Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar kormány miért akadály...

A magyar kormány miért akadályozza az eutanázia elfogadottá tételét?

Figyelt kérdés

Most már sokan ismerik Karsai Dániel esetét, akit olyan gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizáltak, ami teljes bénulással és a végén szenvedéssel járó halállal jár. Ezt a szenvedést és a kínhalált el akarja kerülni azzal, hogy méltósággal, csendben szeretne eltávozni. Beadta az eutanázia engedélyezésével kapcsolatos kérelmét a strasbourgi bírósághoz. Most a magyar kormány kéri a strasbourgi bíróságot, hogy dobják vissza a kérelmet, mert korábban a brit kormány is ezt tette.

Ezek a kormányok attól félnek, hogy az emberek tömegesen fogják kérni az eutanáziát?

Nem tudják, hogy ahol engedélyezett az eutanázia, ott sem lehet csak úgy végrehajtani, hanem valamilyen súlyos betegség megléte szükséges hozzá?

Meg kell várni, amíg valamelyik döntéshozó, vagy annak szerette kerül olyan helyzetbe, hogy a saját ürülékében, vizeletében fetrengve fulladozzon a halálba és könyörögjön eutanáziáért? Ennyire nincs együttérzés bennük?

2023. okt. 24. 17:34
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

Mondjuk azért kellene ehhez engedély, hogy szabályozott keretek között, olyan megfelelő mennyiségű és összetételű szerrel hajthassák végre, amitől biztosan eltávozik a beteg szenvedés nélkül.

Mert lehet, hogy ha te halálos beteg leszel egyre nagyobb szenvedéssel és kitalálod, hogy te majd öngyilkos leszel valahogy hogy véget vess ennek, de ha az nem sikerül, akkor lehet, hogy még további szenvedésekkel kell töltened a hátralévő idődet úgy, hogy már meg sem tudod újra próbálni, mert lebénulsz, vagy mert lekötöznek, mert egyszer már megpróbáltad.

2023. okt. 27. 01:09
 32/41 anonim ***** válasza:

"Ezzel az erővel mindenbe bele lehet kötni. A konyhakés értékesítőkbe is, elvégre már öltek embert konyhai késsel, vagy voltak már, akik késsel lettek öngyilkosok, ebből következően annak gyártója és eladója is bűnös. Ugye, hogy sántít ez a késes példa? A te érved is sántít."

A késes példád tényleg sántít, hisz semmilyen szempontból nem analóg a témával. Ez is pont azt bizonyítja, hogy nagyon nem vagy képben, és képtelen vagy átlátni ezt az egészet.

Ha én legyártok egy kést, hogy húst lehessen vele szeletelni, de te azt emberölésre használod, akkor csak te vagy a bűnös.

Ellenben ha én legyártok egy kést azzal a szándékkal, hogy te tudj mivel embert ölni, akkor már én is.

2023. okt. 27. 01:11
 33/41 A kérdező kommentje:

"A késes példád tényleg sántít, hisz semmilyen szempontból nem analóg a témával. Ez is pont azt bizonyítja, hogy nagyon nem vagy képben, és képtelen vagy átlátni ezt az egészet."

Nem, az analógia tökéletes volt. Arra, hogy rámutasson a hülyeségedre és arra, hogy te nem értesz semmit és semennyire nem vagy tájékozott ezügyben. Te meg a késes példán kezdesz el lamentálni ahelyett, hogy átéreznéd, mennyire vagy hülye.

2023. okt. 27. 01:14
 34/41 Dongaben ***** válasza:

Légy oly kedves, és idézd, hogy hol írtam ilyet.

Én a "passzív eutanázia"-ról írtam a dilemmáimat. Nem érdekelnek az öngyilkosok...

2023. okt. 27. 01:20
 35/41 anonim ***** válasza:

"Nem, az analógia tökéletes volt"

Mint láthattad az előző kommentben, nem, hisz még egy olyan alapvető tényt sem vettél számításba hogy nem mindegy, ki, mit, milyen célra használ, és ehhez képest ki és mire használja.

Hogy még direkt kötöd is az ebet a karóhoz miután felsültél az érveddel, hát, ezzel csak a saját álláspontodat hitelteleníted el még inkább.

Gyakorlatilag nem vagy tisztában fogalmakkal, nem vagy képes átlátni egy rendszer elemeinek egymásra hatását, feleslegesen makacskodsz és hisztizel ha kiderül hogy valamiben tévedtél, és semmi nem érdekel csak hogy a te vélt igazad bármi áron bizonygathasd. Így nem fogsz soha vitát nyerni, csak önmagadat teszed komolytalanná. Nőj fel!

2023. okt. 27. 01:21
 36/41 A kérdező kommentje:
34: Mert te egyértelműen arra utaltál, hogy már miért ne végezhetne magával tetszőleges módon. Erre válaszoltam. Nem mindegy, hogy ő maga kitalál valamit, hogyan oldja meg, vagy van erre egy módszer.
2023. okt. 27. 01:27
 37/41 A kérdező kommentje:

36: Akkor újra. Ugyanolyan béna volt a te érved, mint a késes példa. Ezért írtam a késes példát, hogy feltűnjön. De nem tűnt fel és tovább lamentálsz együgyűen a késes példán.

Érdekes, akkor szerinted az általam példaként felhozott svájciak sincsenek tisztában a dolgokkal ezek szerint, mert náluk endegélyezett az aktív eutanázia. Biztos ők a hülyék és a gonoszok.

Mert te aztán nagyon tisztában vagy a dolgokkal, akármelyik felhasználóddal is írsz éppen, mikor többszörre sem értettél meg alapvető dolgokat. Ez így nem vita, hanem csak egyoldalú szándékos kötekedés a részedről.

Neked kéne felnőnöd, Róbert gida.

2023. okt. 27. 01:37
 38/41 Dongaben ***** válasza:

Hidd el, hogy én nem akarlak bántani. Amit írok, saját vélemény.

Írtad, hogy a családodban is volt olyan beteg, aki a halált kívánta inkább, mint a fájdalmakat.

TE beadtad volna neki a halálos szert? De mindegy is. Részemről ennyi a téma.

2023. okt. 27. 02:16
 39/41 A kérdező kommentje:

38: Nem vagyok nebántsvirág, engem az értetlenség tud idegesíteni főleg ha az szándékos és amikor még ezen felül én vagyok megvádolva értetlenséggel. Ez így nem kostruktív.

Rátérve a kérdésedre. Helyesbítsük úgy, hogy nem beadják neki, hanem ő veszi be a szert.

Ezt tudom válaszolni: Ha lett volna lehetősége aktív eutanáziára, ami azt jelentette volna, hogy ő maga dönt úgy, hogy megissza a keveréket, akkor élt volna ezzel a lehetőséggel. Én azt támogattam volna már akkor is, hogy ebben legyen lehetősége dönteni. De akkor nem volt ilyen opció és most sincs.

2023. okt. 27. 02:47
 40/41 anonim ***** válasza:
Ha megölöd magad, akkor nem fogsz adót fizetni. Egyszerű ez.
2023. nov. 5. 15:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!