Az átlag fideszesnek miért érv egy probléma ellen, hogy őt nem érinti?
Döglődik a MÁV → nem használom, nem ültem vonaton 20 éve, csak a lúzerek közlekednek vonattal...
Csapnivaló az egészségügyi ellátás → nálunk jó a rendelő, engem időben elláttak...
Rosszak az utak → amerre lakom ott jók...
Még hosszasan lehetne sorolni. Mintha az érv lenne, hogy őt vagy kevésbé érinti egy probléma.
4. "Még a végén kiderül, hogy az ellenzéknek nagyobb a nemzettudata, mint nektek"
Nem nekem szólt, de látod, mondasz valamit.. ezen én is gondolkoztam. Nekem pl. az alábbiak lennének fontosak (a felsorolás nem teljes):
- az egészségügy állapota ITTHON
- az oktatás állapota ITTHON
- a családpolitika helyzete ITTHON
- az, hogy ITTHON ne legyen infláció
- az, hogy a gyerekem jövőjét ne adják el hitelekért
- az, hogy ne legyen bevándorlóország Magyarország (igen, ez is, bátmilyen furcsa!!!!)
- az, hogy ne 2032 októberre kapjak időpontot orvoshoz
- hogy polgári szellemű párbeszéd legyen a közéletről, politikáról
Fideszéktől mást sem hallok, mint:
- BEZZEG Svédországban, BEZZEG Dániában, BEZZEG itt ott amott...
- A tyúrcsánék többetloptak
- Sóróóós
- hazátlanvagy mert nem szavazol a figyiszre
- költözzzéééé eeel kűűfőődre!
- hülye fiatalok, dógózzatok!
- katonának köllött vóna mennetek!
ÉN lennék a hazafiatlan...????? Kicsit gondoljuk már át ezt...
#19 Ezért meg sem említettem Gyurcsányt a kérdésben. :D
Kíváncsi voltam, hogy el fogunk-e jutni idáig, de a migráns is előjött.
Összedől az ország, de nem baj, mert nyugaton vannak migránsok, itt meg nem (ami nem igaz), egyébként meg Gyurcsány idején is minden szar volt. :D
Basszus, a Fidesz dolga nem az lett volna, hogy rendbe tegye mindazt, amit a korábbi kormányok nem tudtak/akartak? Négy 2/3 után arra futja, hogy régen is szar volt, és máshol is szar, meg arra, hogy migráns és Gyurcsány? Szánalmas az egész Fidesz...
...Vagy mit tegyek, hogy elég hazafy legyek? Tűzzek fel magamra 30 centis kokárdát? Járjak ki a "béke"menetre? Osztogassam a korombelieket meg a többi fiatalt, hogy BEZZEG ti nem vótatok katonák, BEZZEG az énidőmben és hogy miattuk tart itt minden? Tegyem ki profilképnek a 15 milliárdos tűzijátékot?
És ettől majd jobb lesz, mert majd a vállamra borul a többi ugyanilyen felfogású kultúrharcos? Ettől majd nem siklanak ki a vonatok? Lesz légkondi a kórházakban? Egy kicsit is európaibb lesz ettől itt élni? Ja, bocsánat.. lehet, hogy ez már szitokszó.. és magyarázkodnom kell. De hát 2004-ben úgy tudom, erre szerződtünk, erre vállalkoztunk. Akkor még ez jelentett valamit.
25# De a hülye birka előbb hisz az M1 magyarázatnak mint a pénztárcájának.
Szívesebben gyűlöli prüsszelt mint hogy kiállna magáért hogy jobb országban éljen.
"de ettől még az egészségügy általánosságban nem lesz csapnivaló."
De mikor lesz az általánosságban? Mert összesített adatokat összehasonlítva más EU-s országokkal is a lista végén vagyunk.
Ugyanez igaz oktatásra.
És most másik végletet mondok, de Japánban másodperces vonat késések után lemondanak emberek. Nálunk éveket késnek évente a vonatok és senki nem mond le, senkit nem vonnak felelősségre.
