Milyen jogi szakra vagy ágra szakosodott ügyvédet keressek csőtörés esetén?
12 hónap alatt két csőtörés miatt (több mint 1500 m3 víz folyt el mindkét alkalommal) a vízszolgáltatót akarom beperelni de nem világos előttem, hogy milyen szakirányú ügyvéd tudná a legjobban ellátni ezt a feladatot. Valaki tudna adni nekem tanácsot ez ügyben?
A legfontosabb jellemzői az ügynek:
1. a szolgáltató 9 bar nyomáson szolgáltat vizet a környéken 1980 óta, törvényt szegve 1995 óta. (a törvény szerint 1,5 és 6 bar között kell szolgáltatnia, 3 bar az ideális ha nem kell öntözni.)
2. a szolgáltató embere a csőtöréskor tévesen olvasta le a vízórát emiatt 2 évvel később derült ki ennek a ténye és emiatt a csatorna díjat sem engedik el.
3. a szolgáltató azt állította, hogy nem is volt a csőtörés szabályosan bejelentve
4. a szolgáltató nem írt jegyzőkönyvet amikor kimentek a helyszínre, se nem fotózta le a vízórát
5. a szolgáltató tagadja, hogy a helyszínen járt (és, hogy leolvasta volna az órát)
6. a szolgáltató nem fogadja el a csőtörés után az óráról készült készült digitális fotóimat (ő maga nem készített fotót az óráról), azt állítja, hogy ezeket a fotókat bármikor lehet hamisítani.
Tehát mit gondoltok, ezen tények illetve témakörök alapján milyen szakirányban jártas ügyvéd látná el a védelem szerepét a legjobban?
1.
"a szolgáltató 9 bar nyomáson szolgáltat vizet a környéken 1980 óta, törvényt szegve 1995 óta."
És ezalatt a röpke 40 év alatt nem sikerül beépíttetni egy nyomáscsökkentőt? (kb.:5.000,- Ft jelen áron)
Szóval ezt a részét szerintem alapból buktad.
2.
A leolvasáskor jelen voltál? Miért nem ellenőrizted?
3.
Egy állítás - egy tagadás.
4. - 5. - 6.
Igazából nem is értem mi a problémád. A saját vezetékeden volt csőtörés (az hogy ez a vezeték avultsága, állapota, szakszerűtlen kivitelezése vagy a magas nyomás miatt következett be ember nem tudja megállapítani. A szakértő meg ugye addig független míg ki nem derül, hogy ki fizeti.
A csőtörésnél az elfolyt vizet is ki kell fizetni (hisz elfogy(ly)asztottad), ilyenkor csak a csatornadíjat szokták elengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!