Ha a helyi gyámhatóságot szeretném feljelenteni, akkor milyen ügyekre szakosodott ügyvédet keressek?
Mivel volt már a közvetlen környezetemben nagyon negatív tapasztalat, nem vonom kétségbe, hogy a hivatásos gondnok rosszul végzi a munkáját.
De nagyon kíváncsi lennék, hogy konkrétan mit jelent ez a ti esetetekben.
Továbbá arra is, hogy édesapádnak miért hivatásos gondnoka van, miért nem vállalta el valamelyik családtag. :O
Családtag azért nem vállalta, mert: a bátyám átköltözött 50 km-rel messzebb másik településre. Édesanyámat és engem pedig fizikailag bántalmaz, ha nem tetszik neki valami. (nem kockáztatnám meg, hogy mi osszuk be a pénzét - ha keveselli, megverne minket)(egy udvaron belül élünk külön háztartásban, ő másik épületben lakik)
A nem végzi rendesen alatt azt értem, hogy nem figyel oda, hogy legyen fája télire, hogy rossz a kályhája és nem tud tüzelni. Nem együttműködő, nem elérhető, nem végez helyszíni felmérést, évek óta nem is látta, hogy édesapám milyen körülmények között él. stb.
Értem, és sajnálom. :(
Szerintem első körben beszéljetek a helyi gyámhivatal vezetőjével, azaz nála tegyetek panaszt, méghozzá írásban. (Ha ez már megtörtént, azaz erre utaltál azzal, hogy "kerestétek őket", akkor ne hagyjátok, hogy lesöpörjék az ügyet: a nyakukra kell járni rendszeresen, merthogy egy-egy beadványra 30 napon belül KÖTELESEK írásban reagálni.)
Ha ügyvédet fogadtok, az iszonyatosan sok pénzbe kerül(het), így még azt tudom javasolni, hogy kérj tanácsot a jogifórum.hu-n, ott díjmentesen válaszolnak a szakemberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!