Magyarországnak az ukrán-orosz válság kapcsán (EU és NATO tagsága ellenére) ésszerűbb és bölcsebb lenne semleges álláspontra törekednie a mostani, a Nyugatnak az oroszok és Oroszország ellen nagy elánnal tervezett gazdasági szankcióinak kérdésében?
Álságos lenne ha csak addig érdekelne minket az eu szövetsége amíg pénzelnek hogy fejlődjünk, majd amikor a másik nagyhatalom akiknek benyalunk randalírozni kezd, mi kimaradunk az állítólagos szövetségeseink közös álláspontjából akik mondom mégegyszer, pénzelnek, hogy fejlődjünk.
Ez majdnem megtörtént.
Mint Nato szövetségesek nem lehetünk közönyösek, és nem lehetünk tétlenek. Én pontosan értem, hogy a fideszes teszetosza agyhalott szavazó szerint igen, de kérlek őket hagyjuk ki a játékból.
Itt a demokrőácia, a szabadság, és a jólét forog kockán.
oegygé
"Itt a demokrőácia, a szabadság, és a jólét forog kockán."
Amiből Magyarország és a magyarság csak úgy bővelkedik, mi?
Kedves kérdező, az 1944-es mnáci fszkalapokat nem kellene idekeverned.
Ezzel csak lejáratod magad.
Te most hitlert hasonlítottad össze az eu-val?
A szövetségek nem egyoldalúak. Az nem működik úgy, hogy feltételekhez kötve csatlakoztunk az eu-hoz, évtizedek óta pénzelnek minket és erősítik a haderőnket azért, hogy megvédhessük magunkat, majd miután akárcsak fenyegető válik az oroszok katonai jelenléte egy országgal odébb mi egyből kihátrálunk ennek a szövetségnek az egységes álláspontja alól ami a diplomáciai egyeztetések sikertelensége utáni egységes fellépésről szól.
Hogyan lehetnénk semlegesek, mikor NATO és EU tagok vagyunk? :D
A NATO tagországok többsége nyíltan támogatja Ukrajnát, az EU pedig egyértelműen orosz ellenes.
Te most hitlert hasonlítottad össze az eu-val?
Miért, a kettő közül (a jelenleg Magyarországot és Lengyelországot érő brüsszeli b@szogatást is figyelembe véve) kedvelt/kedvel bármelyik is, hmm?
"A NATO tagországok többsége nyíltan támogatja Ukrajnát"
Mert Ukrajna is NATO-tag. Ja, mégsem...:)
"Miért, a kettő közül (a jelenleg Magyarországot és Lengyelországot érő brüsszeli b@szogatást is figyelembe véve) kedvelt/kedvel bármelyik is, hmm?"
Még mindig nem értem hogy hasonlíthatod össze a náci németországot a mai európai unióval?!
Ami az általad említett "brüsszeli b*atást illeti, teljes joggal teszik. Aki ezt nem látja be az vagy tájékozatlan, vagy h**e, vagy nem is akarja belátni. 12 évnyi munkája van a kormánynak abban, hogy ne kedveljenek minket az unióban, ezt mindenki tudja. Jó, lehet hogy kerekítettem. Inkább 7-8 év.
"Mert Ukrajna is NATO-tag. Ja, mégsem...:)"
Nem kell nato tag legyen ukrajna ahhoz, hogy magyarország mint nato és uniós tagállam egységesen kiálljon a szövetségesei, azaz az unió közös álláspontja mellett ahogy teszi azt mindegyik tagállam. Ukrajna egy független ország, oroszország pedig terület szerzős háborút akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!