A Turul szimbólummal pl amit a Kovács Gergő most el akar
vitetni a hegyvidékről azokkal mi pontosan a probléma?
Figyelt kérdés
Én olyat hallottam,hogy mint pl a Római birodalomnál a horogkereszt nálunk az a Horthy-Szálasi korszakban nyert nagyon rosz értelmet de hogy van tehát?
Kovács Gergely liberális. Tehát alapnak veszi, hogy harcolni kell a Turul ellen.
jún. 16. 01:01
3/57 anonim válasza:
Nem a Turullal van a baj, hanem ahol van. Tegyék máshova.
Ártatlan budapesti polgárokat gyilkoltak a Turul nevében a nyilasok 1944-ben. Pár háztömbnyire volt a főhadiszállásuk ahol kínozták, erőszakolták a zsidókat vagy bárkit akinek nem tetszett nekik a pofája. Nagyon méltatlan helyen van a szobor, nyilasok sajnos bemocskolták azt az ősi jelképet így hegyvidéken nincs helye.
jún. 16. 04:29
4/57 anonim válasza:
Ha Kis Grofó szobra lenne ott, akkor nem lenne baj.
jún. 16. 07:07
5/57 anonim válasza:
Az, hogy magyar.
jún. 16. 08:29
6/57 anonim válasza:
A Turul állami szervezetek címerében is benne van, semmi baj vele. Azt meg már senki nem tudja pár mániákuson kívül, mi volt X házzal arrébb tőle 80 éve. Semmi köze a két dolognak egymáshoz.
jún. 16. 08:38
7/57 anonim válasza:
Asszem végül azt nyilatkozta,hogy nem feltétlen akarja azonnal eltávolítani,hanem valami közös megegyezésben gondolkodik, talán az lenne a legjobb,ha a kerületben kiírnának egy népszavazást arról,hogy mi legyen vele.
jún. 16. 09:05
8/57 anonim válasza:
A baloldal nem nemzeti érzelmű, semmi nemzeti érzés nincs sok baloldaliban,épp ellenkezőleg, ezért támadják a magyar jelképeket. Fórumokon is naponta olvasni tőlük,hogy a magyar a legrosszabb legbutább, alsóbbrendű nép stb.
A közelben is voltak gyilkosságok... de ezért épp nem az van, hogy jó helyen van a 2. Vh áldozatainak emlékműve???? Ennek az érvnek sincs semmi értelme. Hol legyen? Bangladeshben?
A valosok számára csak az 1% zsidó kisebbség számít, nem a magyarság.
jún. 16. 10:00
9/57 anonim válasza:
Legyünk akkor pontosak. A saját véleményét mondta el, hogy ő személy szerint elvitetné a szoborparkba, de nem ő fog majd dönteni ebben a kérdésben, hanem a 12. kerületi lakosok. Én úgy gondolom teljesen korrekt ebben az elég kényes kérdésben. Senkinek sem magával a turul szimbólummal van a baja úgy általánosságban, hanem azzal, hogy Kun Páterék pár méterre onnan embereket kínoztak és gyilkoltak tömegesen ezt a szimbólumot kisajátítva. Ez olyan mintha a nyilasoknak állítottak volna ott emlékművet. Szerintem elég sok emberbe a kerületben, pláne hogyha volt családi érintettség is negatív érzéseket kelt. Ez szerintem érthető, hogy meg szeretné kérdezni az ottlakókat. És egyébként nem vagyok se zsidó, se liberális.
jún. 16. 11:06
10/57 anonim válasza:
#8 nem zavar hogy pártszolgálatosok bemocskolták ezt a szimbólumot? hiszen a Turul nevében gyilkolták a zsidókat.
Így hogy Pont egy Turul szobrot tesznek oda, az egy elèg beteg és provokatív dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!