Ebben az esetben köteles vagyok e ekkora összegű víz díjat kifizetni?
A helyzet az, hogy egy tanyán lakom, MOL területen. A MOL-lal van szerződésünk ivóvíz ellátásra. A Mol egyik telephelyén van az ártézi kút ahonnan mi kapjuk a vizet. A kút állapota azonban rossz, 1 éve javították, megint elromlott, nincs nyomás, rossz a szivattyú. Mostanában állandóan váltakozott a nyomás a vízcsövekben ennek ereményeképpen ma egy csőtörésre bukkantam. Feltehetőleg 1 hete történt, kukorica földön van, nem vette észre senki sem. Egy hét alatt feltételezhetően tetemes összegű víz elfolyhatott.
Pár hónapja volt egy másik csőtörés, 3 napig folyt és 80 ezer ft-ot kellett kifizetni.
Most annyiban más a helyzet, hogy a mi házunkban levő vízóra előtt történt a csőtörés azaz a kút és a vízóra között azaz a mi vízóránk nem mérte a ,,fogyasztást". Sajnos azonban a kútnál, a szolgáltató felől is van 1 mérőóra, ez mérhette a vízelfolyást.
Itt van egy hozzávetőleges ábra:
Kérdésem az, hogy ha a fogyasztó hitelesített vízórája nem mérte az elfolyt vízmennyiséget mert az előtt történt a csőtörés abban az esetben köteles vagyok e megfizetni a tetemes összegű vízdíjat?
Sajnos ahol történt a csőtörés még az a szakasz is a mi tulajdonunkban áll.
Viszont én nem kívánok olyanért százezreket fizetni, mert csőtörés van a kukorica föld alatt úgy, hogy az még ráadásul nem is az én saram, mert a kút rossz állapota azaz a változó nyomás nyomta szét a csövet.
Van e kibúvó, ami alól kizárom a több milkás pereskedést?
Sajnos ezt nem tudom, de a szerződés át tekintése jó ötlet.
Amúgy tavaly rossz volt az óránk és ragaszkodtak hozzá, hogy cseréljem le, mert különben szerződést bontanak. Tehát most lehet én is hivalkodhatok ugyanerre.
Átolvastam a szerződést, de sok újat nem tudtam meg. Amennyire értem elszámolhat elszámolás mérő leolvasásával illetve fogyasztásmérő olvasással.
Mivel ez a 2 két külön pontban van leírva ezért feltételezem, hogy a 2 nem ugyanaz.
A fogyasztásmérő rájöttem, az az óra ami a házunknál van, de az elszámolási mérő mi lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!