Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebben az esetben köteles...

Ebben az esetben köteles vagyok e ekkora összegű víz díjat kifizetni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy egy tanyán lakom, MOL területen. A MOL-lal van szerződésünk ivóvíz ellátásra. A Mol egyik telephelyén van az ártézi kút ahonnan mi kapjuk a vizet. A kút állapota azonban rossz, 1 éve javították, megint elromlott, nincs nyomás, rossz a szivattyú. Mostanában állandóan váltakozott a nyomás a vízcsövekben ennek ereményeképpen ma egy csőtörésre bukkantam. Feltehetőleg 1 hete történt, kukorica földön van, nem vette észre senki sem. Egy hét alatt feltételezhetően tetemes összegű víz elfolyhatott.

Pár hónapja volt egy másik csőtörés, 3 napig folyt és 80 ezer ft-ot kellett kifizetni.

Most annyiban más a helyzet, hogy a mi házunkban levő vízóra előtt történt a csőtörés azaz a kút és a vízóra között azaz a mi vízóránk nem mérte a ,,fogyasztást". Sajnos azonban a kútnál, a szolgáltató felől is van 1 mérőóra, ez mérhette a vízelfolyást.

Itt van egy hozzávetőleges ábra:

[link]

Kérdésem az, hogy ha a fogyasztó hitelesített vízórája nem mérte az elfolyt vízmennyiséget mert az előtt történt a csőtörés abban az esetben köteles vagyok e megfizetni a tetemes összegű vízdíjat?

Sajnos ahol történt a csőtörés még az a szakasz is a mi tulajdonunkban áll.

Viszont én nem kívánok olyanért százezreket fizetni, mert csőtörés van a kukorica föld alatt úgy, hogy az még ráadásul nem is az én saram, mert a kút rossz állapota azaz a változó nyomás nyomta szét a csövet.

Van e kibúvó, ami alól kizárom a több milkás pereskedést?

2015. júl. 25. 00:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi a fene közöd van neked ahhoz a csőtöréshez ami a vízórád előtt van? He?
2015. júl. 25. 01:02
 2/6 Duenna ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy csak azt kell kifizetned, ami vízelfolyást mért a vízórád.
2015. júl. 25. 08:25
 3/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
A szerződésben mi van leírva, melyik óra szerint kell a vízdíjat fizetned?
2015. júl. 25. 09:56
 4/6 A kérdező kommentje:

Sajnos ezt nem tudom, de a szerződés át tekintése jó ötlet.

Amúgy tavaly rossz volt az óránk és ragaszkodtak hozzá, hogy cseréljem le, mert különben szerződést bontanak. Tehát most lehet én is hivalkodhatok ugyanerre.

2015. júl. 25. 14:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Átolvastam a szerződést, de sok újat nem tudtam meg. Amennyire értem elszámolhat elszámolás mérő leolvasásával illetve fogyasztásmérő olvasással.

Mivel ez a 2 két külön pontban van leírva ezért feltételezem, hogy a 2 nem ugyanaz.

A fogyasztásmérő rájöttem, az az óra ami a házunknál van, de az elszámolási mérő mi lehet?

2015. júl. 26. 01:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Először is, már fél év eltelt, hogyan végződött az ügy, ki kellett fizetned?
2016. jan. 30. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!