Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2030-ra elvehetik a magántulaj...

2030-ra elvehetik a magántulajdonokat?

Figyelt kérdés
Állítólag ez a terv. Állítólag Orbán is megmondta. Ez lehetséges? Mi lesz utána? Hogy néz majd ez ki?

szept. 24. 17:18
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:

"Nem "hazugságról" van szó, hanem, hogy mást értünk magántulajdon alatt"

Jó, akkor magyar órát tartunk, mert valaki nem járt általánosba.

A szavaknak tőled és tőlem függetlenül létezik jelentésük. Te teljesen mindegy, hogy zsiráfra gondolsz, amikor valamit elefántnak hívsz, mert ettől a jelentés maga ugyanaz lesz.

Ha pedig nem ennek megfelelően használod, akkor pedig ott a szellemi képességeiddel vannak gondok.

"az egyén személyes tulajdonlása, jogai, mozgástere visszaszorulóban vannak"

Csak még mindig ott tartunk, hogy ez nem igaz.

Ugyanaz a mozgástered van, amikor házastársaddal birtokolsz egy ingatlant, mint amikor egy részvényes vagy egy multi esetében.

Te egyedül nem adhatod el az ingatlant, le kell ülnöd megbeszélni a házastársaddal, ahogy egyedül nem adhatod el a céget sem.

"Tehát megmarad a magántulajdon, de visszaszorul a SZEMÉLYES tulajdon, így lesz helyes."

Nagyjából azt sikerült leírni, hogy az autónak 4 kereke van, de a kocsinak már nincs 4 kereke.

Azért mert leírod ugyanazt más szavakkal, még nem változik meg a jelentés. Az hívják magántulajdonnak, mert magánSZEMÉLYEKhez kötődik, így a személyes tulajdon is ennek felel meg.

szept. 26. 16:29
 42/59 anonim ***** válasza:

"Egyre kevesebb ember tulajdonol egyre több mindent"

Igazából nem, ennek ellentéte zajlik.

500 évvel ezelőtt a nemesi réteg birtokolt mindent. A jobbágy a szolgálataiért kapott földterületet a nemestől, amit ő művelhetett magának, de az se volt ténylegesen az ővé.

Ezzel szemben ma már a leggazdagabb embereknek a cégeiből is szerezhet hasznot egy átlagember, mert lehet részvényeket venni.

Ma sokkal könnyebb tudsz ilyen szempontból tulajdonhoz jutni és lényegesen jobban eloszlik ez a vagyon.

szept. 26. 16:32
 43/59 anonim ***** válasza:

"Tehát megmarad a magántulajdon, de visszaszorul a SZEMÉLYES tulajdon, így lesz helyes."

Nagyjából azt sikerült leírni, hogy az autónak 4 kereke van, de a kocsinak már nincs 4 kereke."

Nem egészen. A személyes és a magán nem szinonim fogalmak, hanem a személy indivídumot, azaz 1 db. embert jelent, nem egyes emberek összességét. Az már közösség, csoport.

"500 évvel ezelőtt a nemesi réteg birtokolt mindent. A jobbágy a szolgálataiért kapott földterületet a nemestől, amit ő művelhetett magának, de az se volt ténylegesen az ővé."

Igen, ezt a rendszert hagyta maga mögött a nyugati típusú szociális piacgazdaság, és e felé haladunk vissza ismét.

"Ezzel szemben ma már a leggazdagabb embereknek a cégeiből is szerezhet hasznot egy átlagember, mert lehet részvényeket venni."

Mármint a brókereknek lehet főleg, te meg tőlük veheted. Aztán lehet szépen adózni állam bácsinak a nyereség után, ha veszteséges, akkor persze nem kompenzálnak, míg a bedőlő bankokat meg igen.

szept. 26. 17:35
 44/59 anonim ***** válasza:

"Nem egészen. A személyes és a magán nem szinonim fogalmak"

Ja, csak a nyelv nem így működik. A magántulajdont nem bonthatod szét simán magánra és tulajdonra, mert nem azt jelenti, hanem azt, hogy magánszemély tulajdona. Ebből pedig látszik, hogy a személyes, illetve a magánszemély-é, az már bizony egymást felváltják.

"hanem a személy indivídumot, azaz 1 db. embert jelent, nem egyes emberek összességét."

Most attól függetlenül, hogy egymást felváltják-e ezek a fogalmak, nem, ezt egyik fogalom se jelenti az elhangzottak közül.

A személyes nem azt jelenti, hogy egy ember. Ha egy eseményen azt mondják, hogy személyes megjelenés számít, akkor az nem azt jelenti, hogy 1 ember megjelenése számít.

