Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Engednéd a munkahelyeken...

Engednéd a munkahelyeken munkaidőben a telefonok használatát?

Figyelt kérdés

aug. 11. 16:10
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

#29-#30

"De ha te azért nem dolgozol, vagyis azért nem halad a CSAPATMUNKA, mert a telefont nyomkodod, akkor egy-két beszólás után, ha nem értesz a szóból, repjegyet kapsz! Nem fog senki HELYETTED dolgozni."

Feleslegesen ragozod, nyilván olyan helyzetekben venném elő a telefonom, ahol nem tartanék fel mást ezzel.

Ha meg a kőműves egy lassú balfasz, én meg szorgalmasan odahordtam már annyi téglát, hogy még fél óra múlva is ki fog tartani, akkor meg ugyan miért baszogatnának, ha előkapnám a telómat, hogy megírjak egy 2 perces üzenetet? :)

aug. 12. 18:05
 32/42 DK-s ***** válasza:

Te a büdös életben nem fogsz annyi téglát felrakni egy jó kőművesnek, hogy leállhass. Én közepesnek vagyok mondható, de még én is nagyjából 15 másodpercenként felrakok egy téglát. Egy vödör malter tudod hány téglához elég, ha a kivitelező telibe húzva kéri, és nem engedi a sávos terítést? Kb HÁROM tégla megeszik egy vödör maltert.

És nem csak a tégla a dolgod hanem a malter is, és ha szabni kell a téglát méretre, az is. Amíg leszabod, addig MINDENT elhasznál, és türelmesen megvár.

Ha kifogsz egy profit, ketten fogtok kelleni! De azt ott már tudják.

aug. 12. 19:48
 33/42 DK-s ***** válasza:

És a tégla sem magától fog az álláshoz menni, hanem te fogod odatalicskázni. Persze közben a kőműves sem "ludast olvas", úgyhogy "hajrá"! Mert a malter is fogy közben!🤣

Neked fogalmad sincs az építő-iparról. Azt hiszed hogy te vagy olyan okos, hogy mindent tudsz.

Kb az első nap hagynád ott, vagy baxnának ki!

aug. 12. 19:51
 34/42 anonim ***** válasza:

#32-#33

„Te a büdös életben nem fogsz annyi téglát felrakni egy jó kőművesnek, hogy leállhass.”

És mi van, ha a kőművesnek tele a töke az élettel, és úgy dönt, hogy a szokásosnál lassabban van kedve dolgozni, aztán ő is előhúzza a telóját és elpanaszolja a bánatát valakinek?

Vagy mi van, ha rátör a szapora? És amíg a WC-n van én jól előredolgozom, és odapakolok annyi téglát, amivel lesz egy csomó előnyöm. Aztán előkapom a telót és megírom a havernak, hogy jó ez a nap, mert a kőműves csávó épp a belét fossa ki a retyón.

A te életszemléleted szerint ilyet művelni akkora bűn, hogy egyenesen be is tiltanád. :D

„És nem csak a tégla a dolgod hanem a malter is, és ha szabni kell a téglát méretre, az is. Amíg leszabod, addig MINDENT elhasznál, és türelmesen megvár.”

Igen, és ha úgy tartja a kedve a várakozás alatt miért ne vehetné elő a telefonját? :)

„Ha kifogsz egy profit, ketten fogtok kelleni! De azt ott már tudják.”

És mi van, ha csak egyedül vagyok, és nem tudom tartani az iramot a profival? Türelmesen várakozni fog, még az is lehet, hogy a telefonját előveszi. :)

Ja és persze mi van az olyan helyzetekkel, amikor nem egymás keze alá dolgoztok, hanem pl. egyéni feladat van neked is, meg nekem is, pl.: lefesteni egy-egy szobát.

Te azt mondod ebben a helyzetben, ha én krva gyors vagyok, és előveszem a telómat, akkor majd:

- a többi dolgozó kiutál, persze ugyanakkor itt felnőttek dolgoznak, ahol mindenki a saját feladatával dolgozik. :D

- a főnök azonnal elzavarna, ha meglátná, hogy elővettem a telóm, aki ugyanakkor amúgy csak reggel osztja ki a melót, és eltűnik egész napra. :D

Nem kevés ellentmondás van itt.

„Van egy elvárás minden helyen a teljesítmény tekintetében, mindenki tudja hogy mondjuk falazásból mennyi az elvárható.”

Ez lényegében ugyanaz, mint a normázás gyárban. A dolgozók miért ne teljesítenék ilyenkor azt a bizonyos elvárható minimumot, amit amúgy 7 óra effektív munkavégzési időben le tudnak nyomni, ha sietnek, és akkor van idő néha-néha előkapni a telefont, vagy igazgatni a zacsit. Helyette miért dolgoznának teljes erőbedobással 8 órát, hogy aztán azt a bizonyos melót 16 nap helyett 14 nap alatt végezzék el, és így 14 napnyi bért kapnak, úgy hogy a belüket kidolgozták, ahelyett, hogy 16 napnyi bért kapnának, úgy hogy nem szakadtak meg, és még a főnök sem pattog, mert az elvárhatót hozták. :)

„Neked fogalmad sincs az építő-iparról. Azt hiszed, hogy te vagy olyan okos, hogy mindent tudsz.”