Ez minden területre elmondható és ezek tények.
Akármennyire utalta valaki a szocikat, ezek mind-mind sokkal jobb helyzetben voltak és elképzelhetetlen volt, hogy ezek bármelyike is előforduljon.
21# "- az egészségügy állapota ITTHON"
A baloldal el akarta adni a korházakat. A DK árnyékminisztere be akarja záratni a korházak felét, mert indokolatlanul sok van. Jobb lenne? Ez a nemzeti politika?
"- az oktatás állapota ITTHON
A baloldal ahol tömeges iskolabezárások, pedagógus elbocsájtások voltak nemzeti politika?
"- a családpolitika helyzete ITTHON
Az EU-val szemben nem importáljuk afrikát. Az SZJA visszajár a nagycsaládosoknak és bővül a CSOK
"- az, hogy ITTHON ne legyen infláció
A brüsszeli háborús szankciókig, covidig nem is volt infláció
"- az, hogy a gyerekem jövőjét ne adják el hitelekért
Az IMF sokkal rosszabb volt. Magas kamatú, gyors lejáratú és még bele is szoltak a megszorításokba. Ma a világgazdaságban minden ország vesz fel hitelt. AZ USA sokkal jobban el van adósodva
"- az, hogy ne legyen bevándorlóország Magyarország (igen, ez is, bátmilyen furcsa!!!!)
A vendégmunkás még mindig nem bevándorló. A belpesti paneleket a lengyelek építették. Már akkor voltak vendégmunkások. Brüsszel akarja idetelepíteni afrikát amit a baloldal támogat. Ez miért is nemzeti?
- az, hogy ne 2032 októberre kapjak időpontot orvoshoz
Ma több orvos van, mint 2010 előtt. Ez tény. Az hogy miért van több beteg az életvitelünk miatt és a tömeges ratkó gyerekek, unokák száma miatt
28. Köszönöm, hogy megtiszteltél a válaszoddal.
Én a jelenleg regnáló rendszer híveinek az érvelési zsákutcáira akartam rávilágítani. Valóban, teljesen igazad van abban, hogy a "másik" oldal sem jobb. Nem vizsgázott jól egyik 2010 előtti párt sem. Itt volt egy kísérlet a polgári Magyarországra, ami elbukott (ez így nagyjából 2006-ban kulminált), ennek a következménye a jelenlegi rendszer.
Viszont úgy gondolom, hogy 14 év kormányzás után múltbéli kormányokat felhozni nem releváns. Persze, beszélhetünk nagyobb történelmi ívekben, visszamehetünk Mohácsig, vagy akármeddig, csak akkor megint ugyanabba az érvelésbe kerülünk, mint amit fentebb is írtam. Én értem, hogy mások máshogyan cseszték el, de itt lassan felnő egy generáció, aki már ebbe a rendszerbe született bele. És háború ide, covid oda, nem hiszem el, hogy ezeket nem lehetne/lehetett volna jobban kezelni, hogy a konjunktúra éveiben nem lehetett volna jobban felhasználni azokat az erőforrásokat, amik adottak voltak. Ennek most isszuk meg a levét. És sajnos nem azok, akik okozzák.
29. Köszönöm, hogy meghallgattad.
"Valóban, teljesen igazad van abban, hogy a "másik" oldal sem jobb."
Pontosan. Amíg ugyanaz a szennyvíz jönne vissza addig maradjunk meg jobb/kevésbé rosszabb opcióban
"Viszont úgy gondolom, hogy 14 év kormányzás után múltbéli kormányokat felhozni nem releváns."
Sajnos ugyanazok jönnének vissza. A Momentum, Jobbik mit is mondott? Nem fognak össze Gyurcsánnyal. Mit is csináltak? Együtt indultak. Karigerinek is gyurcsányék dirigáltak végig. Ma a balosokat együtt nyugatról finanszírozzák. Miért is? Hogy az aljes tervüket végrehajtsák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!