Ez megint arra utal, hogy nem ismered még alapszinten se a magyar nyelvet.

"Igen, ezt a rendszert hagyta maga mögött a nyugati típusú szociális piacgazdaság, és e felé haladunk vissza ismét."

Azzal, hogy még csak meg se próbálod cáfolni az érvemet, magadból csinálsz hülyét.

Nem, nem efelé tartunk, mert pont azzal távolodtunk el ettől, hogy pl. tudsz részvényeket venni cégekben, ami egy kifejezetten új dolognak számít, sőt, ahogy egyre több dologban tudsz csak részeket venni, úgy egyre távolabb vagyunk attól, amit hazudsz.

"Mármint a brókereknek lehet főleg, te meg tőlük veheted."

Nem, a brókerek nem tartanak fenn X%-ot, amiből neked eladnak. Konkrétan te vehetsz, ahogy én is szoktam venni.

"Aztán lehet szépen adózni állam bácsinak a nyereség után, ha veszteséges, akkor persze nem kompenzálnak, míg a bedőlő bankokat meg igen."

Ennek megint semmi köze a magántulajdon kérdéséhez.

A panaszt meg nem is értem, mert bevétel után adózol, sőt, Mo.-on még akkor se mindig, vannak vagy legalábbis voltak, már nem tudom, hogy még létezik-e, hogy olyan konstrukcióba fektettél, ahol 5 év elteltével adómentesen kivehetted a pénzed.

Ezt pl. azért tudom, mert ezzel én is éltem 1-2 éve.

szept. 27. 01:15
 45/59 anonim ***** válasza:

"Ja, csak a nyelv nem így működik. A magántulajdont nem bonthatod szét simán magánra és tulajdonra, mert nem azt jelenti, hanem azt, hogy magánszemély tulajdona. Ebből pedig látszik, hogy a személyes, illetve a magánszemély-é, az már bizony egymást felváltják."

Nem is bontottam szét. Én elismertem, hogy a magántulajdon definícióját rosszul értelmeztem. Aztán leírtam, hogy valójában a személyes tulajdonra gondoltam. Az viszont, a magántulajdonnal ellentétben, visszaszorulóban van. És úgy gondolom, ez a relevánsabb kérdés, kíváncsi lennék a kérdező egyetért-e.

"A személyes nem azt jelenti, hogy egy ember. Ha egy eseményen azt mondják, hogy személyes megjelenés számít, akkor az nem azt jelenti, hogy 1 ember megjelenése számít."

De, azt jelenti. Személyesen = individuálisan. Személyes megjelenés számít = az egyes emberek megjelenése számít.

"Nem, a brókerek nem tartanak fenn X%-ot, amiből neked eladnak. Konkrétan te vehetsz, ahogy én is szoktam venni."

[link]

"A tőzsdékhez magánemberként közvetlenül nincs hozzáférésed, ehhez olyan befektetési szolgáltatók brókereinek kell megbízást adnod, akiknek ehhez jogosultságuk van, és rajtuk keresztül kereskedhetsz.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy keresel egy megbízható és költségekben is kedvező befektetési szolgáltatót, ahol értékpapírszámlát nyitsz, majd az ő felületükön keresztül megkezdheted a részvények adásvételét."

Nem írtam, hogy %-ot kell fizetni. De a brókerek közbeiktatásával folyik, ami pénzbe kerül, és szerintem időveszteséggel is. Egy gyors guglizás szerint általában 1 nap késéssel teljesíthetik, ami alatt sok minden történhet.

"Ennek megint semmi köze a magántulajdon kérdéséhez."

Nagyon sok köze van. Az adóval elveszik a magántulajdont, és odaadják a banknak. Ha az állam szabadon pakolhatja át legitim indok nélkül az egyik magántulajdonos vagyonát egy másik magántulajdonos számlájára, ott a magántulajdon fogalma is megkérdőjeleződik. Az adót elvileg infrastruktúrára fizetjük, nem arra, hogy magánbankok eljátsszák a pénzünket és hatalmas bónuszokat adjanak a vezetőiknek azután, hogy csődbe vitték magukat.

szept. 27. 15:00
 46/59 anonim ***** válasza:

"Jó, akkor magyar órát tartunk, mert valaki nem járt általánosba."

Figyi, előbb legalább tanuld meg leírni a szót, hogy magyaróra, mielőtt magyarórát akarsz tartani, köszi...

szept. 27. 16:36
 47/59 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Forrás?"

Nézz vissza 2020-21-es beszélgetéseket Great Reset témában. Tele volt 2025-ös céldátumokkal. Hogy te, mint nímand mit kopipészteltél itt összevissza... Tudod, nímand az nímand, mint egy fos. Fog a fene neked dolgozni. Ha kíváncsi vagy valamire, keresd meg.

