A kormány miért akadályozza Magyar Péter akcióit?
Itt a hivatalos indoklás:
“
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 25 gyermekvédelmi intézményét kereste meg a „Legyél a változás Egyesület” azzal, hogy adományt kíván adni, egyben jelezte az átadáson Magyar Péter európai parlamenti képviselő részvételét.
1. Szükséges leszögezni, egyetlen állami gondozásban lévő gyermek sem marad ajándék nélkül: mindegyikük személyre szóló, lehetőség szerint az általa óhajtott ajándékot kapja idén is. Ezt a hagyományt már hatodik éve tartja életben a közigazgatás tizenhétezer kormányzati dolgozójának önzetlen, jószívű összefogása. Természetesen minden intézmény a külső adományozókkal összefogva igyekszik még szebbé, jobbá tenni a karácsonyt.
2. Felajánlott adományok elfogadása esetében a helyzetet jogilag a 16/2023. (VI. 9.) BM utasítás egyértelműen rendezi. Ennek 15. pontja értelmében az adomány elfogadásáról a kedvezményezett az adományozóval írásbeli megállapodást kell kössön. Ennek többek között tartalmaznia kell az adomány konkrét tartalmát, értékét, célját, felhasználásának módját, feltételeit. Ennek az a célja, hogy maradéktalanul nyomon lehessen követni, alkalmas-e az intézményben való használatra (hiszen fogyatékos gyermekek részére a LEGO játék veszélyes, vagy például allergén anyagot tartalmaz stb.), és ha bármilyen probléma merülne fel, dokumentáltan visszakereshető legyen. Ez mindenekelőtt a gyerekeket védi, másodsorban pedig ez az adományozó és a fogadó intézmény érdeke is, és a józan ész is ezt diktálja.
Ezt a rendszert minden adományozó ismeri, tudomásul veszi és fennakadás nélkül együttműködik a fogadó intézményekkel.
3. A „Legyél a változás Egyesület” nagyszámú intézményt keresett meg adományozási szándékával, ezért az intézményeket fenntartó SZGYF december 16-án írásban felajánlotta, hogy csak egyetlen megállapodást kössenek az összes intézményre, hogy az eljárást ezzel is minél jobban egyszerűsítsék, gyorsítsák.
Ehhez képest az Egyesület öt napon belül három különféle listát küldött arról, mely intézményeknek kíván adományt adni, és az egyes tájékoztatásokban egymástól eltérő adatokat közölt:
- több esetben olyan intézményt neveztek meg, amely nem nyújt ellátást;
- a felsorolásban szerepelt olyan intézmény is, amelyik nem az SZGYF, és olyan is amelyik egyáltalán nem is az állam fenntartásában áll;
- sok esetben téves címeket tüntettek fel, például olyat, amely kizárólag iroda és egyáltalán nem nyújt ellátást.
4. Feloldva az Egyesület tájékozatlanságából kialakult ellentmondásokat (hiszen azért van a fenntartó, hogy ezt a folyamatot segítse) még inkább indokolt volt a központi koordináció az adományok átadás-átvételére. Az SZGYF az elmúlt héten három írásbeli, két személyes és egy telefonos egyeztetést folytatott az Egyesülettel (akinek vezetője egyébként a héten cserélődött). Legutoljára december 20-án 14 órakor (tehát Magyar Péter posztját egy nappal megelőzően) küldték el e-mailben az általuk aláírt adományozási megállapodást az Egyesületnek, amely erre a mai napig nem válaszolt és azt nem is írták alá!
5. Vagyis az Egyesületnek semmi egyéb dolga nem lenne, mint a részére elküldött, az állami oldal részéről aláírt megállapodást aláírnia. Ha ezt megtennék, és így átadják az ajándékokat, akkor a gyermekek azokat azonnal megkapnák.
6. Minden adományt örömmel fogadunk és megköszönünk.
Valótlan, hogy a civil szervezettől nem fogad el ajándékot az SZGYF – ezt most is készséggel és örömmel megteszi, amit bizonyít az általuk már aláírt adományozási megállapodás.
Valótlan, hogy el akarja hallgatni, hogy ennek Magyar Péterhez köze lenne – többször megerősítette az SZGYF, hogy a központi átvétel az adományozó akarata és kérése szerint sajtónyilvános lehet.
