Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak nekem esik le hogy a...

Csak nekem esik le hogy a kormány jelenlegi politikája egy orosz "védnökség" alatt álló bábállam létrehozása?

Figyelt kérdés

Tudom hogy most sem vagyunk függetlenek hiszen EU tagok vagyunk, meg erős még az amerikai befolyás is. De az EU és NATO tagságunkat is az ország választotta meg annak idején.

Sokáig nem értettem hogy miért folytat a kormánypropaganda ilyen egyértelmű orosz propagandatevékenységet is, miért a saját szövetségesei ellen uszít folyamatosan.

Aztán leesett hogy ennek egyetlen oka lehet: ha Putyinnak sikerül megnyernie a háborút (ami küszöbön áll bár még bizonytalan) akkor elő van készítve az ország a kiugrásra. Ha az oroszok egyszer itt lesznek a szomszédban, már nem lesz akadály. Pár új szerződés aláírása és utána Fehérorosz mintára még akkor is hatalmon marad a beles cigó ha fellázadunk ellene mert addigra kilépteti az országot a Nato-ból is, az oroszok jönnek rendet rakni ha szükséges.

Más nem fél ettől a nagyonis reális forgatókönyvtől?

nov. 17. 17:47
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

“ Egyszerűen semmivel se magyarázod meg, hogy ezt a hatalmas bakugrást mi indokolná...”

Ezt a hazugságot, én a legteljesebb mértékben megindokoltam miért fontos neki ezt meglépni!

Mind tudjuk hogy a következő választás orbánéknak súlyos kockázat hogy elveszítik.

A veszély számukra óriási, felelősségrevonástól is tarthatnak, persze hogy megéri nekik átállni ha putyin védelme alatt azt csinálhatnak amit akarnak

Amíg ennyire szűklátókörű vagy kár olvasni a regényedet amit összedobtál itt

nov. 23. 18:01
 32/38 Pombe ***** válasza:
13%

#31 "Ezt a hazugságot, én a legteljesebb mértékben megindokoltam miért fontos neki ezt meglépni!"

Nem azt írtam, hogy ne tudnál kitalálni indokot, hanem ami a hatalmas bakugrást indokolná. Vagyis van egy nagyon súlyos állításod, de az érveid azzal nem arányosak.

Bármelyik emberre az utcán rámutathatsz, hogy annak érdeke kirabolni a bankot, de azért te is tudod, hogy ez nem elég ahhoz, hogy elhiggyük az illetőről, hogy ha adódna rá alkalma, akkor tuti bankrablóvá válna.

Én csak arra akartam rámutatni, hogy az elképzelésed realitása enyhén szólva is megkérdőjelezhető, nem azt állítottam, hogy a veszélye vagy a lehetségessége nem létezik.

#31: "A veszély számukra óriási, felelősségrevonástól is tarthatnak, persze hogy megéri nekik átállni ha putyin védelme alatt azt csinálhatnak amit akarnak"

Putyin alatt pláne nem csinálhatnak azt, amit akarnak, hanem csak azt, amit Putyin akar. Orbán ezzel a nyakába sokkal nagyobb despotát kapna, mint az EU - amely utóbbi nem is az. Orbán nyüszítve fogja be a pofáját, ha Putyinhoz kimegy, és szolgai vigyor ül állandóan az arcán, de az EU-ban mindenkit és mindent itthon szidhat, pocskondiázhat, megbélyegezhet legyen az akármilyen magas rangú személy akár az EU-ban, vagy akár az Amcsiban is, mert a demokrácia biztosítja neki ezt a lehetőséget. Putyin mellett elvesztené minden szabadságát. Persze lehet, hogy még ez is jobb neki, mint a Tisza uralma, de annak a valószínűsége, hogy csak rajta múlik az oroszok ide való beengedése, szerintem az általam sorolt tények tükrében elhanyagolható. Ez nem az indokaid létezésének a tagadása, hanem csak a tények tükrében ezek nem képviselnek elég súlyt, szerintem - amíg igaz marad, hogy a magyarok többsége NATO és EU tag akar maradni. Ennyi.

#31: "Amíg ennyire szűklátókörű vagy kár olvasni a regényedet amit összedobtál itt"

Nézd! Te magad írod: "Csak nekem esik le hogy a kormány jelenlegi politikája egy orosz "védnökség" alatt álló bábállam létrehozása?"

A itteni oroszvezérelt bábállam már most is létezik, de ezt nem csak én, hanem már többen is írták neked legelőször is.

