Az átlag fideszesnek miért érv egy probléma ellen, hogy őt nem érinti?
Döglődik a MÁV → nem használom, nem ültem vonaton 20 éve, csak a lúzerek közlekednek vonattal...
Csapnivaló az egészségügyi ellátás → nálunk jó a rendelő, engem időben elláttak...
Rosszak az utak → amerre lakom ott jók...
Még hosszasan lehetne sorolni. Mintha az érv lenne, hogy őt vagy kevésbé érinti egy probléma.
#6-os és 7#-es, akkor most döntsétek már el, hogy mikor érdemes foglalkozni belföldi, vagy külföldi problémákkal, mert amit előadtok, az a "ha van rajta sapka, ha nincs" esete.
"És ha én nem ültem vonaton 20 éve, ha nálunk jó a rendelő, engem időben elláttak, és felém jók az utak, akkor miért is kéne hisztiznem?"
Senki nem mondta, hogy hisztizz, de feltételezem nem egy burokban élsz, hallgatod a híreket, ismeretében vagy néhány statisztikának a témával kapcsolatban, mégha nincsenek is gyorselérésben a fiókodban is tudod, hogy pl.: a magyar egészségügy európai összehasonlításban alulfinanszírozott és hatékonytalan. Ha pedig ezekkel mégsem vagy tisztában, akkor egyszerűen tájékozatlan vagy és tájékozatlanul megfogalmazni egy véleményt egy olyan fórumon, ahol jobbára országos szintű kontextusról van szó, igenis zavaró és megtévesztő. Aki nem tud elvonatkoztatni magától és úgy beszélni országos témákról, az nem érett meg a beszélgetésre.
Mert ezek konkrétum nélküli nagy általánosítások.
Azzal senki nem szokott vitatkozni, hogy x helyen rossz az út, ha tényleg az. És azt se tagadja senki, hogy vannak műtétek, amikre adott kórházban sokat kell várni, de ettől még az egészségügy általánosságban nem lesz csapnivaló.
#14-es, szemmel láthatóan mindenki más megértette, hogy mit akarok mondani, és aki még "spirituálisan" is jobban tud gondolkodni az ellenzéknél, szerintem nem kellene gondja legyen a kontextus értelmezésével sem.
"Ráadásul ezek nem kormány kérdések. Magyarország mindig ilyen volt már a szocializmustól kezdve máig, pedig volt benne balliberális 12 éves kormányzás is. Ott mág rosszabb volt"
A rendszerváltás óta eltelt 34 évből 18-19 év a fideszhez tartozott, szóval ezzel igazából csak a saját pártotad minősíted. Aztán megintcsak nem valami elmés azokkal a szocikkal példálózni, akik mostanra kihalófélben vannak és pont azért váltottuk le őket, mert nem végezték el azt a munkát, aminek az ígéretével viszont a fideszt pedig megválasztottuk.
"szemmel láthatóan mindenki más megértette, hogy mit akarok mondani"
Én is megértettem, de a zagyvasággal amit belefűztél nem mindenki akar leállni vitatkozni. Szerinted az hazafiság, hogy nem foglalkozik a dk az EU migrációs politikájával? Hülyének tetszik lenni?
"A rendszerváltás óta eltelt 34 évből 18-19 év a fideszhez tartozott, szóval ezzel igazából csak a saját pártotad minősíted. "
12-ben pedig a mai ellenzékhez. Majdnem fele fele. Ráadásul ők még államcsődbe is vittek. Sokkal rosszabban jártak el. Ja és volt +40 év balos kormányzás is
"Aztán megintcsak nem valami elmés azokkal a szocikkal példálózni, akik mostanra kihalófélben vannak és pont azért váltottuk le őket, mert nem végezték el azt a munkát,"
Akkor azt mond azoknak az ellenzéki szavazóknak, akiknél a legnépszerűbb párt a DK. A dk az mszp-ből jött létre az pedig az MSZMP-ből, akkor?
"12-ben pedig a mai ellenzékhez."
Milyen "mai" ellenzék? A Tiszában hány volt szoci kormánytag van? A Momentumban? Az LMP-ben? A Jobbikban? Folyamatosan voltak és vannak pártok, akiknek semmi köze nincs a szocikhoz, az Mszp is lényegében megszűnt létezni többedmagával. A szocik idejéből mostmárcsak Gyurcsány és a DK léteznek, azok is épp olyan zsugorodáson vannak túl, hogy haldokolnak. De ettől függetlenül is, a fidesz azzal lett megválasztva, hogy majd ő elvégzi azt a munkát, amit a szocik nem. Erre miért nem reagálsz olyan nagy bőszen? A fidesz épp úgy cserbenhagyja az egészségügyet, ahogy azt te másoknak most fel szeretnéd hánytorgatni.
Már megint eljutottunk oda, hogy a fideszesek szerint semmi probléma nincs, deha mégis, az a 15 évvel ezelőtti Gyurcsány hibája!!!
Egyszerre amellett érvelni, hogy "ez mindig is így volt, tehát a fidesz SEM lehet hibás" és hogy "mindenért a 12 évnyi szoci korszak a hibás, még a 19 évnyi fideszes semmittevésért is" az olyan mélyen szánalmas, hogy a pokol bugyraiban az ördög kéri az ásatási terveket, mert ilyet ő sem tudna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!