Miért kell szivatni az embereket ezzel a palackvisszaváltással?
ez csak a kezdet!
lassan kell főzni a békát akarom mondani embert.
látod itt volt a koronavírus ott is szigorítások voltak és mindenki belement lesz itt még ajjaj
A szokásos: az eu-ban ezt várják el.
Ezen felül maga az üvegvisszaváltás egy jó ötlet, régebben teljesen természetes volt, még a befőttes üvegeket is vissza lehetett váltani. Eddig is volt, egyes szörpös, boros, sörös üveget vissza lehetett vinni mert eleve plusz pénzt fizettél érte a kasszánál.
Azért terjedt el ennyire a műanyag flakon, mert azt nem kellett visszaváltani (a '90-es években strapabíróbb, szintén visszaváltható műanyag flakonok is voltak), meg könnyebbek is a pillepalackok - ezért is lett ez a nevük.
Csak mára már olyan nagy mennyiségben keletkezik ilyen hulladék, hogy nem tudnak vele mit kezdeni.
Ha 50Ft-tal többe kerül neked egy műanyag flakonos cucc, akkor lehet, hogy már megveszed helyette az üvegeset, kis üdítőnél, sörnél meg a fém dobozosat. Egy csomag vizet sem biztos hogy olyan szívesen viszel majd haza, hanem lehet hogy iszod inkább a csapvizet, ami pontosan ugyanolyan jó.
Most mindenkinek zavaró, kényelmetlen és értelmetlennek tűnik. Aztán majd megszokjuk mi is mint más országokban is megszokták. Amikor csak 1 hétre voltunk nyaralni a horvátoknál, ahol ugyanilyen rendszer működik, ott is fura volt az elején, de aztán ráálltunk, hogy nem lapítjuk, nem keressük a szelektív kukát, mert komoly pénz van már benne, hanem zsákba tesszük és vásárláskor a boltnál tettük az automatába. Egy hét alatt. Akkor itthon is menni fog, mert muszáj.
Vagy ne vegyél ilyen termékeket!
Hónapok alatt kipörög az összes hulladék flakon ami nem visszaváltható. Nyilván azt az eddig megszokott formában dolgozzák fel.
Aki meg nem dobta ki a régit, az feltételezhetően hasznosítja, ami szintén nagyon jó.
Senkit nem fognak tarkón lőni, ha a sárgába vagy kommunálisba dobja a régit.
Nem igazán értem mit akartál ezzel mondani…
#6 ha visszavennék a régebbi flakonokat amikért senki nem fizette ki a betéti díjat akkor azzal előre csődbe vinnéd a céget aki csinálja.
Akkor napestig töltögetnék az éttermek és hasonlók a palackjaikat az automatákba és csak ebből meg lenne a havi nyereségük, hogy ott adják le az elmúlt hónapokban összegyűlt palackokat, amiket ingyen kaptak meg és most 50Ft-t kapnak értük.
Eddig a szelektív gyűjtők voltak ezek gyűjtésére.
Igazából nem tudom miért kell ezen hisztizni:
1. Az csak egy dolog, hogy a világ számos táján működik. De konkrétan az én gyerekkoromban (90-es évek) Magyarországon is működött
2. Azt se értem miért okoz egyeseknek megoldhatatlan logisztikai problémát
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!