Másrészt te is látod, hogy az elképzelésed, mint komolyan vehető eshetőség, nem igazán tükröződik vissza még az ellenzék, az EU, vagy akár a NATO érveléséből se (a NATO is csak attól fél, hogy Orbán trójai falót csinált Magyarországból, bár az igaz, hogy aggasztónak tartja egy ilyen ország haderejének növekedése). El kellene gondolkodnod azon, hogy miért csak te vagy ennyire okos, és miért mindenki más rajtad kívül szűk látókörű.

Egyébként, ha ennyire akarsz hinni abban, amit felvetettél, hát higgy. Tőlem aztán... Azt hittem képes vagy egy értelmes vitára. Ha nem, hát nem.

nov. 23. 22:09
 33/38 A kérdező kommentje:

Egyszerűen nem fogják fel legtöbben az alapvető kormány-érdekeket!

Egy vesztes helyzetben a fidesznek 2 opciója van: vagy elfogadja a vereséget vagy meglépi az általam említett hazaárulást

Namost ha előbbit teszi, azzal lemondd a hatalomról. Sokan pedig azzal a képtelen dologgal jönnek hogy milyen jó dolog nekik az EU-ban szabadon, amikor arról van szó hogy sehogy nem lesz nekik jó itt, hiszen adott esetben el lennének tüntetve a hatalomból!

Azaz nem a hatalmuk jellege a tét hanem maga a hatalmuk, gondolja itt bárki hogy ezek nem áldoznának fel ezért kb. mindent?

Talán az életüket azt nem, de minden mást zokszó nélkül, ahogy sejthetjük. Miért képzelik egyes emberek hogy ezt ne mernék meglépni?

Ha a hatalmuk elvész mindenük elvész, súlyos a kockázat hogy akár felelősségre vonás is lenne, miért ne akadályoznák ezt meg BÁRMI áron?

nov. 26. 20:33
 34/38 Pombe ***** válasza:
0%

#33: "Egyszerűen nem fogják fel legtöbben az alapvető kormány-érdekeket!"

Az ország fele csak a kormány-médiából tájékozódik (ha egyáltalán teszi), ahol túlsúlyban működik a szájról szájra terjedés, és a narancskárosultak otthon a Jézusénál nagyobb keretben lévő Orbán kép előtt áhítatosan keresztet vetnek.

Így ezeknek halvány lila dunsztjuk sincs arról, hogy Orbánnak valóban érdeke az oroszokkal, kínaiakkal összejönni, hiszen azokat rohadtul nem érdekli, hogy Orbán hogyan és milyen mértékben rabol, hogy Orbán a véleményszabadságot, a neki nem tetsző sajtóorgánumokat megfojtja, hogy királyi jogokat magának vindikálva kisajátítja az ország gazdasági és közigazgatási csomópontjait, hogy a legaljasabb módszerekkel hogyan teszi tönkre karaktergyilkosságokkal a politikai ellenfeleit... stb.

A kormányváltásokat komolyabb büntetéshullám sosem követte a sikkasztások után (minden új kormánytag is nyilván jól járt régebbről, így tartották a pofájukat), de az új kormánynak legalább részben vissza kell szereznie valamit az Orbán oligarchák mérhetetlen elsíbolt vagyonából, egyszóval most talán kénytelen lesz az új kormány tényleg büntetni... Gondolom én.

#33: "Miért képzelik egyes emberek hogy ezt ne mernék meglépni?"

Orbánék a leváltásuk rémképe esetén átnyergelni éppen akarhatnának az oroszokhoz, kínaiakhoz, azonban a kiugrást titokban, gyorsan végrehajtani lehetetlen, ugyanakkor a Fidesz képtelen volt meghülyíteni a magyarokat, akik erős többségben sem az EU-ból, sem a a NATO-ból nem akarnak kilépni most sem, bár az tény, hogy a propagandájukkal gőzerővel rombolják az EU-t és a NATO tekintélyét, és az oroszokat, kínaiakat, szó szerint, még emberileg és erkölcsileg is magasabb polcra helyezik. Sajna, annyit már sikerült elérniük, hogy az egész EU-ban a pszichopata gyilkos és zsarnok Putyinnak talán nálunk drukkolnak a legtöbben, ami iszonyú nagy szégyen arra az országra nézve, ahol lezajlottak az 1956-os események.

Mégegyszer @Kérdező! Jómagam is arra szavaztam, hogy a felvetésed jogos!

