A magyar kormány miért akadályozza az eutanázia elfogadottá tételét?
Most már sokan ismerik Karsai Dániel esetét, akit olyan gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizáltak, ami teljes bénulással és a végén szenvedéssel járó halállal jár. Ezt a szenvedést és a kínhalált el akarja kerülni azzal, hogy méltósággal, csendben szeretne eltávozni. Beadta az eutanázia engedélyezésével kapcsolatos kérelmét a strasbourgi bírósághoz. Most a magyar kormány kéri a strasbourgi bíróságot, hogy dobják vissza a kérelmet, mert korábban a brit kormány is ezt tette.
Ezek a kormányok attól félnek, hogy az emberek tömegesen fogják kérni az eutanáziát?
Nem tudják, hogy ahol engedélyezett az eutanázia, ott sem lehet csak úgy végrehajtani, hanem valamilyen súlyos betegség megléte szükséges hozzá?
Meg kell várni, amíg valamelyik döntéshozó, vagy annak szerette kerül olyan helyzetbe, hogy a saját ürülékében, vizeletében fetrengve fulladozzon a halálba és könyörögjön eutanáziáért? Ennyire nincs együttérzés bennük?
Majd ráfogják a keresztény értékekre.
És igen, meg kell várni, hogy valamelyik halljakend a saját bőrén tapasztalja meg a szenvedést.
1: Erre én is gondoltam. De mi van, ha a kérvényező beteg nem keresztény, hanem buddhista és a reinkarnációban hisz? Vagy ha valaki keresztény, mi köze a másik keresztény döntéséhez? Aki úgy akarja, vallási alapon nem veszi igénybe. Ez ott is így van, ahol engedélyezett az eutanázia.
Arra is gondoltam, hogy a TB kasszát nem akarják ezzel terhelni. De ahol engedélyezett az eutanázia, ott sem a TB-ből megy, hanem a beteg saját maga fizeti ki azt a speciális altató keveréket, amitől örökre elszenderül.
"Semmi nem tiltja, hogy valaki öngyilkos legyen, de ha valaki más teszi meg (ha ő kéri ha nem) az ugye jelenleg gyilkosság. Az meg egyelőre bcs."
Sikertelen öngyilkosság esetén, beviszik a Pszichiátriai kórházban és tele nyomják gyógyszerrel.
Javíts ki, de szerintem Kanada az egyetlen ország a Világon, ahol ezt engedélyezték.
Pont azért nem engedélyezik, mert ez gyilkosság... Akár honnan nézzük.
6: Lásd a 8-as válaszomat, ezt önként kell elindítania a betegnek.
7: Nem csak Kanada. Németország, Svájc is engedélyezi. Ausztria is, de csak a passzív eutanáziát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!