Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » DK szavazók! Mit gondoltok...

DK szavazók! Mit gondoltok erről az idézetről?

Figyelt kérdés

Először a kurucinfósokat tiltották, de én nem álltam ki mellettük—

Mert én nem voltam kurucinfós.

Aztán a mihazánkosokat hallgatták el, de én nem álltam ki mellettük—

Mert én nem voltam mihazánkos.

Aztán a fideszeseket tiltották, de én nem álltam ki mellettük sem—

Mert nem voltam fideszes.

Utána a Márki-Zay Péter szavazókat tiltották le, de én nem álltam ki mellettük—

Mert nem voltam Márki-Zay szavazó.

Végül aztán elhallgatattak engem is — de már nem maradt senki, aki mellém állhatott volna.

ápr. 15. 19:22
A kérdező szavazást indított:
Egyetértek. A szólásszabadság akkor is érvényes ha nekem nem tetsző véleményekről van szó
Nem értek egyet. A számomra nem tetsző véleményeket igenis le kell tiltani
9 szavazat
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
Kitől idézted ezt?
ápr. 15. 19:23
 2/49 A kérdező kommentje:

Saját idézet, de az alapja egy holokauszt túlélő volt, sajnos nem emlékszem a nevére.

ápr. 15. 19:52
 3/49 anonim ***** válasza:

Érdekes műfaj.

ápr. 15. 19:55
 4/49 anonim ***** válasza:
57%

Van egy másik ilyen mondás is, hogy olyan világot élünk, ahol a legjobb golfozó fekete, a legjobb rapper fehér, a németek meg nem akarnak háborúzni...

Kiegészíteném azzal, hogy "és a (szélső)jobb védi a legjobban a szólásszabadságot, miközben a szabad-demokratikus oldal testesíti meg a Sztálin-i "múltat végképp eltörölni" dolgot olyanokkal, mint gyűlöletbeszéd, felejtés joga, illetve az oldal üzemeltetőjének kollektív felelőssége a kommentelői által megosztott tartalmakért, stb.

ápr. 16. 02:04
 5/49 anonim ***** válasza:

#1 Martin Niemöller, teológus-lelkész.

" „Amikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista.

Amikor elvitték a szakszervezetiseket, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezetis.

Amikor elvitték a szociáldemokratákat, csendben maradtam, hisz nem voltam szociáldemokrata.

Amikor elvitték a zsidókat, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna.”

okt. 3. 16:27
 6/49 anonim ***** válasza:

#5: Az egész egy erősen demagóg idézet, ami abból indul ki, hogy bárki is (aki nem jár veled egy cipőben, nem tartozol vele egy csoportba) kiállna érted.

De csak a túlzott jólétben élő fehér ember korcsosult el ennyire, hogy jogokat biztosít meg előnyben részesít olyan entitásokat, csoportokat, akik vagy amik nem tennék meg fordítva ugyanezt.

Minél jólétibb helyre mész a fejlett világban, annál elborultabb ez az egész.

Állatjogi biztos - mert bármelyik ragadozó nem zabálna fel, ha érdeke úgy kívánná (pl. éhes vagy csak ilyen a természete és te vigyorogsz, hogy szelfizz vele, ő meg vicsorításnak véli vagy csak nem bírja a parfümöd szagát).

Ilyen-olyan kisebbségek jogai - mert nyilván okkal került (akkor még) kisebbségbe a te országodban, nyilván úri hóbortból nem maradt inkább otthon (még véltlenül sem, mert vagy szétcseszte a fejlett világ a tevékenységével a klímán keresztül az otthonát vagy háborút szított valamelyik nagyhatalom vagy simán csak hülye lenne, ha tárt karokkal várják őt szociális ellátások tömkelegével, otthon meg diktátor uralkodik és nyomor van). Ő nyilván ugyanilyen vendégszerető lenne a saját otthonában (ha érdekből nem várna tőled semmilyen támogatást vagy beruházást vagy ha nő vagy akkor csak egy olcsó numerát, ha férfi akkor pedig sétáló pénztárcát). Sőt, ha már többségbe kerül az otthonodban, nyilván ő is ugyanilyen normális lesz veled. Nem vágja le a fejed, csak mert úgy gondolja, hogy itt az ideje a hatalomátvételnek, ha már túlszaporodással és betelepüléssel kvázi-kolonizálta az otthonodat. Meg egyébként is hiába adtál neki bármit, tetű vagy, mert csak az olcsó munkaerőt és a demográfiai fordulatot vártad tőle, minden más csak maszlag és propaganda.