7. Legfőképpen valótlanság, hogy az Egyesület részéről pénteken a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon előtt hagyott ajándékok eltűntek volna. Azokat az SZGYF a központi épületében saját költségére érintetlenül őrzi addig, amíg az Egyesület hajlandó a jogi kereteknek megfelelő, az SZGYF részéről már aláírt szerződést maga is aláírni, vagy amíg azokat vissza nem veszi. Az ajándékok a fotón láthatók.
8. Az aláírt megállapodásból látható, hogy az SZGYF az Egyesület valamennyi ajándékát örömmel fogadná.
…..”
Fülöp Attila oldalán megtalálod.
Szerintem szándékosan adnak le hibás kérést Magyar Péterék. Annyira amatőrök nem lehetnek, hogy olyan irodákat jelölnek meg kedvezményezettként az adományoknak, ahol egy gyerek sincsen. Ha igen, akkor elég nagy hiba volt rájuk bízni ajándékokat. Begyűjtik, aztán nem tudják mit kezdjenek vele, s random címekre akarják adományozni.
Mit tud tenni ilyenkor az intézmény? Felajánlja, hogy átveszi, rendezi, sajtónyilvános átadást ajánl. Ez megtörtént, Magyar Péter elutasította, ragaszkodott hozzá, hogy nem létező otthonokba szállítsák az adományokat.
Szándékos politikai feszültségkeltésről van szó. Lehetetlen körülményeket teremtenek, aztán áldozatként mutatják magukat. Nyilván nem fognak fogyatékos gyerekeket megfullasztani legókkal, se kisfiúknak, akik autót kértek, barbi babát adni. Ezt logisztikázni kell, s nem úgy megy, hogy egy futóbolond beront valahova, s 5 tonna játékot lepakol a váróterembe. Ki papírozza azt le? Éjjel 2-kor az ott dolgozók? Mit csinálnak a felesleggel, ha van? Mindenkivel kicseszik a Tisza, a gyerekek kárára. Adakozni akaró emberek ajándékai mehetnek kárba, mert nem működnek együtt senkivel és nem létező helyekre, nem megfelelő kezdeményezetteknek akarják odaadni. Ez nem ajándékozás így.
Érvelni nem tudsz, személyeskedsz. Saját szegénységi bizonyítványod. Buta vagy és alpári.
18
Ti beszéltek az érvelésről? Ti??
14 év alatt Európa legszegényebb országává tettétek Magyarországot, állandóan másra mutogattok, és az Origo meg a Tv2 nélkül egy önálló gondolatotok sincs.
Ilyen az hulladékokkal mint amilyen te is vagy, csak személyeskedni lehet, és remélem a szemetek kigúvad abban a putriban, amit ti teremtettetek.
Ez a véleményem az összes Fideszes hazaáruló kommunista kotonszökevényről.
"Én pl. nem vagyok fideszes, de ez a szélsőséges elvakultság és a tények figyelmen kívül hagyása, amit ti tiszások műveltek, már nekem is szúrja a szememet."
Imádom, hogy már annyira ciki fideszesnek lenni, hogy már élből letagadják. Na akkor csillagom, kire fogsz szavazni? Lássuk a medvét. :D A munkáspártra?
Én egy szóval nem írtam, hogy Fideszes vagyok. Nem tudom, még hogyan döntök. Mindenesetre aki szerint a kérdésre összegyűjtött ellenérvekkel szemben (miszerint M.P. nem kezelte megfelelően a begyűjtött ajándékokat és nem volt együttműködő) ez egy válasz; Az beszélgetésre alkalmatlan. Győzzél meg, hogy nem így történt, s ha nem tudsz, tartsd meg magadnak az átkozódást, a mellébeszélést, személyeskedést. Amúgy meg ezzel a szekta mentalitással elrettented az embereket a Tiszától. Lehet, ha ez a célod, s Fideszes vagy? Azt már csak te tudod.
#20 És ez is tipikus tőletek, hogy aki nem ért egyet mindenben 100%-ig az istenetekkel, az kizárólag fideszes lehet :D Már DK-s korotokban (vagyis tavaly ilyenkor) is ezt mantráztátok folyamatosan :D
Én a Mi Hazánkra fogok szavazni. Tudom, az is Fidesz, mert megírta a telegz meg a négynégynégy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!