Hány szavazólap lesz vasárnap? Budapesten
Eddig azt hittem 3 szavazatot kell leadni (EP, polgi, főpolgi) de reggel hallottam hogy 5 lesz.
Nagyon ciki hogy nem tudom de valaki magyarázza el légyszi.
5 db lesz:
1: EP - lisás
2: főpolgármester - Szentkirályi neve tollal ki lesz húzva
3: fővárosi lista - pártok listája
4: kerületi polgármester
5: lakóhelyed körzeti jelöltje
A legtöbb szavazólapot a fővárosban élők kapják majd a 1. kerületi polgármester és a 2. képviselő-testület tagjai mellett a 3. főpolgármester személyére és a 4. fővárosi listákra is szavazhat + 5. Európa Parlamenti szavazólap.
Ezzel szemben egy kisfaluban mondjuk pl: Rinyaújnépen csak két szavazó lap van van 1. polgármesterjelölti szavazólap 2. Európa Parlamenti szavazólap.
2: tévedsz. Rinyújnépen 4 lap van.
Mert ott a helyi képviselői és a megyei szavazólap is.
A legkevesebb a megyei jogú városokban van: 3 db: EP, polgármester, helyi képviselő
Köszi. Az nagyon fura ha valaki nem szavaz túl egységesen? Hanem ezekből osszesen 3-4 pártra?
Akire a kerületin voksolok, az ő pártját nem szavaznám meg az EP-n mert ott mást tartok alkalmasnak, főpolgi pártját viszont sehol máshol nem szavaznám meg. Remélem érthetően írom...
Még nem vagyok annyira jártas a politikában, de tudom kikre szeretnék szavazni.
Szavazhatsz Karácsonyra, de egyáltalán nem kell a DK-listára szavaznod.
Ha támogatod Karácsonyt, de a DK-t nem szeretnéd, akkor szavazz a Momentumra a fővárosi listán.
Azt nem ajánlom, hogy Karácsony mellett a Tiszára szavazz Bp-en, mert a Tiszának nem érdeke, hogy Karácsony sikeres legyen, így valószínűleg ott fog keresztbe tenni neki, ahol tud majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!