Az egész fejlett világbéli emberiség önmagát írja ki a történelemből ezzel a hozzáállással.

Én mind megértem, hogy miután a homo sapiens csúcsragadozóvá vált, azon belül is a fejlett világbéli fehér ember lett ezeknek is a privilegizált csúcsa egykoron, de azért nem kellene rükvercbe tolni a kretént, mert akiknek bármi apró sérelme is van velünk szemben, az örömmel nézi végig ezt az ÖNKÉNTES hanyatlást.

Azt is megértem, hogy a természet csúcsára kerülve romokat hagytunk magunk után és a saját túlélésünk és jólétünk érdekében változtatni kell bizonyos dolgokon (környezetvédelemhez való hozzáállás, TÚLFOGYASZTÁSHOZ való hozzáállás), de azért a fürdővízzel is sem kéne kiönteni a gyereket.

Itthon is és még fejlettebb országokban is vannak, akiknek hiába a harmadik világhoz képest bőven megvan mindenük és még a klíma is jobb, de nulla perspektíva van az életükben, miközben a felső 10-20% legnagyobb problémái, hogy megint drágult a fapados meg ma elfogyott az avokádó latte, mire ivott volna egyet és az iPhone Pro Max 16 se váltotta be a hozzá fűzött reményeket, tegnap meg az M7-esen volt dugó.

Itthon sem közelít egymáshoz a gazdag és a szegény, itthon is többszörösen megosztott, mondhatni már atomizálódott a társadalom és hiába beszélünk azonos nyelvet és azonos a kultúránk és még a múltunk is, mégis ember embernek farkasa.

Erre nem kellenek még idegenek.

okt. 3. 17:34
 7/49 anonim ***** válasza:
22%

Tehát az a kérdésed, hogy mi a véleménye a DK-soknak egy sci-firől?

Ez miért politikai rovat? Műfaj alapján kultúra lenne, de alapvetően az se mert elégé neandervölgyi. Ennyi erővel fel lehetne tenni, hogy mit szólnék ahhoz, hogy pisa lenne a szenteltvíz, vagy misebor.

okt. 4. 07:04
 8/49 anonim ***** válasza:
59%

A jobboldal üldözési mániája. Az ő picsogásukkal van tele az internet, de a fejükbe vették, hogy őket nagyon üldözik, és állandóan sajnáltatják magukat.

Engem gyakorlatilag minden jobboldali platformról kitiltottak, amihez hozzászóltam, mégsem sivalkodok, mint a szopós malac.

okt. 4. 08:01
 9/49 anonim ***** válasza:

#8: Nem tudom feltűnt-e, hogy az utóbbi pár évtizedben az angolszász kultúra, Hollywooddal meg a popkulttal lett a mainstream, amiből aztán lett a woke.

Szóval ez nem üldözési mánia, hanem tény. Az új kultúra megeszi a régit. Kb. mint mikor a szamurájokat darálták le anno.

okt. 4. 23:31
 10/49 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam ilyen baromságokkal foglalkozni. Inkább az olyan dolgok érdekelnek, mint az amerikai dokkmunkások szakszervezetének győztes sztrájkja, aminek eredményeképp 62%-os fizetésemelést harcoltak ki.

[link]

[link]

Ki mire figyel, ugyebár.

okt. 5. 00:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!