Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád hogy itthon is...

Támogatnád hogy itthon is bevezessék a kanadai MAID eutanázia rendszert?

Figyelt kérdés

Szinte bemondásra jutnának az emberek orvosi eutanáziához, csak nagyon kevés esetben utasítják vissza a kérelmeket, a legkisebb testi vagy mentális sérülésre is lehetne kérvényezni a kegyhalált.

De például ha nehéz élethelyzetbe kerülnél akkor is lehetne kérni. Itt van például valaki aki inkább a halált választja minthogy hajléktalan legyen:

[link]

De mondjuk ha valakit börtönre ítélnének akkor ahelyett hogy leülné az éveket választhatná az orvosilag asszisztált halált is.

Támogatnád ezt a rendszert?

2023. szept. 4. 12:28
A kérdező szavazást indított:
Támogatom
Nem támogatom
35 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
25%
Normális országban legfeljebb gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenvedőknek engedélyezik az eutanáziát.
2023. szept. 4. 12:47
 2/13 anonim ***** válasza:
17%
Csakis politikusok esetében!
2023. szept. 4. 12:58
 3/13 anonim ***** válasza:
78%

Amúgy nem értem mi a gond az eutanáziával?

Ha így rendelkezett, ha menjen.

2023. szept. 4. 13:06
 4/13 anonim ***** válasza:
32%

Nem tudom, hogy valóban így van-e Kanadában, vagy ez egy félremagyarázott dolog, esetleg csak valakinek a kezdeményezése, ábrándja, amiből még semmi sincs. Gyakori az ilyen jellegű csúsztatások, miszerint az ilyesmiket is már bevezetett tényként állítják.

Amúgy támogatom. Bizonyos esetekben igenis legyen joga valakinek eldönteni, hogy meg akar-e halni, miért lenne neki, ill. a társadalomnak jobb, "humánusabb", ha végigszenved pl. egy kilátástalan, reménytelen életet?! És miért lenne jobb egy rakás elcseszett öngyilkossági kísérlet, vagy annál is rosszabb, akit akarata ellenére a sírból rángatnak vissza?!

De ugyan már lehet átgondolni, hogy az milyen dolog, hogy a Fidesz pl. az idősektől megvonja pl. a legoptimálisabb gyógyszert, szar egészségügyi állapotok vannak, de meghalni bezzeg azt már nem, mert fú de keresztényország ez! Olyan képmutatás ez, hogy hánynom kell.

Tehát bizonyos megkötöttségekkel nyilván, de igen, egyetértek azzal, hogy aki meg akar halni, annak segítsenek. És itt nem is kell feltétlenül olyan nagy dologra gondolni, hogy az orvos ölje meg elég annyi is, hogy egy egyágyas kórterembe fektetik, adnak neki az asztalra egy pohár vizet, meg egy gyorsan ható, és fájdalommentes halált biztosító tablettát.

2023. szept. 4. 13:26
 5/13 anonim ***** válasza:
47%
Abszolút eutanázia-hívő vagyok, tökéletesen egyetértek a 13.26-ossal. Az állatot sem hagyom szenvedni, akkor miért hagynám az embert. Sajnos közvetlen családtagjaim szörnyű fájdalmakat éltek át életük utolsó időszakában, sokkal humánusabb lett volna, ha hagyják "elmenni" Őket.
2023. szept. 4. 14:13
 6/13 anonim ***** válasza:
37%

A világ egyre szarabb hely, amire kézzelfogható bizonyítékok vannak, egyre több a szomorú, mentális beteg, az életben elveszett, a helyét nem találó, a közösségét nem találó, kilátástalan, drogokon/alkoholon függő ember.

És ez csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. A világ jelenleg nem emberi életre, hanem robot életre van tervezve. Óriási szembeköpésnek érzem.... kb mindennel szemben, hogy anélkül, hogy bármiféle pozitív változás lenne a világban, inkább azt vezetik be, hogy segítenek az embereknek megölni magukat.

Az egyik első hír amit a témával kapcsolatban olvastam az volt, hogy egy idős férfinak pénzügyi gondjai voltak, nem tudta megoldani a lakhatását, és ezért jelentkezett kórházi öngyilkosságra. Nem volt semmi baja, egészséges volt, csak épp komoly megélhetési gondjai voltak. Ezt én nem tudom támogatni, undorítónak és etikátlannak tartom. Rengeteg ember küszködik, és ahelyett hogy könnyebbé tennék a kormányok a létezést, inkább könnyebbé teszik a halált.

Az számomra teljesen oké lenne hogy ha valakinek súlyos, gyógyíthatatlan mentális, vagy testi gondjai vannak, és soha, semmilyen körülmények között nem tudna normális életet élni, akkor az ilyennek segítenek, hogy ne szenvedjen tovább. De az már nem oké, hogy egy "az erősebb kutya bszik" világban a társadalom peremére sodródott embereknek számára is megkönnyítsék az öngyilkosságot, miközben nem tesznek semmit, hogy megszüntessék a körülményeket, amik miatt sok ember lemond az életéről.

2023. szept. 4. 14:23
 7/13 anonim ***** válasza:
94%

"Az egyik első hír amit a témával kapcsolatban olvastam az volt, hogy egy idős férfinak pénzügyi gondjai voltak, nem tudta megoldani a lakhatását, és ezért jelentkezett kórházi öngyilkosságra"

Ha ezt így olvastad, az a hírnek a torzítása volt. Az idős férfi lerokkant, és azért voltak lakhatási gondjai, mert nem talált olyan lakást megfelelő áron, ahol kerekesszékkel mozoghatott volna. Segélyért folyamodott, ehelyett pedig eutanáziát ajánlottak neki.

Aki ezzel egyet ért, annak én is kívánom, hogyha valamilyen egészségügyi problémája van, kínáljanak neki eutanáziát.

2023. szept. 4. 14:41
 8/13 anonim ***** válasza:
96%
Én úgy gondolom, hogy az életet és megélhetést is lehetővé kell tenni, és a méltó halált is, és az embernek legyen joga a testéről dönteni, mit akar vele kezdeni.
2023. szept. 4. 14:55
 9/13 anonim ***** válasza:
12%

Igaz is, akit nyomorba taszítottunk, és őt ez zavarja, azt öljük meg! Hát nem?

Elmebeteg, aki ezzel egyetért.

2023. szept. 4. 16:06
 10/13 Senior Séf ***** válasza:
25%
Bizonyos életkor felett támogatnám. Tinikorban semmiképen.
2023. szept. 6. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!