Hogy a fenébe tudta Mészáros Lõrinc és Tiborcz István 1 év alatt MEGDUPLÁZNI a vagyonukat?
A hatalmas vagyonukat, amit nem tudom, talán 2010 óta építgetnek, azt mindössze 1 év alatt (recesszió, nem is jó év alatt) hogy a büdös életben lehet megduplázni?
Mészáros kb. 600 milliárd forintot amit 13 éve építgetett, duplázta meg 2024-ben??
Fideszesek??
Amit itt irogatnak hogy lopás , stb , az hülyeség. Állami megrendelésekből viszont lehet, magyarán ha valamit csinálni kell, az ő cége csinálja, amin nyilván keresni fog. Ugye cégeket ezért hoznak létre, hogy nyereséget termeljen. Viszont az a munka el is van végezve, innentől meg nem lopásról beszélünk, hanem arról hogy a “haver” kapja a melók nagy részét amin jól keres. Erre találjon ki magának mindenki valami szót, de a lopás nálam még mindig az hogy elveszem azt ami nem az enyém, ellenszolgáltatás nélkül.
Amúgy meglepő számomra hogy pont azok kiabálnak a leghangosabban hogy “a mi pénzünkből, a mi adónkból” akik alkalmazottak. Bérért dolgoznak, az adót nem ők fizetik hanem a cég.. utánuk.
Tehát van az ember aki megkapja a fizetését, a cég, aki fizeti az adókat, ezekből mennek az állami megrendelések, és ML cége ezeket teljesíti, igen, keres rajta.
Ha majd nem ML keres rajta, hanem x cég y cég z cég, akkor minden sokkal jobb lesz. Állítólag. Ja nem. Ami viszont igaz, hogy majd más is odafér a bödönhöz, csak attól tartok az átlag magyar életét, anyagi helyzetét, ez nem fogja igazán megváltoztatni.
"Amúgy meglepő számomra hogy pont azok kiabálnak a leghangosabban hogy “a mi pénzünkből, a mi adónkból” akik alkalmazottak. Bérért dolgoznak, az adót nem ők fizetik hanem a cég.. utánuk."
Te nem fizetsz adót a munkabéredből?
Nem fizetsz 27%-os ÁFÁ-t minden megvásárolt termék után? Tőled nem von le semmit a bank, mikor bármilyen módon használni akarod a már bőségesen leadózott pénzedet?
Hát jó neked!
15
- Nem, én nem fizetek adót, azt a cég fizeti utánam.
- Áfát igen, de azt mindenhol fizetsz, igaz valamivel kevesebbet. Ha jól emlékszem horvátok, dánok, svédek 25%, finnek 24%.
Tehát, ha elköltök egy hónapban 300 ezret minden marhaságra, akkor abból 81000 az áfa. Ha a fenti 24-25% okat nézem, akkor meg lenne 73500. Na, engem nem az a 7500 ft fog tönkre rakni.
- a bank magánkézben lévő vállalat, semmi köze a kormányhoz.
#12.: "Amit itt irogatnak hogy lopás , stb , az hülyeség. Állami megrendelésekből viszont lehet, magyarán ha valamit csinálni kell, az ő cége csinálja, amin nyilván keresni fog."
Ja, és az állam pénze kié is? Elvileg a miénk, a lakosságé: a mi adónk és a mi jólétünkre kapott EU-s pénzek.
Remélem, ha egyszer nekem is lesz vállalatom valamely következő életemben és a kormány egyik oligarchája leszek, a fideszesek sem sírnak, hogy nem ők, hanem én kapom állandóan a megrendeléseket, akár hasznos, akár haszontalan beruházásokra.
Amúgy meg, kérdező, a mondás szerint a pénz oda megy, ahol már úgyis van belőle, tehát egy már amúgy is tekintélyes vagyont nem nehéz még nagyobbá tenni, főleg olyan maffiaszerű összefonódásokkal rendelkező államszervezetben, mint a Fidesz-KDNP-é.
Én arra is kíváncsi vagyok, hogy ezek a vagyonok hogyan alapozódtak meg? Jó helyen volt jó időben az illető, hogy magánkézre lenyúlja a rendszerváltáskor a közvagyont?
"Amit itt irogatnak hogy lopás , stb , az hülyeség"
Amit te írogatsz, az a hülyeség, mivel nem látszik az eredmény és még ha van is eredmény, akkor is lehet lopásról beszélni. A lopás nem csak az, ha nincs eredmény, ha nem a túlárazás is. Ha te adsz nekem 10 ezer forintot, hogy vegyek neked egy kenyeret és végén azt mondom, hogy 10 ezerbe került a kenyér, így nincs visszajáró, akkor megloptalak.
Meg lehet nézni ezt a 2 perces videót, jól látszik a "nagy eredmény": https://www.youtube.com/watch?v=kFkRLotzsmU
"Bérért dolgoznak, az adót nem ők fizetik hanem a cég.. utánuk."
Egyrészt, de, fizetnek adót. Te hivatalosan a bruttó béredet kapod meg, amiből az állam vonja le az adót és nem a cég. Tehát a bruttó és nettó közötti különbséget te fizeted be.
Másrészt, ha eggyel mélyebbre megyünk, akkor a cég meg az alapján fizeti az adót, hogy te mit termeltél. Azért tud adót fizetni, mert az alkalmazottak elvégzik a munkát, vagyis a cég által fizetett adó, az az alkalmazottak eredménye, ilyen szempontból pedig ez az adó is tőlük jön.
"- a bank magánkézben lévő vállalat, semmi köze a kormányhoz."
A cég pedig hivatalosan alkalmazottak halmaza. Vagyis a cég adója az az alkalmazottak összességének adója.
Az ezzel foglalkozó cikket is olvasd el, ne csak a címét.
Ott leírták, hogy a részvényárfolyamok emelkedése hozta a duplázódást.
"Mészáros vagyona az Opus Global miatt extrém módon kitett a tőzsdei hangulatnak, ez a kitettség a legutóbbi listán még mínusz 50 milliárd forintot jelentett a becsült vagyonában, idén viszont éves alapon 107 százalékos emelkedést hozott."
Nem baj hogy nem értünk egyet, ettől szép a világ hogy vannak különböző vélemények. Nekem a túlárazás nem egyenlő a lopással. Millió dolog van túlárazva, például egy 80 ezer ft-os cipő, mégsem érzem úgy hogy megloptak, ha megveszem. Pedig borzalmasan túlárazott.
Az adót nekem a cég fizeti továbbra is, akkor érezném hogy én fizetem, ha a készhez kapott pénzből még be kellene fizetnem. Fel is lennék háborodva. Tehát a fizetésemen kívül a cégnek ki kell tudni termelni az utánam fizetendő járulékokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!