Utószó, #14-nek:
És a félreértések elkerülése érdekében "mondom", hogy az építő-iparban is van, ahol teljesítmény-bért alkalmaznak! X óra a munkaidő, és amennyit az alatt csinálsz, annyit kapsz. De az nem úgy működik hogy összehoztál mondjuk egy húszast 2-ig, úgyhogy nem maradsz 5-ig mert elég a lóvé!
Álmaidban.
DK-s, nincs ilyen drákói szigor az építőiparban sem, szemet hunynak a telefonozás felett, ha amúgy jól teljesítesz. Ilyen munkaerőhiány mellett főleg nem.
A gyári munka meg tényleg úgy van, ahogyan azt a 14-es leírta.
#22-nek:
Az isten szerelmére!
Egy olyan KŐMŰVESNEK akarod bemutatni az építő-ipart, aki eddig már legalább 35-40 helyen megfordult? Ez most komoly?!
A halat akarod úszni tanítani?!
A "világon" nem létezik olyan építkezés, ahol te munkaidőben telefonozhatsz, mert egyébként jól teljesítesz!
Csak EGY napot állj be valamelyik építkezésre.
#19-#20
„Ti hány évesek vagytok, és melyik bolygón éltek? 🤣🤣🤣 Basszus.
Én 47 vagyok.”
Kit érdekel, hogy hány éves vagy?
Ezzel akartad megalapozni, hogy komolyan vegyünk? Ha idősebb vagy, akkor majd talán bárki is jobban komolyan vesz?
„Órabéres vagy, de darabszámot kell teljesíteni? Mi ez a b'romság? Tehát ha meg van a darabszám, akár haza is húzhatsz? Teljesítményt, vagy munkaidőt kell teljesítened?”
Mindkettőt. Le kell hoznod a darabszámot, de ki is kell töltened a 8 órát.
„Abban igazad van hogy nem ismerem a "szalagmunkát", de egy dologban biztos vagyok: valahogy qrvára balekra vagytok véve!”
Én nem, mert én nem órabéres operátor vagyok, de azért kíváncsi volnék az indokra, hogy ugyan miért lennének palira véve?
Te abban a hitben vagy, hogy döglésig dolgozni kell, én meg elmondom, hogy nem, a normát kell teljesíteni, aztán ha elvégzed a melót leszarják, ha telefonozol. Szerinted abban a verzióban vannak palira véve, ahol leszarják, ha nyomkodod?
„És neked fogalmad sincs az építő-iparról, de szerintem magáról az ÉLETRŐL sem!”
Neked nincs, az építőiparról még annyi sem, hogy hogyan írják.
„Lefalaztál 30 métert, én csak huszat, tehát te telefonozhatsz? És ezzel indokolnád a főnöknek is? Mószerolod a kollégát, vamzer”
A főnök leszarná, de nyilván nem feltűnően előtte nyomkodnám, ha zavarja. Ha meg rajtakap, akkor mondok valami kamu-kifogást, és elteszem a telót.
A kollégák meg általában arra szoktak rászállni, aki kevesebbet teljesít, de amúgy ugyanannyit keres.
„Egy hét alatt úgy rád szállna mindenki, hogy mennél máshová árulkodni, kisfiam!”
Hmmm… Mi miatt is? Nem mószeroltam én be senkit.
„A főnök pedig elrakatná veled a telefont, mert nem fog neked telefonozásért fizetni!”
Akkor ha a főnök keménykedik, elrakom a telómat, és csinálom 30%-kal lassabban. :)
Ugyanannyi melót fogok elvégezni, mintha full gázon nyomnám, de úgy hogy minimális időt eltöltök egy kis „kikapcsolódással” is. Hülye leszek majd kapkodni, még a végén elfáradok.
És te azt hiszed, hogy ezt nem tudják a felettesek. :D Azt fogják nézni elsősorban, hogy mennyi munkát végeztél el, nem azt, hogy a telefonodat nyomkodod. Ha emiatt rászállnak a dolgozóra elérik, hogy eltegye a telefont, de többet dolgozni nem fog az fix. :)
„Nem kellene az egy hét, azonnal kibaxna a nagy pofád miatt! Mit képzelsz te magadról?!”
