Jó ötlet a kormány részéről, hogy suliban a tanárok elvehetnék a telefont a gyermektől?
"tulajdonháborítás"
Az hol van a jogban definiálva, hogy micsoda?
"Ha ma feljelentenék, azt örömmel hallom, bár szerintem intézménye válogatja, mint a legtöbb dolgot."
Nem az intézménye jelentené fel, ha feljelentenék, tehát nem "intézménye válogatja", hanem "feljelentője válogatja.
142: nem vagyok jogász, de a tulajdon elleni bűncselekmények kategóriájába sorolnám.
Intézménye válogathatja, mert ki tudja milyen hülyeséget írnak a házirendbe.
Nem a tanár veszi, hanem a diák adja le.
Egyre több országban vezetik be az iskolai mobiltilalmat.
"az olyan iskolákban, ahol rendszeresen használják a telefont órán"
Ezt hogy tehetik meg anélkül, hogy kötelezően előírnák, hogy minden diáknak márpedig legyen mobilja?
"Ahol én tanítok, ott minden diáknak van mobilja. Amúgy meg ha valakinek nincs, akkor imádott kormányunk ezért osztott digitális eszközöket."
Ha én ott egy diák vagyok és ma délután tönkrement a mobilom, akkor tudom előre, hogy márpedig holnap a laptoppal kell suliba mennem, mert tutira szükség is lesz rá? És hol fogom tárolni? És ha baja esik, ki felel majd érte? És ha mégsem viszem be, az felszereléshiánynak minősül?
Szerintem már akkor kellett volna megoldani a tárolás kérdését, amikor elkezdtek laptopokat osztani - az meg már évekkel ezelőtt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!