Csak nekem esik le hogy a kormány jelenlegi politikája egy orosz "védnökség" alatt álló bábállam létrehozása?
Tudom hogy most sem vagyunk függetlenek hiszen EU tagok vagyunk, meg erős még az amerikai befolyás is. De az EU és NATO tagságunkat is az ország választotta meg annak idején.
Sokáig nem értettem hogy miért folytat a kormánypropaganda ilyen egyértelmű orosz propagandatevékenységet is, miért a saját szövetségesei ellen uszít folyamatosan.
Aztán leesett hogy ennek egyetlen oka lehet: ha Putyinnak sikerül megnyernie a háborút (ami küszöbön áll bár még bizonytalan) akkor elő van készítve az ország a kiugrásra. Ha az oroszok egyszer itt lesznek a szomszédban, már nem lesz akadály. Pár új szerződés aláírása és utána Fehérorosz mintára még akkor is hatalmon marad a beles cigó ha fellázadunk ellene mert addigra kilépteti az országot a Nato-ból is, az oroszok jönnek rendet rakni ha szükséges.
Más nem fél ettől a nagyonis reális forgatókönyvtől?
Ez már nem veszély és legkevésbé csak forgatókönyv, hanem mára valóság lett.
5 évvel ezelőtt, talán még lehetett volna valamit tenni ellene, mára már kiépült.
Egy új Belarusz épült ki, Európa közepén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!