Te most a saját magad által kreált válasszal úgy bánsz, mintha én mondtam volna, és most az ellen keménykedsz. :D
„Neked semmi felelősség-tudatod nincs. A saját munkádért vagy faxságodért TE!, ismétlem: TE tartozol felelősséggel. A kutyát sem érdekli hogy a kollégád mennyit falazott! Nem az volt a kérdés baxdmeg, hogy a kolléga miért csinált kevesebbet mint te, hanem az, hogy te a munkavégzés helyett miért a telefont nyomkodod?!”
Mondom, ez teljesen hülye. :D
Itt ostoroz, meg nulla felelősségtudatozik EGY OLYAN VÁLASZ MIATT, AMIT NEM IS MONDTAM, HANEM Ő ELKÉPZELTE, HOGY MONDTAM.
Tényleg súlyos a pali. :D
Ismét #22-nek:
És nincs munkaerő-hiány. A NORMÁLIS emberekből van hiány, mert az olyanokat akiket te is bemutatsz, az első napon elzavarják!
#24-nek:
Semmi fogalmad az építő-iparról, de haláli magabiztossággal mondod róla a "tutit". Nem találod viccesnek? Mert én igen! 🤣🤣🤣
A kollégákat qrvára nem érdekli hogy ki-mennyit csinál. Tudod, az építkezéseken FELNŐTTEK dolgoznak akik a SAJÁT dolgukkal foglalkoznak, nem pedig a máséval!
És te bármit is tennél, ha a főnök "keménykedik"? 🤣🤣🤣
Azonnal repülnél.
És szerinted azt nézi hogy mennyit csináltál, és nem azt hogy telefonozol?
Kisgyerek, nőjél fel! Azt fogja nézni hogy TELEFONOZÁSÉRT fizeti neked az órabér, úgyhogy "HÚZZÁL DOLGOZNI"!
Ha úgy állna hozzá ahogy azt te elképzeled, egy hónap alatt totál elqrvulna mindenki! Inkább kirúg téged, a jó melóst a p'csába a telefonozás miatt, mint hogy demoralizáld az egész brigádot!
Ismét #24-nek:
Azért egy jelentéktelennek tűnő kérdést nem árt tisztázni, mert lehet hogy több jelentősége van, mint első ránézésre:
Az ilyen szalagmunkáknál mennyi a nettó órabér?
Mert egy SEGÉDMUNKÁS is 1400-1500-as órabérben nyomkodná a telefont, egy kőműves pedig alapból 2200-3000-ben!
Te mennyiért nyomkodod?
#26-#27
„Semmi fogalmad az építő-iparról, de haláli magabiztossággal mondod róla a tutit. Nem találod viccesnek? Mert én igen!”
Te voltál az, aki halálbiztossággal megmondta:
„Órabéres munkahelyen nincs olyan, hogy a munka el van végezve”
Pedig nagyon is van, bárki megmondja. :D
„A kollégákat qrvára nem érdekli hogy ki-mennyit csinál. Tudod, az építkezéseken FELNŐTTEK dolgoznak akik a SAJÁT dolgukkal foglalkoznak, nem pedig a máséval!”
Ja értem, most a szöges ellentétét adod elő annak, amit pár kommenttel odébb írtál:
„Jogosan lázadna be minden kolléga.”
„Ha órabéres munkahelyen dolgozol, és nekiállsz telefonozni, akkor én miért ne tehetném mint kollégád? Miért ne tehetné BÁRMELYIK kollégád? Ki ne akarna telefont nyomkodni órabérben, mondjuk falazás vagy betonozás helyett?”
Tehát itt FELNŐTTEK dolgoznak, akik a saját dolgukkal foglalkoznak, de amúgy ha elkezdném nyomkodni a telóm, az már kurvára érdekelné őket. :D
„És te bármit is tennél, ha a főnök keménykedik? Azonnal repülnél.”
Leírtam, hogy mit tennék. Eltenném a telóm, és olyan sebességgel végezném a feladatom, hogy ugyanannyi munkát végezzek el 8 óra alatt, és akkor mindenki boldog. :)
„És szerinted azt nézi, hogy mennyit csináltál, és nem azt hogy telefonozol?”
Ha nem hülye és az érdekli, hogy haladjon is a projekt akkor igen.
Te melyik melóst választanád? Aki elvégzi a munkát 2 nap alatt, de pár óránként előveszi a telefonját pár perce, hogy az asszonynak írjon valamit, vagy tracklistát váltson a Youtube-on, esetleg átfussa az e-mailjeit, vagy azt a fickót, aki soha nem veszi elő a telefonját, de 3 napig tart neki ugyanazt a munkát elvégezni?
