Lassan lecseng a kegyelmi botrány. Lecseng? Vajon hányan vették a fáradtságot és olvasták el K Endre levelét eddig?
30 ez 3 kérdés volt:D
Szerintem nagyon sokan kíváncsiak lennének bírósági/egyéb hivatalos válaszra, hogy miért ítélték el és miért adtak kegyelmet.
1. Valószínűleg azért írt levelet, hogy mosdassa magát. Nem tudom, hányan tették ezt, nem követem túlságosan az ilyen bírósági dolgokat.
2. Nem tudom, ki távolította el a facebookról, de ezt nem is fogja tudni semmilyen mezei ember megmondani. Hogy pontosan mi és miért történt, azt valószínűleg csak a legfelsőbb kör tudja...
3. Látod, ez igen jó kérdés! Tudtommal sok újságíró kereste őket, de nem nyilatkoznak. Szerény véleményem szerint azért, mert sokkal több magasrangú személyt (akár Orbánt) belerántana az ügybe, amit semmiképpen nem akarnak.
Én nem pedofideszezek, biztos nem azért engedték szabadon, mert szeretik a pedofilokat, hanem valószínűleg mert valami egyéb rokoni vagy baráti kapcsolat állt fenn.
Több minden "homályos" K. Endre nyilatkozatában.
Nem a fészen olvastam, hanem van valahol egy külön oldal.
Valószínű nem az a nyilatkozat, ami a fészen volt, ez csak olyan egy-másfél oldal volt.
Pl.: nem tudott a kegyelmi kérvényről.
A kegyelmi kérvény "menete": ügyvéd írja, a vádlottnak alá KELL írnia.
A nyilatkozata szerint ő az irodájában adminisztratív tevékenységet folytatott a számítógépén, mialatt Yani -a sértett rokona- segített a fogyatékos sértettnek megfogalmazni a jegyzőkönyvet. Ő ezt semmi módon nem befolyásolta.
A sértettek (összesen 11) ügyvédje szerint valójában a sértett és Yani jelenlétében, elbeszélése alapján a számítógépen ő írta a jegyzőkönyvet.
Az igazgatónak nem ez volt az első ilyen ügye.
Korábbi esetben K. Endre kisérte el a "sértetteket" a meghallgatásra, ahol nem elégséges bizonyíték miatt az igazgatót felmentették.
Ugyanakkor érdekes a bíróság ítélete.
Hasonló ügyben az intézet egyik nevelőjét csak felfüggesztettre ítélték. K. Endre szerint erre az ügyre ő hívta fel a hatóságok figyelmét.
Az igazgató a kiszabható büntetési tétel minimumát kapta.
A kegyelmi kérvény beadásakor ő már "csak" háziőrizetben volt, ugyanakkor folyamatban volt a fellebbezése a Kuriához.
Ebben elég érdekes gondolatokat osztanak meg az ügyről, talán választ kapsz a kérdésedre!
Rekordmennyiségű 40! bűnözőt engedett szabadon Novák, amik még mindig nem tisztázódott esetek.
0rbán nyilván el akarja titkolni, mert a nagy részében ő lehet az érintett.
A pápalátogatás alkalmából 93 elítéltnek kegyelmezett meg Novák Katalin. Ezek az elítéltek -nagy többségében- nem a társadalomra veszélyes bűncselekményt követtek el.
Például: figyelmetlenségből halálos gázolás.
Igen. Börtön jár érte. Igen. Le kell ülnie.
Ha mázlija van, elnöki kegyelmet kaphat.
#33, 34
A köztársasági elnöknek csak kegyelmi joga van, nincs joga felülbírálni a bíróság ítéletét.
#36 tényleg tudjuk, kiket engedett szabadon?
Mert eddig csak a pedofilt segítő K. Endréről tudunk, illetve Budaházyról, akit valamilyen terrorcselekmény gyanújával zártak börtönbe...
37: Az ártatlanságát nem mondhatja már ki fórum, mivel a kegyelmi döntés sem erről szólt. A folyó felülvizsgálati eljárásban sem fognak ilyet kimondani.
Az ártatlanság a tekintetben merült fel, hogy K Endre vette a fáradtságot, és írt egy elég hosszú levelet az ártatlansága mellett érvelve. Ennek mi értelme, hiszen a büntetés jó részét már leülte, a kegyelmet megkapta. Logikusan: ha bűnös lett volna, inkább nem szólt volna semmit, hogy annál előbb elüljenek a hullámok.
Ez a nevelő intézet nem egy "svájci lánynevelde".
Az igazgató korábbi riportjából -valamint a neten egyéb hozzászólásokból is- ez bőven kiderül.
Kérdésre válaszolva a riportban arról beszélt, hogy a gyerekek egymás közti fizikai erőszakos megnyilvánulásai levezetésére indították be a bírkózó szakkört. (Így került kapcsolatba Orbán Győzővel.) Valamit ez is jelez...
Mivel a korábbi hasonló ügyben felmentették az igazgatót feltételezem, hogy K. Endre újabb rágalmazási ügyre gondolt.
Ebben az esetben viszont elindult egy lavina.
A sértettek ügyvédje szerint összesen 11 sértettről van szó (akik -állítólag- több milliós kártérítést követelnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!