Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán miért nem költ az...

Orbán miért nem költ az egészségügyre, amikor lenne rá pénz? Mi célja lehet ezzel?

Figyelt kérdés
Az oktatásra nem költ, mert ostobaságot szeretne....Ezt értem. De az egészségüggyel mi baja?

márc. 10. 00:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/158 anonim ***** válasza:
69%

"Nem, neked volt az az állításod, hogy nő Magyarországon az élettartam."

Arra a kijelentésedre, hogy csökken Magyarországon a várható élettartam, ami nem igaz.

"Ezt nem sikerült bizonyítanod."

Akkor tessék:

[link]

"Én viszont bizonyítottam azt, hogy nem volt igaz az állításod, mely szerint csak a koronavírus okozta halálozások miatt volt csökkenő tendencia 2-3 évig."

Ismét kérdezem, mivel sikerült ezt bizonyítanod?

"Már a koronavírus-járvány előtt, 2019-ben csökkenni kezdett a várható élettartam."

Konkrétan 2019-ben volt a legmagasabb a várható élettartam, mi az hogy már itt csökkenni kezdett?

márc. 10. 16:29
 22/158 anonim ***** válasza:
24%

#21 Még az általad felhozott statisztika is ezt írja:

"A várható élettartam azért nőtt meg ennyire, mert a Covid miatt 2021-ben bő tízéves mélypontra esett a mutató"

"A tendencia értelemszerűen nem tartható fenn tartósan, hiszen a mostani növekedés elsősorban a világjárvány okozta visszaesés korrekciója volt"

Tehát a mélyponthoz képest nőtt, nem a 2019-es szinthez képest, amikor elkezdett csökkenni a várható élettartam Magyarországon.

márc. 10. 17:08
 23/158 anonim ***** válasza:
69%

Így van, a másfél éves növekedés ennek köszönhető, de akárhogyan is nézzük, a legfrissebb adatok szerint a várható élettartam növekvő tendenciában van, tehát nem igaz a "Magyarországon csökken a várható élettartam" kijelentsed.

"Tehát a mélyponthoz képest nőtt, nem a 2019-es szinthez képest, amikor elkezdett csökkenni a várható élettartam Magyarországon."

2020-ban kezdett el csökkenni a koronavírus miatt, nem 2019-ben.

Továbbra is nyitott kérdés:

- Mivel sikerült bizonyítanod, hogy nem csak a koronavírus miatt volt csökkenő tendencia?

- Miből állapítottad meg, hogy már 2019 előtt is csökkenő tendenciája volt a várható élettartamnak?

márc. 10. 17:23
 24/158 anonim ***** válasza:
30%

#23 Így van, ezt nevezzük fellendülésnek, és nem növekedésnek. Növekedés akkor lesz, ha a 2019-es szinthez képest fog növekedni, mert ahhoz a szinthez képest csökkenés tapasztalható.

"Miből állapítottad meg, hogy már 2019 előtt is csökkenő tendenciája volt a várható élettartamnak?"

Az általad felhozott adatokból, amelyek szó szerint kimondják, hogy a tendencia nem tartható fenn, mivel ez elsősorban a világjárvány okozta visszaesés korrekciója volt.

Köszönöm a megerősítést.

márc. 10. 18:17
 25/158 anonim ***** válasza:
69%

"Így van, ezt nevezzük fellendülésnek, és nem növekedésnek. Növekedés akkor lesz, ha a 2019-es szinthez képest fog növekedni, mert ahhoz a szinthez képest csökkenés tapasztalható."

Növekedés, hisz nőtt az azt megelőző évhez képest. Mindezt a koronavírus ellenére. 2022-ben a koronavírus ellenére volt majdnem akkora a várható átlagos élettartam, mint 2019-ben koronavírus nélkül. Az, hogy nincs a 2019-es szinten nagy valószínűséggel a koronavírus miatt van.

A kérdés továbbra is fennáll: Miből állapítottad meg, hogy nem csak a koronavírus miatt csökkent az átlagos várható élettartam 2020-ban és 2021-ben?

"Az általad felhozott adatokból, amelyek szó szerint kimondják, hogy a tendencia nem tartható fenn, mivel ez elsősorban a világjárvány okozta visszaesés korrekciója volt."

1. Amiről beszélsz, ott a 2022-es növekedési tendenciáról van szó a 2021-es évhez képest. Ennek semmi köze ahhoz, hogy 2019 előtt milyen volt a tendencia? Hogyan sikerült abból a tényből, hogy 2021 és 2022 közötti 1,5 éves növekedési tendencia nem tartható fenn, megállapítanod azt, hogy 2019 előtt csökkenő tendencia volt a születéskor várható élettartamban?

2. Már az általam hozott adat (aminek egyébként az állításodhoz semmi köze) előtt is megvolt az a kijelentésed, hogy már 2019 előtt is csökkenő tendencia volt a születéskor várható élettartamban. Ezt a kijelentésed mire alapoztad korábban?

márc. 10. 18:42
 26/158 anonim ***** válasza:
30%

#25 Nem, ezt "fellendülésnek" hívjuk.

"Miből állapítottad meg, hogy nem csak a koronavírus miatt csökkent az átlagos várható élettartam?"

Abból, hogy már rég nincs koronavírus sehol, mégis rosszak a mutatóink, emellett az életminőség-mutatóink is visszaestek.

márc. 10. 19:18
 27/158 anonim ***** válasza:
69%

"Nem, ezt "fellendülésnek" hívjuk."

Akkor a 2020-as és 2021-es se volt csökkenés, mint ahogyan azt írod, hanem csupán visszaesés.

"Abból, hogy már rég nincs koronavírus sehol..."

Már nincs, de 2022-ben még volt, és a 2022-es átlagos várható élettartam majdnem olyan mértékű volt, mint a 2019-es amikor még a koronavírus egyáltalán nem volt. 2023-ról meg egyelőre még nincs hivatalos adat.

"mégis rosszak a mutatóink, emellett az életminőség-mutatóink is visszaestek."

Miféle életminőség mutatóink estek vissza?

És a másik kijelentésedre az altámasztás: Miből állapítottad meg, hogy már 2019 előtt csökkenő tendenciája volt az átlagos várható élettartamnak?

márc. 10. 19:37
 28/158 anonim ***** válasza:
30%
#27 Igen, lehet visszaesésnek hívni. Nevezhetjük visszaesésnek az eseményeket.
márc. 10. 19:46
 29/158 anonim ***** válasza:
69%

De most eljött a fellendülés.

márc. 10. 19:49
 30/158 anonim ***** válasza:
30%
#29 Ami 2019-hez képest csökkenés, és sereghajtók vagyunk az EU-ban, miközben propagandára többet költ a kormány, mint az egészségügyre.
márc. 10. 19:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!