Hogy a fenébe tudta Mészáros Lõrinc és Tiborcz István 1 év alatt MEGDUPLÁZNI a vagyonukat?
A hatalmas vagyonukat, amit nem tudom, talán 2010 óta építgetnek, azt mindössze 1 év alatt (recesszió, nem is jó év alatt) hogy a büdös életben lehet megduplázni?
Mészáros kb. 600 milliárd forintot amit 13 éve építgetett, duplázta meg 2024-ben??
Fideszesek??
"Nem baj hogy nem értünk egyet"
Konkrétan hazudtál, ez nem egyet nem értés volt.
"Nekem a túlárazás nem egyenlő a lopással."
Definícióból adódik, hogy az.
"Millió dolog van túlárazva, például egy 80 ezer ft-os cipő"
Nem attól lesz valami túlárazva, hogy drágának tartod. Az 1 millió forintos számítógépet is tarthatod drágának, de attól még nem lesz túlárazva.
A túlárazás azt jelenti, ha pl. 100%-ban UGYANAZT meg tudod venni feleannyiért. A cipőt között viszont rendszerint vannak különbségek, amik miatt eltérőek az árak.
"Az adót nekem a cég fizeti továbbra is, akkor érezném hogy én fizetem, ha a készhez kapott pénzből még be kellene fizetnem"
Technikailag pedig ez történik. Te szerződés szerint bruttó összeget kapsz. Vagyis a "kézhez" kapott pénzedből vonnak le.
“A túlárazás azt jelenti, ha pl. 100%-ban UGYANAZT meg tudod venni feleannyiért.”
Barátom! Akkor felmész az árukeresőre és utána nézel hogy ugyanazt a terméket milyen iszonyú árkülönbségekkel árulják. Majd aki nem a legolcsóbb, arra fogd rá hogy LOP.
Másik..
Ha egy cégnél portás vagyok, ami kétségtelenül nagyon fontos, hiszen ki meg be engedem a kamionokat, akkor én mit “termelek”?
Vagy ha ugyanennél a cégnél biztonsági őr vagyok, ami szintén nagyon fontos hiszen biztosítom a telephelyet, az emberek biztonságát.. de mit “termelek”?
Vagy ha ugyanennél a cégnél takarítom az irodákat, ami megint nagyon fontos hiszen az emberek tiszta helyre érkeznek reggel.. de mit “termelek”?
Sorolhatnám naphosszat. Ezeket a béreket, adókat, nem a cégnek kell kitermelni?
#20: "Az adót nekem a cég fizeti továbbra is, akkor érezném hogy én fizetem, ha a készhez kapott pénzből még be kellene fizetnem. Fel is lennék háborodva. Tehát a fizetésemen kívül a cégnek ki kell tudni termelni az utánam fizetendő járulékokat is."
Fordítva ülsz a lovon. Itt egy példa 800 000 Ft bruttó bérre:
Ebből
Nettó bér: 532 000 Ft / ezt kapod meg belőle
Munkavállaló járulékai és adói: 268 000 Ft / ezt vonják le tőled
Munkáltató járulékai és adói: 104 000 Ft / ezt fizeti még be a munkáltató
Munkáltató összköltsége: 904 000 Ft / ennyibe kerül a munkád a munkáltatónak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!