Én ugyan nem hiszem magam mindent tudónak, veled ellentétben. Te írtad, hogy órabéres munkahelyen nincs olyan, hogy a munka el van végezve, aztán itt hallottál először arról, hogy órabérben van darabszám. De a többi, korábbi okoskodásaidat ne is említsünk, rendre felsülsz velük. Az árfolyamról is megmondtad annó, hogy egy éven belül 700 felett lesz, a benzinárstopra is, hogy ha kivezetik gazdasági összeomlás lesz, meg persze a „Fideszt is csak VELÜNK lehet legyőzni, ez az EMBEREK DÖNTÉSE.” Nézd meg az emberek döntését mostanság. :D

Lehet építőiparban még nem dolgoztam, de voltam már olyan helyen, ahol pörögni kellett, egymás keze alá dolgozni. Valaki írta itt nem olyan rég; nincs drákói szigor, az ember fárad, a kedve lankad, egy idő után már nem olyan sebességgel csinálod, aztán amikor már mindenkinek elege van, megálltok pár percre szusszanni, nem gépek vagyunk, ez így működik akármilyen munkahelyen, főleg ha a főnök ott sincs.

aug. 12. 22:26
 35/42 DK-s ***** válasza:

Odáig olvastam a sületlenségedet, hogy annyi téglát odapakolsz, amivel lesz egy csomó előnyöd.

Hová is akarod pakolni? A pallózott állásra? És hogyan képzeled okoska?

Ő a falra nulla távolságban rakja a téglát. Ha te csak öt centis hézagokkal rakod egymás mellé a pallóra, akkor a tizedik téglánál már FÉL MÉTERRE lesz tőle a tégla. Azt hiszed hogy egyre messzebb fog elmnni a téglákért hogy te telefonozhass? Vagy az ujját bassza össze, mert te egymásba rakod a téglákat, és nem tudja megfogni?

Itt zavarnálak el a büdös p'csába.

Olyan sötét vagy mint az éjszaka.

aug. 12. 22:34
 36/42 DK-s ***** válasza:
Nem azért vagy a munkahelyen hogy a kibaxott telefont nyomkodd, hanem hogy a MUNKÁDRA FIGYELJ!
aug. 12. 22:35
 37/42 DK-s ***** válasza:
Te még véletlenül se menj építkezésre dolgozni, mert esélyes lenne hogy nem csak elzavarnának, hanem valaki véletlenül szájba is csapna!
aug. 12. 22:37
 38/42 anonim ***** válasza:

#35-#37

„Odáig olvastam a sületlenségedet, hogy annyi téglát odapakolsz, amivel lesz egy csomó előnyöd.”

Sejtettem, hogy ez lesz, gyakori kibúvó tőled a „nem olvasom tovább” kifogás. Azért arra reagálhattál volna, hogy akkor is olyan krva nagy probléma-e elővenni a telefont, amikor éppen cifrát fosik a kőműves bácsi, vagy

„Hová is akarod pakolni? A pallózott állásra? És hogyan képzeled okoska?”

Ha a pallózott állásra nem is, de annak közelébe, hogy ezt követően csak a keze alá kelljen adogatnom ahelyett, hogy több tízméterről kelljen talicskáznom. Nem bonyolult, ugye? :)

De nem krvára mindegy, ha épp szarik, vagy előveszi a kulacsát meginni egy korty vizet, vagy esetleg ő veszi elő a telefonját, merthogy olyan gyors kőműves, hogy amúgyis várakoznia kell, a főnök meg a nap elején lelépett, akkor őt ki fogja pofán baszni a telefonozásért? :)

„Olyan sötét vagy mint az éjszaka.”

Olyan sötét vagy, mint egy dk-s.

„Nem azért vagy a munkahelyen hogy a kibaxott telefont nyomkodd, hanem hogy a MUNKÁDRA FIGYELJ!”

Ezt a makogást hallottuk már, lapozzunk, olvasd szépen tovább az előző kommentet és reagálj. :)

„Te még véletlenül se menj építkezésre dolgozni, mert esélyes lenne hogy nem csak elzavarnának, hanem valaki véletlenül szájba is csapna!”

Amilyen primitív suttyó vagy, lefogadom, hogy minden vágyad. :D

aug. 12. 23:32
 39/42 anonim ***** válasza:
Lemaradt: ...kőműves bácsi, vagy épp ő neki kell megállnia valami miatt.*
aug. 12. 23:34
 40/42 DK-s ***** válasza:

"Ha a pallózott állásra nem is, de annak közelébe, hogy ezt követően csak a keze alá kelljen adogatnom ahelyett, hogy több tízméterről kelljen talicskáznom. Nem bonyolult, ugye? "

És amíg te odatalicskázol annyi téglát, ki a faxom fogja a kőművest kiszolgálni, baxdmeg? Ki fogja odatalicskázni, vagy vödörben odahordani a malter ami FOLYAMATOSAN használ, és ki adja fel neki? A szomszéd, baxdmeg?

Nőlj fel kisgyerek.

aug. 13. 05:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!