"Van egy ártatlanság vélelme nevű dolog jogállamokban, demokráciákban. Már a Rómaiak is alkalmazták. Ha megvizsgálták, és bebizonyosodott, vagy netán erős a gyanú, jogos a szankció. Állampolgárság miatt nem, és különösen visszataszító a kettős mérce, hiszen a Muszlim tömegeket, potenciális ISIS harcosokat, terroristákat kifejezetten üdvözölték az EU-ban."

Oszt' ennek meg mi köze van ahhoz, amit én írtam? Nem írtam, hogy minden orosz bűnöző. Sőt azt sem, hogy minden Putyin-barát az lenne. Ettől még lehet így persze.

szept. 27. 18:07
 48/59 anonim ***** válasza:

"mint egy fos"

?????

szept. 27. 21:36
 49/59 Koplárovics Béci ***** válasza:
#48: ha ebbe tudsz belekötni, az két dologot jelent. Az egyik, hogy szerinted is igazam van. A másik, hogy intellektuálisan alacsony szinten állsz. Erre nem volt kopipésztelni való? Vagy még várod a feljebbvalódtól a szöveget?
szept. 27. 22:12
 50/59 anonim ***** válasza:

"Aztán leírtam, hogy valójában a személyes tulajdonra gondoltam"

Nem erre gondoltál. Ha szó szerint értelmezzük, akkor ezek rokonértelműek, ha viszont a klasszikus értelmezést nézzük, akkor ennek semmi köze a vitához, mert a személyes tulajdon azt jelenti, hogy a te tulajdonod és emellett hasnzálod is.

Pl. ha van egy lakásod, akármennyire egyedül birtoklod, az magántulajdonnak számít, ha kiadod haszonszerzés céljából, viszont ha te laksz benne, akkor lesz személyes tulajdon.

Itt olvashatsz róla: [link]

"De, azt jelenti. Személyesen = individuálisan. Személyes megjelenés számít = az egyes emberek megjelenése számít."

De nem egy ember megjelenése, hanem személyes.

A magánszemély - így a magánszemély tulajdona, magántulajdon - is individualitás része, mert megint csak, személyről beszélünk.

" [link] "

Jó link, kár, hogy engem igazol, mert sehol nincs arról szó, amit állítottál.

"Nem írtam, hogy %-ot kell fizetni."

Nem, te azt állítottad, hogy a brókerektől lehet megvenni. Vagyis azt gondolod, hogy a brókerek bevásárolnak és fenntartanak X-száz, X-ezer részvényt mindenből, hogy hátha Kis Pista vesz majd abból részvényt.

Ez hülyeség és nem is igaz. Mielőtt pedig kihátrálsz az állításodból és tagadni kezded: "Mármint a brókereknek lehet főleg, te meg tőlük veheted."

"Nagyon sok köze van. Az adóval elveszik a magántulajdont, és odaadják a banknak"

Nem a magántulajdont veszik el, ez elég nagy ökörség. És egyébként amint befizeted már nem magántulajdon, így nem a magántulajdont pakolják át, ahogy képzelted.

"Az adót elvileg infrastruktúrára fizetjük, nem arra, hogy magánbankok eljátsszák a pénzünket"

Egyrészt, már az is ökörség, hogy csak úgy a bankoknak adják minden esetben, ahogy feltételezted, mert ez simán nem igaz.

Másrészt, nem, nem infrastruktúrára fizeted. Sok mindenre fizetsz adót, ez adónemtől is függ. De a kormánynak nem csak az infrastruktúra fenntartása a feladat, mert pl. lehet gazdaság élénkítő programokat is indítani, amikor bizony magáncégek kapják, viszont hosszútávon az átlag ember is jobban jár vele.

Erre a legjobb példa egyébként a leszakadó rétegek integrációja. Nagyon sokan azért nem akarják, hogy az állam rájuk költsön, mert azt gondolják, hogy felesleges, nem látnak belőle viszont semmit.

A valóságban viszont ha felzárkóztatják ezt a réteget, akkor hosszútávon többet adózik, erősebb lesz a gazdaság és a gazdag rétegben élek is jobban járnak.

"Figyi, előbb legalább tanuld meg leírni a szót, hogy magyaróra, mielőtt magyarórát akarsz tartani, köszi..."

Legalább tanuld meg, hogy mi az az autocorrect, kis zseni. :)

Mondjuk annak örülök, hogy legalább nem tagadod és beismerted, hogy nem jártam általánosba. Sokan ezt cikinek vagy megalázónak szokták tartani, de te büszkén felvállalod. :)

szept. 28. 04:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!