Pl.: https://www.youtube.com/watch?v=PZfOZAmatcs

"Hegedűs István: Orbán arra is képes lehet, hogy kiléptesse országát az Unióból"

Igen, alkalmasint Orbán érdekelté válhat a NATO-ból való kilépés kivitelezésében (igazándiból már ma is úgy viselkedik a sleppje, mintha ez lenne a távoli cél), de összességében ennek a fizikai kivitelezhetőségét alacsony valószínűségűként kezelhetjük, addig, amíg a magyar nép szignifikánsan EU és NATO tag akar lenni.

nov. 27. 10:45
 35/38 A kérdező kommentje:

“ de összességében ennek a fizikai kivitelezhetőségét alacsony valószínűségűként kezelhetjük, addig, amíg a magyar nép szignifikánsan EU és NATO tag akar lenni.”

Én nem hiszek benne hogy ez akadályozná a végrehajtásban, legalábbis érdemben valószínűleg nem. Pont az a lényeg hogy a kormánypropaganda éppen arra utal hogy már zajlik az előkészítés, az ún. puhítás, hogy könnyebb legyen az egészet lenyomni az emberek torkán. De alapvetően nem lesz szükséges népszavazás a végrehajtásához. Csak gondoljunk bele!

Az első számú alapfeltétel ugye hogy az orosz csapatok már itt legyenek a szomszédban, ha ez megvan akkor Orbán kész helyzetet is teremthet, nyilvánvaló hogy nem tervez erről semmilyen népszavazást. Van ugyan egy jogi kérdése ennek, hogy meg tudja-e csinálni anélkül hogy a kilépés hosszadalmas procedúráján teljesen végig is menjen, vagy ez csak úgy menne ha kivárja míg a kilépési kérvényt el nem fogadják?

Utóbbinál legalább lenne idő és mód reagálni amit valószínűleg nem is kockáztatna meg. De közel sem kizárható hogy ezt a deklaráció után szinte azonnal végre is tudja hajtani.

Ha ugyanis maga hívja be az oroszt az országba úgy hogy benyújtotta a kilépési kérelmet, a NATO valószínűleg nem tenne semmit. Nem mennének háborúba egy Magyarországért így, amikor Ukrajnáért sem mertek. Nem támadásnak tűnne fel, hanem ugye árulás lenne. Magunkra hagynának, és onnantól csak rajtunk múlna a sorsunk.

nov. 27. 17:11
 36/38 Pombe ***** válasza:
0%

#35 "Ha ugyanis maga hívja be az oroszt az országba úgy hogy benyújtotta a kilépési kérelmet, a NATO valószínűleg nem tenne semmit."

A kilépési procedúra hossza nem spórolható meg, de abban igazad lehet, hogy a NATO úgy nem jönne segíteni, ha a kormány maga ezt nem kérné. Ám azért, ha akkor még mindig a magyarok többsége EU és NATO párti lenne, én erősen reménykedek abban, hogy ezt már maga a nép se hagyná annyiban, és messze nem vagyok biztos abban, hogy a katonaság egésze is támogatná szó nélkül Orbán ilyen tervét. A NATO valszeg egy ilyen szituban jogot formálna magának abban, hogy kit fogad el érvényes kormánynak, és ilyenkor az ellenzék, ha tudja bizonyítani, hogy a nép nagyrészt mögötte áll, és egy tényleges ellenkormányt (nem árnyékkormányt) tud prezentálni (a katonaság és a karhatalom egy döntő része is átáll), akkor azért messze nem lenne egyszerű dolga az áruló Orbán kabinetnek.

nov. 27. 18:55
 37/38 A kérdező kommentje:

"Ám azért, ha akkor még mindig a magyarok többsége EU és NATO párti lenne, én erősen reménykedek abban, hogy ezt már maga a nép se hagyná annyiban, és messze nem vagyok biztos abban, hogy a katonaság egésze is támogatná szó nélkül Orbán ilyen tervét."

Csak annyit mondok erre: Legyen igazad!

Bár én nem bízok annyira a magyarok felkelési hajlandóságában, de azért legyen neked igazad. Ugye azt látnunk kell hogy egyáltalán nem véletlen ez az egyértelmű oroszpárti propaganda, valami céljuk kell legyen ezzel, és az egyértelműen ez kell legyen mert más cél nem jut eszembe ami indokolná egy ilyen propagandatevékenység létét. Félek tőle hogy más oka nincs hogy ezt csinálják, és csak abban bízhatunk hogy az ukránok vesztenek, akkor még a puliszka is képes lesz felrobbanni

nov. 27. 19:59
 38/38 A kérdező kommentje:
* ha az ukránok elveszítik a háborút...
nov. 27. 20:01
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!