Miért akarják megszüntetni a kp-t? Mondjuk éjszaka csőtörés van és kijön a szerelő.Hol húzod le a kártyát ha nincs kp-d?
Nagyon rosz lenne hogyha nem lenne többé kp több dolog miatt is.
De ti "nagy felvilágosult" emberek majd biztos jobban tudjátok!:D
Senki sem akarja megszűntetni a kézpénzt. Nincs erre vonatkozó törekvés sem. A cash forgalmat akarják átterelni kártyára, mert jobban ellenőrizhetőbb.
Egyébként, meg a válasz a kérdésre:
Külföldön -helyi telefonszámmal rendelkezve- taxiztam és a sofőr csak kp-t fogadott el, nálam meg nem volt, mivel nem használok kp-t. Semmi gond, a sofőr megadta a telefonszámát és fuvardijat ott helyben átblik-eltem neki.
Két kislány fagyizni akart és csak kártyával lehet fizetni.
A gyereknek is legyen kártyája?
Vagy kérje el a szülei kártyáját? Mi akadálya lesz ekkor hogy mittudomén házat vegyen, vagy laptopot, vagy valami drága cuccot?
Külföldön -helyi telefonszámmal rendelkezve- taxiztam és a sofőr csak kp-t fogadott el, nálam meg nem volt, mivel nem használok kp-t. Semmi gond, a sofőr megadta a telefonszámát és fuvardijat ott helyben átblik-eltem neki.
Ezt képzeld el itt, Magyarországon, ahogy Gizike néni bemegy az sztkba kontrollra, de a buszállomás messze van, taxit fogad.
14, az én gyerekkoromban, mi gyerekek, nem rendelkeztünk saját pénzzel. A szülő felelősége ezt megoldani és nem a gyereké.
Plusz én nem raknám ki egy social media felületre sem a gyerekemet.
17, kitől kaptad a zsebpénzt? a szüleidtől
egyébként a bűnös nyugaton van erre már megoldás, a szülő kérhet társkártyát a gyerekének és annyi pénzt rak rá, amennyit akar.
15, tudom, ezért tartom Magyarországot máig középkorinak, de legalább a 90-es években ragadtnak.
Olyan dolgoktól "félnek", amik mindenhol máshol, működnek.
kitől kaptad a zsebpénzt? a szüleidtől - és akkor az nem a sajátod volt? Nem te rendelkeztél vele?
A magyar társadalom nem érett rá, hogy kivezessék a készpénzt.
Több generációval később majd talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!