Imf től vagy kínától esszerübb felvenni hitrlt?
Figyelt kérdés
szept. 29. 18:51
1/10 anonim válasza:
Az IMF már akkor kell, amikor nagy a baj. És ők úgy adják oda a hitelt, hogy nagyon szigorú feltételeket kötnek mindenhez is.
Kína odaadja a pénzt, és nem kérdezősködik. Sokkal egyszerűbb. De ha nem tudsz fizetni, akkor a függetlenséged egy darabját kéri el a szerződésben foglaltak szerint. Ez főleg Afrikában probléma, mert Kína így tud terjeszkedni.
2/10 anonim válasza:
Mint mindig, az uzsorástól a legkönnyebb, aki esetünkben Kína. Még örül is neki, ha nem tudsz fizetni és adósság csapdába kerülsz. Fizetsz majd kikötővel, reptérrel, katonai támaszponttal, bányászati jogokkal, stb. stratégiai infrastruktúra kínai kézbe adásával.
3/10 anonim válasza:
Lekell mondani hamár ilyenekhez kell nyúlni
4/10 anonim válasza:
Hát nem tudom hogy miben jobb az IMF. Ők meg nyugdíj csökkentést a szociális kiadások mérséklését írják elő.
A legelesettebbeken akarnak spórolni. Akik az IMF mögött állnak sosem voltak híresek a szociális érzékenységükről.
5/10 A kérdező kommentje:
Szerintem kinai hitel is szegénxeken csattan. Ha lesz áfa emeles vagy bármi más szegények érzik meg legjobban. Viszont szerintem imf nek kamatja kedvezöbb.
szept. 29. 19:39
6/10 anonim válasza:
#2 Ezért vettük meg a repteret, hogy majd ezzel az indokkal a kezükre játsszuk :)
7/10 anonim válasza:
Én anno nem értettem, hogy mi volt az Imf hitel ellen lévő jajjgatas. Olcsóbban jutottunk tippre pénzhez mintha a piacról akartuk volna felvenn azt. Akkor meg mi itt a baj ? Jah hogy kértek cserébe dolgokat ? Volt köztük bőven logikus kérés is...
8/10 anonim válasza:
5: Felvettük a kínai hitelt, és semmiféle áfaemelés nem volt utána.
9/10 A kérdező kommentje:
Mert még nem kell visszafizetni. De amugy sunyin emelkednek az árak hiteltől függetlenül.
szept. 30. 18:26
10/10 anonim válasza:
Bármelyik párt is lenne hatalmon tippemre például az imf nem dijazna választási osztogatast a pénzükből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!