Tudni fogja a helyi párt, ha nem veszem fel a szavazólapot?
Nem tudom, milyen helyi pártra gondolsz?
Jelölőszervezetek, minden választásnál, bármely szavazókörbe delegálhatnak képviselőket. Láthatják, megnézhetik a szavazói névjegyzéket is, és láthatják, ha valaki nem írta alá.
Ha tartasz attól, hogy megtudják, hogy nem vettél részt a szavazáson és amiatt hátrányt szenvedsz, akkor szavazz érvénytelenül (pl. nem egymást metsző két vonalat rajzolsz a körbe, vagy több jelölthöz, listához teszel jelet, mint amennyihez lehet). Annyi, mintha nem szavaztál volna.
1. miért lenne baj ha tudná?
2. miért ne mennél el szavazni?
3. attól mert "felveszed a szavazólapot" még senki nem fogja tudni, hogy kire/mire szavaztál vele. A szavazókörben egyedül vagy, scak te látod hova húzod az X-t és a szavazólapok névtelenek, soha nem lehet tudni melyik kié volt.
3/3
Kistelepüléseken főleg, minden választáskor sokaknak a helyi fideszes kiskirálynál fényképpel kell igazolni rájuk szavazott különben jönnek a retorziók. Ne csináljunk már úgy mintha ez ritka lenne, kistelepüléseken ez rendszeres.
Mivel alá kell írni a névjegyzéket, így az látható, hogy ki nem volt szavazni.
Ahogy írták, ha félsz ettől, de nem akarsz szavazni, akkor szavazz érvénytelenül.
Mondjuk én nem lennék olyan pártnak a tagja, ahol ezzel megfélemlítenek embereket. Tiszta 50-es évek... Akkor igaz csak egy pártra lehetett szavazni, de ha nem mentél el, akkor elég nagy bajod lehetett belőle.
"Ugyan már! Az 50-es években is kiváltságnak számított párttagnak lenni, - az hozott előnyöket, - de kötelező nem volt."
Nyuszifül, nem a párttagságra értettem, hogy kötelező volt, hanem elmenni szavazni (arra az egy pártra). (anno az 50-es években)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!