„Kisgyerek, nőjél fel! Azt fogja nézni, hogy TELEFONOZÁSÉRT fizeti neked az órabért, úgyhogy HÚZZÁL DOLGOZNI!”
Mifelénk azt nézik, hogy elvégzi-e a munkát, és hogy csinál-e selejtet, vagy bármi kárt. :)
Kétlem, hogy ilyen hülye emberek dolgoznának az építőiparban, akik csak azt nézik, hogy a telódat előveszed-e vagy sem. Valaki képük kell, hogy legyen arról, hogy ki milyen gyors, ki milyen precíz, ki mennyire hasznos munkaerő, nem csak a telefonnyomkodás. Neked valami beakadt a telefonnyomkodással kapcsolatban, és elhiszem, hogy nálad csak ez lenne a preferencia, de hát valószínűleg ezért sem lennél jó főnök.
„Ha úgy állna hozzá ahogy azt te elképzeled, egy hónap alatt totál elqrvulna mindenki! Inkább kirúg téged, a jó melóst a p'csába a telefonozás miatt, mint hogy demoralizáld az egész brigádot!”
Ugyan miért demoralizálnám én a brigádot?! Hát ott FELNŐTTEK dolgoznak, akik a SAJÁT dolgukkal foglalkoznak, nem pedig máséval, te mondtad! :D
Amúgy egy ilyen főnök akinek ennyire zéró toleranciája van a telefonnyomkodást illetően, saját maga jobban demoralizálná a brigádot, mint bármelyik másik dolgozó.
„Az ilyen szalagmunkáknál mennyi a nettó órabér?”
Nem szalagmunka. Majdnem nettó 500 ezret visz haza az egyik kollégám, akivel jóban vagyok, 35 éves, gyerek nincs, egyedülálló.
„Te mennyiért nyomkodod?”
Én nem vagyok órabéres.
#28-nak:
Qrva nehéz elmagyarázni valakinek az építő-ipart, aki soha nem dolgozott benne. Az ellentmondások amiket találtál, csak látszólagosak. Megpróbálom más irányból megközelíteni a témát, olyan helyzetekre szorítkozva, amik általánosnak tekinthetőek a munkahelyek többségén.
A vállalkozó rendszerint reggel kimegy, kiadja a munkát, majd ott hagyja a brigádot. Van egy elvárás minden helyen a teljesítmény tekintetében, mindenki tudja hogy mondjuk falazásból mennyi az elvárható. Tegyük fel hogy kőműves vagy.
Ha azért vagy lassú mert gyakorlatlan vagy, de amit tudsz az megteszel, senki nem fog "bántani". Esetleg még tanácsot is kapsz, de baxtatni nem fognak. Vészesen lassú úgysem leszel, mert akkor már megkérdőjeleződne hogy szakember vagy -e? Vannak rutinos, és rutintalan szakemberek.
De ha te azért nem dolgozol, vagyis azért nem halad a CSAPATMUNKA, mert a telefont nyomkodod, akkor egy-két beszólás után, ha nem értesz a szóból, "repjegyet" kapsz! Nem fog senki HELYETTED dolgozni.
Tegyük fel hogy segédmunkás vagy. Ez esetben vagy kőművest szolgálsz ki, vagy egyéb segédmunkát végzel. Anyagot keversz, vagy lapátolsz, talicskázol, esetleg árkot ásol, stb ...
Utóbbi esetben képtelen lennél, vagy esetleg megállnál a munkával telefont nyomkodni? Mondjuk keverés közben? És szerinted a kőműves nem rakna fejjel előre a gépbe, ha a telefonozásod miatt fogyna el az anyag? Vagy talicskázás közben? Arra még én is kíváncsi lennék, hogy hogyan csinálnád! De téglahordás közben sem lenne "semmi" mutatvány! 🤣
Ha pedig kőművest szolgálsz ki, akkor arra kell figyelned hogy ne fogyjon el a téglája az álláson, sem az anyagja. A telefont nyomkodnád, kifogyna a vödre, és nem volna ott a másik?
Tudod mi következne a legtöbb esetben?
"MI A FAXOM VAN BAXDMEG?" felkiáltást követően, már rúgná is le az üres vödröt az állásról. Azt az "anyázást" inkább ide nem írom le, ami az esetek többségében következne.
Ismét #28-nak:
Ha esetleg felmerülne benned a kérdés, hogy a kőműves miért foglalkozik a telefonozásoddal, arra egyszerű a válasz. Ha te nem dolgozol, ő sem tud haladni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!