%

Nem baj hogy nem értünk egyet, ettől szép a világ hogy vannak különböző vélemények. Nekem a túlárazás nem egyenlő a lopással. Millió dolog van túlárazva, például egy 80 ezer ft-os cipő, mégsem érzem úgy hogy megloptak, ha megveszem. Pedig borzalmasan túlárazott.

Az adót nekem a cég fizeti továbbra is, akkor érezném hogy én fizetem, ha a készhez kapott pénzből még be kellene fizetnem. Fel is lennék háborodva. Tehát a fizetésemen kívül a cégnek ki kell tudni termelni az utánam fizetendő járulékokat is.

tegnap 09:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!