Miért kell szivatni az embereket ezzel a palackvisszaváltással?
Anyám mutatott nekem egy tiktok videót, amiben egy pali áll a visszaváltó automata előtt, kezében egy darab visszaváltható palackkal. Azt dugdossa az automatába, de csak addig, míg az automata le nem olvassa, hogy visszaváltható. Amikor ez megtörténik, akkor kihúzza a palackot, és bedob a lábánál lévő szatyorból egy nem visszaválthatót, a gép pedig elnyeli a nem betétdíjas palackot. Ezután ismét bedugja a visszaválthatót, majd csippenés után megint kihúzza, és bedob egy nem visszaválthatót...
Ha ez elterjed (mármint hogy ilyet lehet csinálni), az tényleg nagyban segíthet a már kinn a természetben heverő, nem visszaváltható palackszemét eltüntetésében is.
"azért, mert most anyagilag motiválva van"
Aki eddig is lesz@rta, az 50 Ft miatt nem fogja kikeresni, hogy melyik boltban van visszaváltó és csak azért nem fog odamenni, hogy visszavihesse. Ezzel azokat szivatják, akik eddig is szelektíven gyüjtöttek.
Én a 3. boltnál tudtam visszaváltani, és ott sem mindet, szóval a felével mehettem a megszokott módon tovább a szelektív kukákhoz. Nem Bivalybasznádon lakom, hanem egy 40 ezres városban, Budapest mellett. Azt sem tartom jónak, hogy csak levásárolni lehet a visszaváltott üvegek árát. Mielőtt kapnám az ívet: tudom, hogy van applikáció, de nálunk speciel nem működik.
Valahogy jobban tudnék azonosulni a visszaváltás "zöld" elméletével, ha maradt volna minden az eredeti áron, és abból adnak vissza, nem pedig így, hogy a bank (jelen esetben a MOL = NER) mindig nyer, mert vagy bennmarad a plusz 50 ft-od és ezzel fizeted a kiválogatás költségét, vagy kiválogatod nekik és utána jó pénzért mehet közvetlenül a műanyag újrahasznosítható piacra a hulladék. A palackot eddig is kifizettették veled, ugyanabban a szar műanyag palackban kapod ezután is.
Szóval velem szemben, aki eddig is szelektíven gyűjtötte a hulladékot, és többnyire házhoz rendelem a termékeket, mert nem nagyon van időm tutükézni meg sorban állni a pénztárnál, ez így nem teljesen igazságos.
Tehát bojkottálni fogom az ilyen termékeket, vagy ha mégis vennék, akkor kettévágom a palackot és megy a vegyesbe.
Nem tudom elhinni, hogy tényleg ekkora birkák vagyunk, hogy újra és újra le lehet húzni és még mindig csak vigyorgunk hozzá...
Ha már van applikáció, és tud scannelni is qr kódot (mert van ilyen funkció benne, most néztem), miért nem lehet otthon a szelektívbe rakás előtt bescannelni, így akinek van szelektív kukája azt nem szopatnák ezzel a baromsággal?
Elárulom: mert ez az egész csak arról szól, hogy rögtön a bálázóba kerüljön a hulladék, és csak annyi dolguk legyen vele, hogy eladják. A büdös paraszt meg elvégzi a logisztikát és a szétválogatást. Ingyen pénz, a NER tovább gazdagodik. Ennyi.
"Otthon meg adnak érte 50ft-ot. Mennyi egy üveg víz, 100-120ft körül mozog?"
Félreértettél valamit, az 50 ft-ot előre kifizeted, tehát ha visszaviszed SEMMIT sem kapsz érte, csupán a büntetést kapod vissza. Tehát az a palack valójában 150-170 ft-ba kerül most emiatt... Másfélszeres áron van!
100-120 ft egy üveg víz itthon?😂😂 Ember, te miről beszélsz? Kb. 10 éve került ennyibe a legolcsóbb fél literes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!