Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehetne Magyarországon...

Hogyan lehetne Magyarországon megoldani az alábbi roma kérdést?

Figyelt kérdés

Természetesen vannak becsületes, értelmiségi romák, de itt most azokra célzok, akik mélyszegénységben élnek, tanulatlanok, kötekednek, és a kultúrájuk, - finoman szólva -taszító.

Itt Borsodban egyre durvább a helyzet. Volt olyan, aki kéregetni akart, én ignoráltam, de jött utánam, követett. Más hajnalban, mikor mentem dolgozni, ki akart rabolni. A legutóbbi akciójuk pedig nemrég történt, a munkahelyemről loptak.

Na most, az az ijesztő, hogy itt Bordodban a rengeteg olyan fiatal roma nőt látok, aki vagy terhes, vagy pedig kisgyerekkel van/tolja a babakocsit. A számuk fokozatosan növekszik.

A megoldás nálam - részben emiatt - az, hogy itthagyom ezt az országot. Nem akarok ezzel a néppel együtt élni. Azt látom, hogy a Fidesz egyáltalán nem foglalkozik ezzel a témával, és ez igaz az ellenzékre is. A felzárkóztatás nem működik, ezek nem akarnak tanulni, az kidobott pénzt. Egyedül Toroczkaiék foglalkoznak aktívan a témával, de ők jelenleg egy kis párt.

Őszintén szólva sajnálom Magyarországot, mert az elcigányosodás szélén áll. Már régóta növekszik a cigányság létszáma, de sajnos nem azé a rétegé, aki becsületes!

Na most, ha valaki azt gondolja, hogy én valami rasszista magyar vagyok, akkor téved. Magyar ember vagyok, de vannak a felmenőim közt cigányok is (nem látszik rajtam). És ennek ellenére ez a véleményem.

2024. júl. 20. 13:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
26%

#9 A megoldást már leírtam a 3-as válaszomban. Aki megtenné, az biztosan számíthatna a szavazatomra onnantól kezdve.

#10 Igaz.

2024. júl. 20. 14:21
 12/20 anonim ***** válasza:
42%

Kb ötszáz évvel ezelőtt szivárogtak be a cigányok...(ide is)..nos azóta történt valami?

ismeretterjesztés gyanánt érdemes elolvasni Arany János: a bajúsz c. versét...

a végén nem fogod tudni sírj, vagy nevess.

2024. júl. 20. 14:22
 13/20 A kérdező kommentje:

"Ez nem igaz, hogy alkalmatlanok a civilizált életre, teljesen felesleges általánosítani"

Olvasd el a kérdés alatti magyarázatot.

Azzal kezdem, hogy elismerem, vannak normális romák.

A kérdés nem róluk szól, hanem egy másik rétegről, akik többségben vannak.

2024. júl. 20. 14:24
 14/20 anonim ***** válasza:
És ki mondta, hogy a te kérdésre reflektáltam? Nem szólítottalak meg hogy kérdező. Olvasd vissza azt a választ amiben általánosítanak.
2024. júl. 20. 14:26
 15/20 A kérdező kommentje:
Okés, akkor tévedtem, elnézést.
2024. júl. 20. 14:27
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogyan lehetne megoldani ezt a dolgot, de szomorúan látom, hogy a falu ahol a gyerekkoromat töltöttem már teljesen roma uralom alatt áll.
2024. júl. 20. 14:30
 17/20 anonim ***** válasza:
Sehogy,hiszen mind fidesz szavazók.
2024. júl. 20. 14:54
 18/20 anonim ***** válasza:

Integrálni csak azt lehet, akiben van hajlandóság, igény rá. Bennük nincs, mert látnak alternatív megoldásokat is. Ezek szinte teljes mértékben illegális tevékenységi formák. Ezeket az alternatív megoldásokat kellene csírájában elfojtani, de úgy, hogy ne csak az ő fajtájukra nézve legyen kirekesztő.

Aki bármilyen luxus cikket/házat vásárol, azt azonnal vagyonosodási vizsgálat alá kell vetni, egy független bizottság által, legyen az magyar vagy roma. Akár névtelen bejelentés alapján is vizsgálódjanak (mivel valószínűleg trükköznének a papírokkal is, a hivatalos csatornák nem is látnak rá ezekre az "anomáliákra").

Az a probléma ezzel, hogy így jó néhány kormánypárti politikus/csicska is megüthetné a bokáját, így szépen falaznak egymásnak a bűnözőkkel...

Pedig amíg ezen nem változtatunk, eszük ágában sem lesz integrálódni... Elvégre nehogy már ők is dolgozzanak, mint a parasztok...

2024. júl. 20. 16:33
 19/20 anonim ***** válasza:
11) ez ugyanaz az általánosítás mint hogy a magyarok jól élnek mert tömve vannak a boltok.
2024. júl. 20. 16:35
 20/20 anonim ***** válasza:
golyószóróval...
aug. 17. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!