Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy a fenébe tudta Mészáros...

Hogy a fenébe tudta Mészáros Lõrinc és Tiborcz István 1 év alatt MEGDUPLÁZNI a vagyonukat?

Figyelt kérdés

A hatalmas vagyonukat, amit nem tudom, talán 2010 óta építgetnek, azt mindössze 1 év alatt (recesszió, nem is jó év alatt) hogy a büdös életben lehet megduplázni?

Mészáros kb. 600 milliárd forintot amit 13 éve építgetett, duplázta meg 2024-ben??

Fideszesek??

tegnap 03:13
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

"Nem baj hogy nem értünk egyet"

Konkrétan hazudtál, ez nem egyet nem értés volt.

"Nekem a túlárazás nem egyenlő a lopással."

Definícióból adódik, hogy az.

"Millió dolog van túlárazva, például egy 80 ezer ft-os cipő"

Nem attól lesz valami túlárazva, hogy drágának tartod. Az 1 millió forintos számítógépet is tarthatod drágának, de attól még nem lesz túlárazva.

A túlárazás azt jelenti, ha pl. 100%-ban UGYANAZT meg tudod venni feleannyiért. A cipőt között viszont rendszerint vannak különbségek, amik miatt eltérőek az árak.

"Az adót nekem a cég fizeti továbbra is, akkor érezném hogy én fizetem, ha a készhez kapott pénzből még be kellene fizetnem"

Technikailag pedig ez történik. Te szerződés szerint bruttó összeget kapsz. Vagyis a "kézhez" kapott pénzedből vonnak le.

tegnap 09:40
 22/37 anonim ***** válasza:
72%

“A túlárazás azt jelenti, ha pl. 100%-ban UGYANAZT meg tudod venni feleannyiért.”

Barátom! Akkor felmész az árukeresőre és utána nézel hogy ugyanazt a terméket milyen iszonyú árkülönbségekkel árulják. Majd aki nem a legolcsóbb, arra fogd rá hogy LOP.

Másik..

Ha egy cégnél portás vagyok, ami kétségtelenül nagyon fontos, hiszen ki meg be engedem a kamionokat, akkor én mit “termelek”?

Vagy ha ugyanennél a cégnél biztonsági őr vagyok, ami szintén nagyon fontos hiszen biztosítom a telephelyet, az emberek biztonságát.. de mit “termelek”?

Vagy ha ugyanennél a cégnél takarítom az irodákat, ami megint nagyon fontos hiszen az emberek tiszta helyre érkeznek reggel.. de mit “termelek”?

Sorolhatnám naphosszat. Ezeket a béreket, adókat, nem a cégnek kell kitermelni?

tegnap 10:07
 23/37 anonim ***** válasza:
44%
Folyt.. tehát Mészáros azért lop, mert nem a legolcsóbb. Értem.
tegnap 10:10
 24/37 BécsiFehér ***** válasza:
100%

#20: "Az adót nekem a cég fizeti továbbra is, akkor érezném hogy én fizetem, ha a készhez kapott pénzből még be kellene fizetnem. Fel is lennék háborodva. Tehát a fizetésemen kívül a cégnek ki kell tudni termelni az utánam fizetendő járulékokat is."

Fordítva ülsz a lovon. Itt egy példa 800 000 Ft bruttó bérre:

Ebből

Nettó bér: 532 000 Ft / ezt kapod meg belőle

Munkavállaló járulékai és adói: 268 000 Ft / ezt vonják le tőled

Munkáltató járulékai és adói: 104 000 Ft / ezt fizeti még be a munkáltató

Munkáltató összköltsége: 904 000 Ft / ennyibe kerül a munkád a munkáltatónak

tegnap 10:15
 25/37 anonim ***** válasza:
66%
Nem értem ezzel mit akartál. Hogy nem a cégnek kell kitermelni a 904e forintot?
tegnap 10:24
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
pofátlan lopással, mivel mással?
tegnap 10:36
 27/37 anonim ***** válasza:
Na , innentől a kérdés be van loop-olva, kezdődik elölről. :D
tegnap 10:40
 28/37 BécsiFehér ***** válasza:
86%
#25: Azt, hogy ha 800 ezerért alkalmaznak, akkor abból csak 532 ezret kapsz meg, a többi adóba és járulékba megy a bruttó béredből, függetlenül, hogy nem te fizeted be, hanem a cég, akkor is a te keresetedből vonják.
tegnap 10:48
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Vagy az én fizetésemen felül, a cég fizeti be utánam. Ha neked így jobban esik, engem nem zavar. 22-ben leírtam, sokan, köztük én is, nem állítunk elő semmit, nem “termelünk” semmit.
tegnap 10:59
 30/37 anonim ***** válasza:
Megmondta. Okosabb, mint Zuckerberg.
tegnap 11:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!